TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Sipilälle sympatiaa – perussuomalaiset hermoraunioina

# Pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) sai Suomelle, hallitukselleen ja itselleen kansainvälistä ja kansallista mainetta kertomalla antavansa Pohjanmaalta kotinsa maahanmuuttajien käyttöön. Kyllä jokaisen tuntevan ihmisen on pakko myöntää, että Sipilän toimenpide on aitoa lähimmäisenrakkautta, jolla saa ja jolla kuuluukin saada sympatiaa.

   Valtiovarainministeri Alexander Stubb (Kok.) puolestaan on kerännyt pisteitä käymällä siirtolaisten vastaanottopaikoilla toivottamassa Lähi-idän ja Afrikan väkeä tervetulleeksi Suomeen. Joku sanoo, että se on vain julkisuustemppu. Kyllähän se on sitäkin. Mutta on se hiukan muutakin.

   Samalla Stubbin julkisuuskuva hiukan pehmeni. Kreikan hiljattaisissa velkaneuvotteluissa Stubb hankki itselleen ja Suomelle änkyrän mainetta.

 

Timo Soini pakoilee

 # Entä SSS-hallituksen kolmas kärkihahmo, ulkoministeri Timo Soini (Perussuomlaiset, PS)? Hänhän on istunut EU:n ulkoministerikokouksessa miettimässä, mitä Eurooppaan suuntautuvassa kansainvaelluksessa pitäisi oikein tehdä, kun vastaanottotilat täyttyvät ja siirtolaisvirta vain kiihtyy. Maahanmuuttokielteisen puolueen puheenjohtajana tämä on Soinille mahdollisimman epämukava keskustelun aihe. Kaiken lisäksi Suomi uhkaa jäädä maahanmuuttoasioissa Itä-Euroopan änkyrämaiden joukkoon.

   Erityisen kiusallista katoliselle Soinille on se, että itse Rooman paavi on kehottanut kristikansaa ottamaan lämpimästi vastaan Lähi-idän pakolaisia.

   Ulkoministerikokouksen jälkeen yleensä niin suorapuheinen Soini heitteli lehtimiehille ympäripyöreitä latteuksia: ”On pakolaisvirta ja siirtolaisvirta, molempia on.” Samalla hän yritti päästä pälkähästä laskemalla ilmoille vielä toisen epämääräisyyden: ”Linja on se, että pää kylmänä ja sydän lämpimänä.” Sitten hän sanoi huojentuneena, että asia jää sisäministerikokouksen ratkaistavaksi. Soini saattoi väistyä takavasemmalle.

   Kreikan apupaketteja vastustanut ja maahanmuuttokielteisenä profiloitunut Timo Soini on tässä SSS-hllituksessa joutunut suorastaan piinalliseen rakoon. Suorapuheisena rehvastelijana tunnettu Soini on hädissään turvautunut vain väistöliikkeisiin ja ympäripyöreisiin latteuksiin, ellei ole päässyt karkuun kyseleviltä toimittajilta.

 

Maria Lohela vaikenee

# Perussuomalaisten Maria Lohela istuu valtakunnan toiseksi korkeimmalla paikalla eduskunnan puhemiehenä. Hän on kuitenkin koko kesän vaiennut kuin muuri, vaikka isoja asioita on ollut kaiken aikaa kiivaan keskustelun aiheina. Nyt syyskuussa eduskunta palaa lomalta. Toimittajille tarkoitetun eduskunnan puhemiehen perinteisen syyskauden aloitustilaisuuden pitäneeltä Maria Lohelalta kysyttiin kommenttia muun muassa puoluetoverinsa, kansanedustaja Olli Immosen Facebook-kirjoittelusta.

   Lohelan edeltäjät puhemiehen paikalla ovat olleet arvojohtajia ottamalla ahkerasti kantaa päivän teemoihin. Lohela puolestaan ei pidä itseään minkäänlaisena arvojohtajana. Herää kysymys, onko hänen puolueensa itsevaltainen puheenjohtaja kieltänyt Lohelalta ulostulot.

   Tulee ikävä varsinkin väliaikaista puhemiestä Ben Zyskowczia, joka jyrisi eduskunnassa johtajien lurjustelua, ökyilyä ja bonuspalkkausta vastaan. Zyskowicz ei varmaankaan ollut saanut puheelleen puolueensa Kokoomuksen hyväksyntää.

   Perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistö on myös hiukan hankalassa tilanteessa yrittäessään vaihtaa ministeriönsä kansliapäällikköä vastoin toisten hallituspuolueiden ja upseerikunnan kantaa. Kun asiasta kyseltiin Jussi Niinistöltä lisätietoja tv-haastattelussa, ministeri uhkasi lopulta poistua paikalta, ellei puheenaihetta vaihdeta.

   Perussuomalaisten ministerien hermot ovat selvästi riekaleina. Maailmantilanne on ehtinyt muuttua vallan toisenlaiseksi ja hankalammaksi kuin toukokuun lopussa, jolloin tämä SSS-hallitus muodostettiin.      

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Perussuomalaisten poliitikkojen käyttäytymisestä tulee mieleeni keski-ikään ehtineen perheellisen miehen tunnustus:

"Aikaisemmin minulla ei ollut yhtään lasta, mutta tunsin kolme kasvatusteoriaa. Nyt minulla on kolme lasta, mutta ei todellakaan enää yhtään teoriaa."

Oppositiossa viisastelleet persut ovat nyt hallituksessa, jossa elämä opettaa heitä enemmän ja kovakätisemmin kuin he itse - tai moni muukaan - kykeni viime keväänä arvioimaan. Talous luisuu edelleen, pakolaistulvaa on erittäin vaikea pysäyttää tai edes säännöstellä, ja puheenjohtaja Soini on päätynyt ilmastonmuutoksesta huolestuneeseen kansainväliseen poliitikkoryhmään.

PS. Onko bloggaaja Uotila maailmalla käyttänyt soinimaista sisääntulorepliikkiä "Timo from Finland, ready to help"?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tuomo Kokko, #1.
Hallitukseen astuminen on tuottanut persuille jatkuvan sarjan ikäviä yllätyksiä. Ministerihommiin osallistuminen perustui ennen kaikkea yksinvaltiaan puheenjohtajan hallituskipeyteen. Siitäpä syystä ajankohtaisia ongelmia ja kompromisseja on kiusallista kommentoida. Ainoana taktiikkana on ympäripyöreiden puhuminen, ellei onnistu juoksemaan pakoon kyselijöitä.

En ole vielä joutunut käyttämään tuollaista repliikkiä. Jos kriisi jatkuu, pitänee harkita etunimen vaihtamista...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hallituskipeydestä olen eri mieltä. Jos poliittinen liike saa kannatusta sen verran kuin perussuomalaiset eduskuntavaaleissa v. 2011 ja 2015, on hallituspaikan vastaanottaminen oikeastaan velvollisuus. "Me halutaan voittaa vaalit ja olla entistä kiukkuisempi oppositiopuolue" - mitäs järkeä siinä olisi?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #6

Tuomo Kokko, #6.
Kyllä tässä meidän "sekametelisoppahallituskulttuurissamme" on täyttä hulluutta osallistua "pääministerivaalin" voittajan vetämään hallitukseen. Persut menivät tässä samanlaiseen helppoon kuin vasemmistopuolueet Kataisen hallituksessa.

Kyllä puolueiden olisi etsittävä oikea hallituskoalitio, johon ne voivat ja haluavat liittyä. Niinhän toimitaan normaaleissa sivistyneissä demokratioissa. Keskusta ja Kokoomus sopivat hyvin huonosti PS:n hallituskumppaneiksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eduskunnanpuhemiehen pitää pysyä päivänpolitiikan ulkopuolella,puheenjohtajana hänen kuuluu valvoa myös, että puhuja pysyy asiassa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Aimo Remes, #2.
Eduskuntakeskusteluissa puhemiehen pitää pysytellä kiistojen ulkopuolella ja valvoa edustajien puheiden asiallisuutta.

Mutta eduskunnan istuntojen ulkopuolella puhemiehellä on oikeus ja velvollisuus ottaa kantaa maailman menoon. Hänhän on valtakunnan kakkoshenkilö virallisessa protokollassa.

Omissa eduskunnan puheenvuoroissaan hänellä on myös oikeus ja velvollisuus ottaa kantaa. Erinomaisena esimerkkinä olkoon Ben Zyskowiczin järeä puhe yritysjohtajien ökyilyä ja lurjustelua vastaan.

Reino Jalas

"Erinomaisena esimerkkinä olkoon Ben Zyskowiczin järeä
puhe yritysjohtajien ökyilyä ja lurjustelua vastaan."

Puheissaan Ben Zyskowicz kyllä sanoo kaikenlaista. Mutta Zyskowicz ei realityn puolella koskaan asetu vastahankaan, ei yhtään missään asiassa. Ei koskaan paina edes Tyhjä-painikettakaan. Ben painaa poikkeuksetta aina hyväksytyn linjan mukaista painiketta asiassa kuin asiassa.

Toisaalta tässä pari viikkoa vanhassa A-studion tallenteessa Ben vaikuttaa siirtyneen puhtaasti Perussuomalaisten kansanedustajaksi. Niin tulenpalavasti hän puolustaa perussuomalaisten työmies Putkosta, ja käy todella ärhäkästi kiusaajapuolen Ville Niinistön kimppuun.

Kaiken kaikkiaan Zyskowicz on kansanedustajista sieltä kiinnostavimmasta ja parhaimmastakin päästä. Mutta se ihan todellinen Zyskowiczin linja ei silti ole edelleenkään selvinnyt.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Aimo Remes, #2.
Eduskuntakeskusteluissa puhemiehen pitää pysytellä kiistojen ulkopuolella ja valvoa edustajien puheiden asiallisuutta.

Mutta eduskunnan istuntojen ulkopuolella puhemiehellä on oikeus ja velvollisuus ottaa kantaa maailman menoon. Hänhän on valtakunnan kakkoshenkilö virallisessa protokollassa.

Omissa eduskunnan puheenvuoroissaan hänellä on myös oikeus ja velvollisuus ottaa kantaa. Erinomaisena esimerkkinä olkoon Ben Zyskowiczin järeä puhe yritysjohtajien ökyilyä ja lurjustelua vastaan.

Esa Niemi

Sipilän vastuuton lausunto lähettää ihmisiä kuolemaan todellisuudesta irrallaan olevan mielikuvan takia. Maailmalla leviää kuva, että Suomessa saa noin vaan upean talon ja notkuvan pöydän.

Sipilä syyllistyy muutoinkin hyväntahtoiseen hölmöyteen kun ISIS tienaa lisää rahaa Sipilän luomalla mielikuvalla. ISIS käyttää saamansa rahat väkivaltakierteen levittämiseen ja kiihdyttämiseen.

Meillä on nyt kaksi pääministeri Juha Sipilää, joista yksi pitää Suomen talouden tilannetta kriittisenä ja toisen mielestä meillä on varaa YK:n turvapaikasta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden elättämiseen ja markkinoi maailmalla nettosaajien määrän kasvattamisen puolesta.

EU voi tarvittaessa lopettaa Välimeren kuolemat muutamassa päivässä jos se olisi vain perimmäinen tarkoitus, alan uskoa ettei ole.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Esa Niemi, #9.
Jos ja kun Sipilän ja Soinin käsitykset poikkeavat noin radikaalisti toisistaan, eikö Soinin olisi tehtävä nopea johtopäätös ja lopetettava mykkäkoulu, kerättävä kamppeet ja jätettävä hallitus? Eihän siellä hyödytä istua "äänettömän yhtiömiehen" paikalta. Siinähän vain menee maine ja kaikkoaa kannatus.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... eikö Soinin olisi tehtävä nopea johtopäätös ja --- jätettävä hallitus?"

- Eeeiiihh! Sillä tempulla lapsi menisi pesuveden mukana, ja perussuomalaiset luopuisivat mahdollisuudestaan harjoittaa perussuomalaista ulko-, puolustus-, oikeus- ja työ- sekä sosiaali- ja terveyspolitiikkaa. Parempi purra hammasta ja pyrkiä enemmistöhallituksen sisällä ja ehdoilla omiin tavoitteisiin. Muuten persun lähtiessä ulos kävelevät punavihreät voimat sisään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Perussyomalainen puolustuspolitiikka on sitä että pitää saada oma mies huippuvirkaan avaamatta kansalaisille minkälaisista strategisten linjausten vaihdosta voi olla kyse. Perussuomalaisten puolustuspolitiikka on simppeliä nimitysleikkiä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #12

Sini Lappalainen, #12.
Siltä tuo Jussi Niinistön peli tosiaan näyttää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #11

Tuomo Kokko, #11.
Perussuomalaisilla ei ole tässä hallituksessa mitään mahdollisuutta saada omia tavoitteitaan läpi. Tämänpäiväisten työehtopäätösten jälkeen en voi kuvitella, että vasemmisto haluaisi astua tuollaiseen hallitukseen.

Esa Niemi

En tiedä mihin kommenttisi liittyy, ei ehkä kommenttiini, mutta hallitus on sitoutunut hallittuun maahanmuuttopolitiiikkaan ja odottelemme hallitusohelman mukaista toimintaa. Sipilä ei voi kusta oman hallituksen päälle, vaikka markkinoi köyhissä maissa, että ISIS:lle maksamalla saa ilmaisen talon ja notkuvan pöydän. Jäämme mielenkiinnolla odottaman hallitusohjelman mukaista politiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset