TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

EU mokasi Kreikan ja Suomi Talvivaaran valvonnan

# Suomi erehtyi mukaan samaan EU:n rahaliittoon mm. korruption lahottaman Kreikan kanssa. Siitä aiheutuvat riesat tunnemme totta tosiaan nahoissamme näinä päivinä. Ja Kreikka on sentään jonkinlainen demokratia, jossa voidaan järjestää jopa vapaita vaaleja eikä vain ”vaaleja”, joiden ääntenlaskentakaan – ehdokasasettelusta nyt puhumattakaan – ei kestä lähempää tarkastelua. Sellaisiakin maita muuten riittää vaikka millä mitalla.

   Kreikassa sorrettujen ja solvaistujen puolue Syriza onnistui voittamaan vapaat vaalit. Mutta tämäkään puolue ei pysty muutamassa kuukaudessa hoitamaan kuntoon Kreikan läpimätää talousjärjestelmää.

   Maailmanvaliot pohjoismaat Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti olisivat näinä markkinavoimien ylivallan aikoina Suomelle ehdottomasti parhaita yhteistyökumppaneita. Mutta valitettavasti me suomalaiset olemme erehtyneet valinnoissamme ja ajautuneet €-kaltereiden taakse.

   EU:n pitäisi viipymättä panna ainakin häikäilemättömät pankinjohtajat, banksterit kuriin. Olisi jo heti alkuun pitänyt valvoa kunnolla vaikkapa Kreikan velkaantumista ja estää veroparatiisitoiminta. Mutta komission johdossa onkin veroparatiisimaan Luxemburgin edustaja. Tilanne on suorastaan tragikoominen.

   Finanssiala olisi pitänyt panna järjestykseen, mutta nyt liikepankit ovatkin panneet EU:n ja sen jäsenvaltiot kuriin. Banksterien lobbarit lurjustelevat kukkoina Brysselin käytävillä. Ei heille kukaan voi mitään, sillä heillä on aina runsaimmat ”voitelurahat” ja keinot miljardien siirtämiseksi sekunnin murto-osassa maasta ja mantereelta toiselle.

   Johtajien palkat ja bonukset on kasvatettu järjettömiksi. Riskejä uskalletaan ottaa älyttömästi, koska järjestelmä on kehitetty sellaiseksi, että tavallinen kansa kyllä aina maksaa toteutuneet tappiot.

  

# Samalla tavalla muuten Suomen ympäristöhallinto epäonnistui Talvivaaran valvonnassa.

Kaivostoimintabisnes sai lurjustella mielin määrin, kunnes jäi konkurssi kouraan. Ja taas lasku jäi veronmaksajille.

   Kaiken aikaa tuloerot kasvavat, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Eihän tästä uudesta ja lupaavasta 21. vuosisadasta pitänyt tulla tällaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset