TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Perussuomalaiset – arvokonservatiivinen työväenpuolue

# Perussuomalaisten (PS) yksinvaltias puheenjohtaja Timo Soini sanoi kuulemma ennen ulkoministeriksi ryhtymistään: ”Suomessa on kolme republikaania: minä, Matti Apunen ja Kimmo Sasi.” Nyt Soini on ulkoministerinä Yhdysvalloissa Alaskan pääkaupungissa Anchoragessa. Siellä hän on kertonut Hesarin Laura Saarikoskelle olevansa pro-life-tyyppi (eli aborttioikeutta vastaan) mutta Obamacaren eli yleisen sairausvakuutuksen puolesta.

   Nuo Amerikan republikaanit eivät ole mitään tasavaltalaisia sorretun kansan puolestapuhujia vaan raharikkaiden renkejä ja patavanhoillisia kirkkouskovaisia, jotka eivät halua kuulla puhuttavankaan Darwinista ja kehitysopista.

   Perussuomalaisten puolue on siis Timo Soinin määräyksestä arvokonservatiivinen. Mutta PS on Soinin mukaan myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kannalla. Sellaista puoluetta ei saa nimittää oikeistopuolueeksi.

   Puolueiden luonne määräytyy ennen kaikkea sillä perusteella, ovatko ne pääoman vai pienen ihmisen asialla. PS on jo Soinin ilmoituksen perusteella sorrettujen ja solvaistujen puolella. Se on siis työväenpuolue, jota monet Sdp:n oikeistoseikkailujen turhauttamat kansalaiset ovat ryhtyneet äänestämään. PS on jopa arvioiden mukaan Suomen suurin työväenpuolue.      

   Menemällä Keskustan ja Kokoomuksen kanssa hallitukseen tekemään kompromisseja ja kompromissien kompromisseja Perussuomalaiset ovat ilman muuta menettäneet kannatustaan ja uskottavuuttaan nimenomaan työväestön piirissä.

   Sama on muuten tapahtunut muillekin hallituksen "apupuolueille" – vaikkapa Sdp:lle ja Vasemmistoliitolle – meidän "sekametelisoppahallituskulttuurissamme".

   Perussuomalaisiin ovat paenneet monet sosialidemokraatit ja vasemmistoliittolaiset, jotka ovat pettyneitä ja turhautuneita, kun heidän entiset puolueensa olivat erehtyneet kokoomus-vetoisen Jyrki Kataisen ”sekametelisoppahallituksen” apupuolueiksi. Samalla perinteisen vasemmiston kannatus on vajonnut kaikkien aikojen alhoon.  Siksi Sdp ja vasemmistoliitto niin vierastavatkin PS:ää, joka on ”vienyt heidän äänestäjänsä”.

   Mutta juuri siksi Sdp:n olisikin tärkeää ryhtyä muodostamaan Labour-blokkia Perussuomalaisten kanssa. Ruotsissa tilanne ei ole vielä yhtä vakava demarien kannalta, koska puolue on säilynyt suurimpana ja pystyy muodostamaan Labour-blokin, vaikka Ruotsidemokraatit ovat paitsiossa.

   Kokoomus on muuten kampanjoinut väittämällä olevansa työväenpuolue. Se on pötyä. Perussuomalaisten toimistossa häärii työmies Matti Putkonen. Niinpä PS on oikeasti työväenpuolue – jos vain Timo Soini sallii.

 

P.S.

# Seurasin tiedotusvälineistä Perussuomalaisten Kotkan kesäkokousta. Mutta en nähnyt enkä kuullut Maria Lohelan sanovan mitään. Ja hänhän on sentään eduskunnan puhemies, valtakunnan kakkonen, jolla on oikeus ja velvollisuus lausua järeitä sanoja vaikkapa hallituksen vatuloinnista – kysymättä Timo Soinilta mitään. Niin, missä on Maria Lohela ja mitä hän tuumailee?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Oscari Wirola

Todellakin Lohela on ollut kuin pissi sukkahousuissa. Hän ei sanonut mitään immosgatessa, ei ole puhut lainkaan julkisuudessa sitten valintansa. Onko hän edes olemassa oleva puhenainen tai puhehenkilö?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Oscari Wirola, #1.
On todella merkillistä, että eduskunnan puhemies piileskelee jossakin nurkan takana. Kun muistelen edellisiä puhemiehiä, heiltä on todellakin tipahdellut jatkuvasti järeitäkin kommentteja päivän ajankohtaisista teemoista.

Pitääkö meidän odottaa eduskunnan avajaisiin saakka? Ellei Maria Lohela silloinkaan sano mitään mainitsemisen arvoista, on tehtävä painokas kysymys: Mikä tässä on takana?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

En olisi odottanut noin jakomielistä,kitkeränkarvasta ja ilmeisesti pettyneen miehen purkausta Timolta blogin muodossa. Onko tosiasiallinen syy Rinteen ja Arhinmäen loppumaton tyhmyys ja munattomuus vai joku muu proletariaattiin kuuluva paradoksi? Arvokonservatiivinen tarkoittaa USA:ssa muuta kuin se tekee Suomessa. Minäkin olen tietyllä tavalla arvokons. henkilö, uskon perinteisiin, ehdoton kyllä kristilliselle perinnölle, diggaan käsityötaitoa , hienoa rakennusteknistä perintöä rintamiestaloineen ... tätä voisi jatkaa , mutta ymmärrät mitä tarkoitan. En ole silti persu, vaan äänestän oikeistolaisena kokoomusta paremman puutteessa. Tämä on ollut piilossa auomettuneessa Suomessa, mutta se on kait ollut siellä aina odottamassa otollista hetkeä putkahtaa esiin.
Tätä arvokons. taitaa olla aika paljon siinä hilkaisessa joukossa, joka ei mellasta mielipidesivuilla, mutta näkyy ääniä laskettaessa. Uskokaa vasurit se välittömästi, niinolo helpottuu.
Sitten tuo sinun jk: oletko ylpeä kun mietit omaa harmistusta moisella tavalla? Olisitko kirjoittanut pläjäyksen, jos Lohela ei olisi niin "laitettavan" näköinen nainen ja kaiken lisäksi vielä persu , joka ajaa ainakin vasemmistokaaderin aiemman sumutuksen mukaisesti itse hankkimallaan Audilla?

oma ps. Kirjavinkiksi Mikko Uolan Seinää vasten vain, joka kertoo väkivallankierteestä Forssan kokouksen ajsta aina 1917;sta. Punakaartien ja suojeluskunten synnystä Mommiloineen. Vähän yli puolenvälin ja luulen ymmärtäväni enemmän kapinan jälkeisiä tapahtumia, vaikuttava lulukokemus ainakin tähän asti.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Veikko Mäkitalo, #3.
Kiitos mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättävästä kommentista. En todellakaan halveksi arvokonservatismia, mutta se ei määrittele sitä, kuuluuko puolue tai henkilö oikeistoon tai vasemmistoon. Ratkaisevaa on suhtautuminen talouteen: määräävätkö rahan vai ihmisyyden arvot. Siinä mielessä Perussuomalaisia ei ole oikein nimittää äärioikeistoksi vaan arvokonservatiiviseksi vasemmistoksi. Niin ainakin kuuluisi olla - jos Soini sallii.

Sdp:n ja Vasemmistoliiton virheenä on se, että ne eivät ole muodostaneet tähän maahan Labour-blokkia. Siitä johtuu kannatuksen häviäminen.

Kiitos kirjavinkistä. Koetan saada Mikko Uolan teoksen käsiini.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Lohela on ottanut oppia Mäntylästä. Kysyttäessä mitä tahansa kyseiselle henkilölle oman mukavuusaluen ulkopuolista asiaa, ollaan hljaa, hyökätään tai laitetaan asianajaja vastaamaan.

Kuinkahan kauan toimittajat tanssivat Lohelan, Mäntylän ja Putkosen pillin tahdissa?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pasi Kortesuo, #4.
Olen todellakin odottanut jo pitkään Lohelan ulostuloja. En ole ennen tavannut tuollaista eduskunnan puhemiestä, Valtakunnan Kakkosta. Kehottaisin Lohelaa ottamaan oppia väliaikaisesta puhemiehestä Ben Zyskowiczista, joka jyrisi eduskunnan edessä johtajien ökyilyä ja bonuksia vastaan. Tuota puhetta ei varmaankaan ollut hyväksytty Kokoomuksen johtoryhmässä. Sellaisia puhemiehiä eduskunta kaipaisi.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

"Kuinkahan kauan toimittajat tanssivat Lohelan, Mäntylän ja Putkosen pillin tahdissa?"

ko. olevat henkilöt tietävät vanhan sanonnan :
"Tyhmyyttä vastaan on turhaa ponnistella, on kuin kusisi vastatuuleen saaden kaiken takaisin silmilleen"

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Antero Tossavainen, #5.
Noinkin voi sanoa. Mutta muistuttaisin mieliin, että Kokoomuksen Ben Zyskowicz rohkeni takavuosina jyristä johtajien ökyilyä vastaan. Kokoomuksen johto ei varmaan kuunnellut sitä mielikseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"missä on Maria Lohela ja mitä hän tuumailee?"

Taitaa tämä Lohela kuulua siihen persujen nuivaan siipeen,
eli hän on Immosen vankkoja hengenheimolaisia.

Parempi on ettei puhu mitään.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Arto Vihavainen, #6.
Noinhan se voi olla. Ja niinhän se on, jos Lohela jatkuvasti vaikenee Immosesta ja muusta. Se on hyvä tietää sekin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lohelan esillä olosta on kirjoituksen lopussa todettu;
"Seurasin tiedotusvälineistä Perussuomalaisten Kotkan kesäkokousta. Mutta en nähnyt enkä kuullut Maria Lohelan sanovan mitään. Ja hänhän on sentään eduskunnan puhemies, valtakunnan kakkonen, jolla on oikeus ja velvollisuus lausua järeitä sanoja vaikkapa hallituksen vatuloinnista – kysymättä Timo Soinilta mitään. Niin, missä on Maria Lohela ja mitä hän tuumailee?"

Ehkäpä alla oleva linkki kertoo kirjoittajalle ja kommentoijille syyn siihen ettei näkynyt Koktkan tapahtumassa videolla.

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Lohel...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Lohela on pop! Lohela matkustaa! Lohela hiihtää! Lohela kalastaa?

Soini osaa hyödyntää taitavsti PS:n johtavia naisia oman asemansa tukemiseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ai, onko Lohela osallistunut väärälle matkalle? Olisiko matkalle pitänyt lähettääkin vain Jutta Urpilainen ja Ilkka Kanerva? Tiedätkö onko Soini päättänyt matkoille osallistumiset?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Eikö hänen tulisi olla johtamassa puhetta Eduskunnassa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Ahaa, että yksin istuisi salissa johtamassa tyhjille tuoleille?

https://www.eduskunta.fi/FI/Sivut/default.aspx

En voi kuin ihmetellä näitä kommentteja joita tällä saitilla esiintyy.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #9

Sirpa Abdallah, #9.
Maria Lohela on aivan oikealla matkalla. Matkan jälkeen odotan häneltä järeitä kannanottoja valtakunnan kakkospaikalta. Olemme jo saaneet odottaa niitä aivan liian pitkään.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Väänänen, #8.
Soini todellakin pönkittää joka käänteessä omaa asemaansa. Odottaisin, että Maria Lohela antaisi näpäytyksen ja kertoisi, että hänellä on vielä merkittävämpi paikka Suomen tasavallassa kuin PS:n puheenjohtajalla.

Ikävä kyllä olemme saaneet turhaan odottaa tätä näpäytystä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Jaahas, miksi pitäisi näpäyttää Soinia? Näpäyttikö edellinen pihemies Heinäluoma Urpilaista tai Rinnettä? Ei ainakaan minun tietooni ole tullut.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #20

Sirpa Abdallah, #20.
Kyllä Heinäluoma on esittänyt pitkin matkaa erilaisiakin näkökantoja kuin Urpilainen ja Rinne. Ei ole myöskään aivan mahdotonta ajatella, että Heinäluomalla oli oma roolinsa, kun Urpilainen sai mennä ja Rinne tulla.

Vielä ex-puhemiehenäkin Heinäluoma on saanut enemmän julkisuutta kuin tavallinen kansanedustaja.

Maria Lohelasta ainakaan ns. suuri yleisö ei ole kuullut pitkään aikaan mitään.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Väänänen, #8.
Nyt on sitten Maria Lohelan vuoro näyttää, että hän istuu valtakunnan kakkospaikalla, joten häntä varmasti kuunnellaan, jos hänellä on sanottavaa. Tähän mennessä sanottavaa ei ole ollut.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Sirpa Abdallah, #7.
Kiitos tiedosta. Tässä on hyvä selitys Maria Lohelan näkymättömyyteen Kotkassa. Hän oli siis Amerikoissa naispuhemiesten kv. konferenssissa:

"Naispuhemiesten kokouksen jälkeen 31.8.–2.9. New Yorkissa järjestetään kansainvälinen puhemieskonferenssi, johon osallistuvat puhemies Lohelan lisäksi Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.) ja Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.)."

Toivottavasti heti tämän ulkomaanmatkan jälkeen Maria Lohelalla on painavaa sanottavaa. Teemoja olisi riittänyt täällä kotimaassakin koko kesän.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, eduskunnan istuntokausi pääsee uudelleen vauhtiin vasta 8.9, joten vielä pitää jaksaa muutama päivä odotella.

https://www.eduskunta.fi/FI/Sivut/default.aspx

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #21

Sirpa Abdallah, #21.
Odottelen hyvin kiinnostuneena päivämäärää 8.9. Eduskunnan puhemies on kuitenkin valtakunnan kakkonen, joka voi puhua ja ottaa kantaa muuallakin kuin eduskunnassa. Edelliset puhemiehet ovat mieluusti käyttäneet tätä oikeuttaan ja saaneet taatusti kannanotoilleen julkisuutta. Ihmettelenkin, miksi Maria Lohela on ollut hiljaa. Aiheista ei ole ollut puutetta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #22

Timo, saat kyllä vapaasti odotella Lohelan puhemiesjohtamista. Itse odottelen paljon enemmän ja suuremmalla mielenkiinnolla minkälisia päätöksiä hallitus tekee. Puhemiehet ei kuitenkaan ratkaise tämän maan asioita yhtään.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #24

Sirpa Abdallah, #24.
Tietenkin olen ennen kaikkea kiinnostunut siitä, mitä nuo Sipilän hallituksen "kärkihankkeet" oikeasti ovat ja miten ne onnistutaan viemään käytäntöön.

Samalla seuraan erittäin kiinnostuneena sitä, miten eri tahot kommentoivat tilannetta. Sitäkin suuremmalla syyllä ihmettelen, miksi Valtakunnan Kakkonen ei ole mistään mitään mieltä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minä muistelen oppineeni, että puhemiehen ei pitäisi osallistua päivänpoliittisten aiheiden kommentointiin, ja ainakin wikipedia on samaa mieltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Birgitta, olet täysin oikeassa. Puhemies toki voi ottaa politiikkaan kantaa eduskunnan täysistuntojen ulkopuolella, mutta ei salissa muutoin kuin työjärjestyksen edellyttämällä tavalla.
"Puhemies ei siis osallistu eduskunnassa käytävään keskusteluun, mutta hän voi kuitenkin osallistua poliittiseen keskusteluun eduskunnan täysistuntojen ulkopuolella."

"Puhemiehen ja puhemiesneuvoston tehtäviä ei voi tarkastella toisistaan irrallaan, vaan teoksessa mainitaan, että ne nivoutuvat aina yhteen. Puhemiehen rooliin kuuluu arvovalta ja päätöksenteko, jonka osalta hän kuitenkin neuvottelee puhemiesneuvoston kanssa." http://www.kysy.fi/kysymys/haluaisin-tietaa-edusku...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/200000...
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/puhemi...
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/jul...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Sirpa Abdallah, #29.
Kiitos noista eduskunnan virallisista tiedoista.
"Puhemies ei siis osallistu eduskunnassa käytävään keskusteluun, mutta hän voi kuitenkin osallistua poliittiseen keskusteluun eduskunnan täysistuntojen ulkopuolella."
Noin minäkin olen asian ymmärtänyt.
Puhemies Maria Lohelalla on siis mahdollisuus ottaa osaa poliittiseen keskusteluun eduskunnan täysi-istuntojen ulkopuolella. Mahdollisuus on siis, mutta ei ole mitään sanottavaa. Vai onko joku kieltänyt sanomasta?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Birgitta Valonen, #26.
Puhemiehen ei kuulukaan ottaa kantaa päivänpoliittisiin pikkukiistoihin. Mutta suurista linjoista heiltä on totuttu odottamaan kannanottoja eduskunnan nimissä. Tällaisia linjakysymyksiä voivat olla lainsäädännön ja toimeenpanovallan väliset kiistat, ihmisoikeuskysymykset mm. maahanmuuttajien kohtelu jne. Isoja periaatteellisia teemoja riittää näinä päivinä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Lohelahan on tunnettu maahanmuuttokriitikko -- siis voimakas oma näkemys aiheeseen -- niin eikö ole viisautta puhemiehenä olla ottamatta kantaa, kun ei ole pakko, ei edes suositeltavaa.

Emme kylläkään vielä tiedä ottaako?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Birgitta Valonen, #28.
Olenkin arvellut, että puhemies Maria Lohela on maahanmuuttokriitikko. Siksi hän varmaan vaikenee. Mutta toisaalta hän ei eduskunnan puhemiehenä edusta itseään eikä edes puoluettaan vaan koko eduskuntaa.

Odotan kiinnostuneena eduskunnan avajaisia. Silloin hän ei varmaankaan onnistu enää vaikenemaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset