TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Timo Soinin ”työväenpuolue” ulos hallituksesta!

# Perussuomalaiset on parin kuukauden hallitustaipaleellaan joutunut jo useaan todella hankalaan tilanteeseen. Kreikan talouskriisin hoidossa puolue joutui kulkemaan kuilun yli. Pysyttelemällä jyrkällä linjallaan puolue olisi ajanut Suomen EU:n piirissä ”epäinhimillisten velkojien” ykköseksi. Nyt kun annettiin Kreikalle hiukan periksi, PS:n suomalaiset äänestäjät ovat alkaneet kapinoida.

   Ei ihme, että Timo Soini ei enää puhunut niinkään Kreikan ”pyramidihuijauksesta” vaan kierteli ja vältteli ensin vastauksissaan ja sanoi sitten PS:n joutuneen valitsemaan ”ruton ja koleran välillä”.

   Mätäkuun ensimmäisenä viikonloppuna PS:n puheenjohtaja Timo Soini joutui uuteen pinteeseen.  Kansanedustaja Olli Immosen (PS) 25.7. julkaisema englanninkielinen some-kirjoitus on luonnollisesti innostanut oppositiopoliitikot arvosteleman perussuomalaisten puoluejohtoa. Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (Sdp) oudoksuu ulkoministeri Timo Soinin vaikenemista: ”Timo Soini voi näemmä Suomessa olla vastaamatta Olli Immosen ja hänen natsihenkisten kavereittensa puheisiin ja esiintymisiin, mutta Suomen ulkoministerinä hän ei ulkomailla selviä tästä huulilla”, Tuomioja kirjoittaa Facebook-sivullan.

   Ensimmäisen kauden Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar lähettää Soinille avoimen kirjeen, jossa vaaditaan puoluejohtoa astumaan esiin.

   Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puolestaan kysyy, "miten kansanedustajan julkinen unelmointi vallankumouksesta ja taistelusta on yksityistä".

   Keskustelupalstat pullistelevat tätä aihetta käsitteleviä kirjoituksia. Soini ei voi mitenkään vaieta kovin pitkään.

 

# Mitä tässä olisi pääministeri Juha Sipilälle miettimistä?

Ennen kaikkea hänen kannattaisi tuumia, tuliko sittenkin tehneeksi virheen, kun otti persut hallitukseen. Onko Perussuomalaiset itse asiassa niin kovin erilainen puolue kuin Sverigedemokraterna, joka on Ruotsissa jätetty paitsioon hallitustoiminnan ulkopuolelle. Oliko Ruotsi tässäkin asiassa järkevämpi kuin Suomi, joka erehtyi jopa mukaan €-rahaliittoon?

 

# Mitä tässä olisi puheenjohtaja Timo Soinille miettimistä?

Ennen kaikkea hänen kannattaisi tuumia, tuliko sittenkin tehneeksi virheen, kun vei ”Suomen suurimman työväenpuolueen” ”porvarien kanssa marjaan”? Tällä virheliikkeellähän neljä vuotta sitten Sdp ja Vasemmistoliitto ajoivat puolueensa kaikkien aikojen kannatusalhoon, kun erehtyivät mukaan Kokoomus-vetoiseen ”sekametelisoppahallitukseen”.

 

# Mitä Timo Soinin nyt kannattaisi tehdä?

Hänen kuuluisi ottaa Kreikan kysymyksessä Kreikan sorrettua ja solvaistua kansaa ymmärtävä linja ja karsia PS:n kyljestä rasistiset oksat kerta kaikkiaan pois. Sen jälkeen olisi aloitettava Sdp:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa tiukka oppositiopolitiikka. Vähitellen olisi käynnistettävä noiden puolueiden kanssa neuvottelut Labour-blokin muodostamisesta viimeistään ennen ensi vaaleja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kaikkea saa vaatia ja haaveilla, mutta Perussuomalaiset istuvat hallituksessa kuin tatti. Vasta seuraavat vaalit näyttävät, miten puolueen kansanedustajien ja muiden näkyvien kansalaisten käyttäytyminen on puolueen kannatukseen vaikuttanut.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Viljo Heinonen, # 1.
Saattaapa olla, että Perussuomalaiset ovat pölkkypäisiä ja istuvat hallituksessa kuin tatti viimeiseen asti. Mutta minäpä toivon, että he olisivat fiksumpia ja ottaisivat hyvistä neuvoista ja demarien kovista kokemuksista oppia ja ryhtyisivät kannattamaan sivistysmaiden blokkivaalikäytäntöjä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Suomi on länsimainen demokratia ja noudattaa lainsäädäntöä sekä sen nojalla annettuja asetuksia sekä muita ohjeita.

Timo Uotila sinun näkemyksesi on joko kommunistinen tai fasistinen. Kumpi olet?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Erland Salo, #3.
En ymmärrä kysymystä lainkaan. Minä kannatan länsimaista pohjoismaiden mallista demokratiaa ja siihen liittyviä asetuksia ja muita ohjeita.

En siis ole missään tapauksessa kommunisti tai fasisti. En voi käsittää, miten sellaista voi ajatellakaan. Minusta blokkivaalit olisivat Suomelle paras järjestelmä. Ne antaisivat äänestäjille kuluttajansuojan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset