TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Soinikin erehtyi herrojen kanssa marjaan ja "sekametelisoppahallitukseen"

# Eräät Perussuomalaisten (PS) poliitikot ovat vaatineet kriisineuvonpitoa, koska PS:n kannatus on romahtanut gallupeissa kymmenen prosentin pintaan. Mutta puolueen puheenjohtaja Timo Soini torjuu tiukasti kritiikin. Puolueen jäsenet eivät kuulemma saisi arvostella puoluettaan eikä varsinkaan sen johtoa julkisuudessa. Puolueen sisällä arvostelu on myös mahdotonta.

   Missä sitten Soinia voisi arvostella ellei julkisuudessa eikä julkisuudelta piilossa? Puolueen kansanedustajatkaan eivät kuulemma pääse Soinin kanssa edes puhelinyhteyteen tapaamisesta puhumattakaan, jos nimittäin aiheena on puolueen hallituspolitiikka.

   Kesällä lehdistö yritti saada Soinilta kannanottoa ajankohtaisista kriiseistä, mutta mies pysytteli piilossa.

   Perussuomalaisten Maria Lohela istuu valtakunnan kakkospaikalla eduskunnan puhemiehenä. Mutta häneltä ei saa hohtimilla eikä kirveelläkään kannanottoa valtakunnan asioista, joita hän siellä eduskunnassa nuijii köyhien kauhuksi. Ennen vanhaan puhemiehet ovat osallistuneet innokkaasti ajankohtaiseen keskusteluun. Vaikutelmaksi jää, että Lohelalta on joku kieltänyt ulostulot ja kannanotot. Kukakohan?

  

# Soinin esiintyminen tuo jopa etäisesti mieleen Pohjois-Korean, jossa on Aleksis Kiven päivänä juhlittu pönäkän mahtipontisesti ”demokraattisen kansantasavallan” 70-vuotipäivää. On todella murheellista, että Pohjois-Korean kaltaiset maat saavat ilman rangaistusta väärinkäyttää ja häväistä sellaisia sanoja kuin demokratia ja kansantasavalta.

   En tietenkään väitä, että Timo Soinia voisi samana päivänäkään verrata Pohjois-Korean diktaattoriin, jonka nimeä en viitsi edes tarkistaa googlesta, jotta se ei saastuttaisi tätä tietokonetta. Tuo itsevaltias tuomitsee kuolemaan kansalaisia, jotka nauravat väärässä paikassa.

   Eihän Soini nyt sentään yhtä kauhea tyyppi ole. Mutta Soininkin olisi syytä muistaa, että hän johtaa työväenpuoluetta – eikä ”työväenpuoluetta” niin kuin Pohjois-Korean diktaattori.

   Perussuomalaisten piiristä tosin työläiset pakenevat, kun Soini erehtyi herrojen kanssa marjaan eli vallan kammareihin pääomavetoiseen ”sekametelisoppahallitukseen”. Soini ei saisi unohtaa, että hänen puolueensa äänestäjistössä on koko joukko henkilöitä, jotka tosissaan pyrkivät tekemään tätä Suomenmaata reilummaksi ja tasa-arvoisemmaksi myös vähävaraisten kannalta katsottuna.

   Tuo seikka muuten unohtui taas myös demareilta ja vasureilta v. 2011. Ja turpiin tuli äänestäjiltä viime huhtikuussa.

   Suomalaismallinen ”sekametelisoppahallituskulttuuri” pitää heittää roskikseen. Työväenpuolueiden kannattaa lähteä opintomatkalle sivistyneisiin demokratioihin. Ne matkarahat maksaisivat itsensä nopeasti takaisin, kun Suomeen saataisiin äänestäjien iloksi ja turvaksi jo seuraaviin vaaleihin oikea Labour-blokki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Oscari Wirola

Timo, joten olen kallistumassa blokkivaaleihin. Niiden puolesta olet jo pitkään kirjoitellut. Pitäisin kuitenkin perusteellisesti selvittää asia ennen kuin me tumpeloisimme koko homman.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Oscari Wirola, #1.
Ilman muuta blokkivaalikäytännöt olisi selvitettävä perusteellisesti ennen kuin niihin tartutaan. Mutta nythän olisi hyvää aikaa, kun seuraaviin eduskuntavaaleihin on kolme ja puoli vuotta.

Joka tapauksessa tämä "sekametelisoppahallituskulttuuri" on kokeiltu ja surkeaksi havaittu.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo, itse kuulun siihen rinkiin jonka asenne pakolaispolitiikkaan on maltillinen ja hyväksyvä. Hädänalaisia pitaa auttaa, se on selvä. Nykyinen tilanne, joka lienee jo rauhoittumassa, no ei se ihan puskan takaa tullut. Pakolaisten lukumäärä ja Irakilaisten osuus siitä sitäkin enemmän. Kiitos Tanskan ja Ruåttin....sekä rysselin tehottomuuden.

Ei tässä enää mikään "rajat kiinni" juttu auta. Sikäli kapinaliikkeen ruuti on tältä osin kastunut.

Sipilän ajamat asiat yhteiskuntasopimuksesta torpattiin ja leikkaukset ovat oikeastikkin avoinna. Jos hallitusta voi jostain syyttää niin tehottomuudesta mukautua ja hakea uusia ratkaisuja. Jämähtäneellä ja itseriittoisella EK:lla on kieltämättä suurempi rooli kuin SAK:lla vaikuttaa.

P.....e sanotaan se suoraan. Kokoomuksen kanssa tulee aina hankaluuksia. Hallintarekisteri laki on seuraava vääntö. Mikäli Kokoomus saa toivomansa tuloksen........

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Antti Brusi, #4.
"Kokoomuksen kanssa tulee aina hankaluuksia. Hallintarekisteri laki on seuraava vääntö. Mikäli Kokoomus saa toivomansa tuloksen........"

Tämä on todellakin lähiaikojen yhtenä kantona kaskessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Soinikin erehtyi herrojen kanssa marjaan.."

Eiköhän nimenomaan halunnut, ehkä testaamaan persujen slogania persun pelko on viisauden alku.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seija Nylund, #7.
Soini kai halusi saada CP-listoilleen ministerin tittelin - kävi puolueelle ja sen vähävaraisille äänestäjille miten hyvänsä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taisi tulla kirotusvilhe, tarkoitit varmaan CV - vai sarkasmia? Arvatenkin Soini ennakoi kannatuksen laskua, mutta ei siihen esim. turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymistä. Joku kansainvälinen virka lienee Soinin tähtäimessä, mutta toimintansa ulkoministerinä ei ainakaan tähän saakka ole ollut vakuuttavaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #9

Seija Nylund, #9.
Tarkoitin tietysti CV. Kyllä tuo kansainvaellus tuli Soinillekin tietysti yllätyksenä. Ulkoministerinä Soini on tärvellyt Suomen mainetta ja brändiä. Mitenkähän kauan Soini ja Stubb jaksavat katsella hänen töppäilyään? Ja miten ihmeessä PS-puolue kestää tuollaista itsevaltaista tyyliä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Timo Uotila, #10
Siloteltuhan Soinin ulkoministerin uraa hallituspuolueiden taholta on, ainakin Sipilä, Stubb ja Kanerva. Ja siloteltaneen edelleenkin, mieleen tulee jo Jaakonsaaren Soinista käyttämä iso vauva.

Jossain taannoin mainittiin PS:n hyötyvän julkisuudesta ja otsikoista, mutta nyt Soinin tilanteen arvioimiskyky taisi Tynkkysen ja Saarakkalan suhteen pahemman kerran pettää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seija Nylund, #11.
Sipilän ja Stubbin kärsivällisyys jatkuu melko pitkälle, koska hallituskriisi olisi heillekin hyvin hankala tilanne. Heidän riskinä on jopa se, että maamme kovin erilaiset työväenpuolueet - joista Soinin puolue on yksi, arvokonservatiivinen työväenpuolue mutta työväenpuolue kuitenkin - löytäisivät vihdoinkin toisensa ja muodostaisivat Labour-koalition ja ottaisivat hallitusvallan. Silloin päättyisi Etelärannan määräysvalta Suomen talouselämässä. Se on vallankin Stubbin kauhukuva.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

PS tuskin voi enää kutsua itseään työväenpuolueeksi kun kannattajista on työväkeä vajaa 15 %, joten siltäkään pohjalta yhteistä säveltä ei löydy.

http://yle.fi/uutiset/duunarit_osoittivat_valtansa...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #13

Seija Nylund, #13.
Oleellista on se, että erehdyttyään istumaan samassa hallituksessa Kokoomuksen kanssa PS menetti heti puolet työläiskannattajakunnastaan Sdp:lle. Sama tapahtui Sdp:lle, kun puolue erehtyi v. 2011 Kokoomuksen apupuolueeksi.

Suunnilleen puolet työläisistä näyttää siis olevan liikkuvia äänestäjiä, jotka siirtyvät aina kannattamaan sitä puoluetta, joka ei istu samassa hallituksessa Kokoomuksen kanssa.

Kokoomus on siis hallituskumppanina myrkkyä työläisille. Siksi olisi päästävä eroon "sekametelisoppahallituksista" ja mentävä vaaleihin ja hallituksiin blokkeina joko pääoman tai työn puolesta.

Tässä ote Helsingin Sanomista:
"Työväestö on suuri joukko, eikä sen valta ole vain ammattiyhdistysliikkeen varassa. Kyselyn tulos osoitti, että työntekijöiden liikkuvat äänestäjät voivat ratkaisevasti vaikuttaa puoluepoliittisiin voimasuhteisiin. Rinne vakuuttikin puolueensa lehdessä, että SDP jatkaa työtä palkansaajien hyväksi. SDP:n kannattajista työntekijöitä on nyt 37,4 prosenttia. Perussuomalaisistakin 32,2 prosenttia kuuluu edelleen tähän joukkoon."

"SDP:llä duunareiden tuki ei kahden vaalikauden aikana ole kertaakaan yltänyt niin korkealle kuin nyt. 29,4 prosentin kannatus on ajanjaksolla poikkeuksellisen korkea. Edellinen huippu oli kesäkuussa 2012 (25,8 prosenttia), ja alhaisimmillaan se oli heinäkuussa 2014 (13,8 prosenttia). Vielä viime mittauksessakin duunareista vain 16,2 prosenttia kannatti SDP:tä."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Timo Uotila, #14

"Oleellista on se, että erehdyttyään istumaan samassa hallituksessa Kokoomuksen kanssa PS menetti heti puolet työläiskannattajakunnastaan Sdp:lle. Sama tapahtui Sdp:lle, kun puolue erehtyi v. 2011 Kokoomuksen apupuolueeksi."

Tuosta voi kaiketi vetää sen johtopäätöksen, että PS on keskustavetoisessa hallituksessa kokoomuksen apupuolue;)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #16

Seija Nylund, #16.
"Tuosta voi kaiketi vetää sen johtopäätöksen, että PS on keskustavetoisessa hallituksessa kokoomuksen apupuolue;)"

Niinhän asia on käytännössä. Samassa asemassa suhteessa Kokoomukseen oli Sdp 2011-2015, minkä seurauksena kannatus putosi pohjalukemiin.

Siksi sekä Sdp:n että PS:n olisi pyrittävä Labour-blokin luomiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Timo Uotila, #17

No ei nyt sentään. 2011-2015 kokoomus oli päähallituspuolue, kokoomuksella 7 ministeriä ja SDP:llä 6 (Kataisen hallitus), Stubbin hallituksessa molemmilla 7.

Sipilän hallituksessa keskustalla 6 ministeriä, PS:llä ja kokoomuksella 4. Joten eiköhän sen Labour-blokin luomisen perustelussa mennyt mutkat suoriksi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #18

Seija Nylund, #18.
Eihän ministerien lukumäärä ole ratkaiseva tekijä vaan se, mitä ministereitä puolueilla on ja mihin puolueisiin hallitus nojautuu eduskunnassa. Kun pääministeri on Kokoomuksesta, niin kuin 2011-15, ja eduskunnassa on selkeä pääomapuolueiden enemmistö, Sdp:n ministerit olivat hallituksessa suorastaan panttivangin asemassa. Tämä kuvastui päätöksenteossa ja johti demariäänestäjien pakoon PS:n leiriin.

Sipilä on keskustalaiseksi selkeästi talouseliitin etujen ajaja ja harjoittaa siten hyvin samanhenkistä talouspolitiikkaa kuin Stubb Etelärannan hyväksi. "Työväenpuolue" PS on siis hallituksessa samanlaisessa panttivangin asemassa kuin Sdp ja Vasemmistoliitto olivat edellisessä hallituksessa. Niinpä PS:n duunarit ovat gallupkyselyiden mukaan paenneet Sdp:n helmoihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Timo Uotila, #19

"Eihän ministerien lukumäärä ole ratkaiseva tekijä vaan se, mitä ministereitä puolueilla on ja mihin puolueisiin hallitus nojautuu eduskunnassa."

Siitä ei ole tietoa onko joistain salkuista sovittu, mutta yleensähän ne valitaan vuorotellen puolueiden suuruusjärjestyksessä, Soini Sipilän hallituksessa ennen Stubbia ulkoministerin salkun, joten peiliin katsomisen paikka on Soinilla. Samoin sen suhteen että vei puolueensa hallitukseen, ulkopuolisia ei voi siitä syyttää.

"Sipilä on keskustalaiseksi selkeästi talouseliitin etujen ajaja ja harjoittaa siten hyvin samanhenkistä talouspolitiikkaa kuin Stubb Etelärannan hyväksi."

Mihin sitten perustuu #14?: "Oleellista on se, että erehdyttyään istumaan samassa hallituksessa Kokoomuksen kanssa PS menetti heti puolet työläiskannattajakunnastaan Sdp:lle."

Lukeehan leipätekstissäkin:

"Perussuomalaisten piiristä tosin työläiset pakenevat, kun Soini erehtyi herrojen kanssa marjaan eli vallan kammareihin pääomavetoiseen ”sekametelisoppahallitukseen”."

- Jotta kenen syy se PS:n työläiskannattajakunnan menetys nyt loppujen lopuksi on? Soinin, joka vei puolueensa ko. hallitukseen, Sipilän pääomavetoisen hallituksen, vai hallituksen pienimmän puolueen kokoomuksen?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #22

Seija Nylund, #22.
Olen täydelleen samaa mieltä siitä, että Timo Soini voi syyttää vain itseään, kun erehtyi mukaan tällaiseen "sekametelisoppahallitukseen".

Kokoomus on tosin hallituksen pienin puolue, mutta Sipilä ja Stubb ovat useimmista talouspolitiikan linjauksista samaa mieltä Etelärannan työnantajien kanssa. Soinille jäi siten Musta Pekka käteen, kun hän yrittää puolustaa vähempiosaisten etua.

Tuo asetelma oli selvä jo ennen hallituksen muodostamista, joten Soini voi syyttää vain itseään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Timo Uotila, #23

"Soinille jäi siten Musta Pekka käteen, kun hän yrittää puolustaa vähempiosaisten etua."

Olisi puolustanut niitä hallitusneuvotteluissa tai jättänyt menemättä hallitukseen, eihän hallitusneuvottelujen jälkeen ole tullut puskista juuri muuta kuin turvapaikanhakijoiden määrä. Tosin Jussi Niinistölläkin oli hinku Audin takapenkille, joten ei Soinia voi yksin syyttää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #26

Seija Nylund, #26.
Tästä olen täysin samaa mieltä. Audin takapenkille oli hinkua. Sitä ei vain pystytä myöntämään, kun asiasta kysytään.

Siitäpä syystä tähän liittyvää keskustelua pyritään välttämään kaikin keinoin. Tässäkin keskustelussa tunnetut perussuomalaiset loistavat poissaolollaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Eihän työttömät ole enään työväkeä ja eikös heitäkin ole jo 400000 tai ylikin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #24

Aimo Remes, #24.
Eivät työttömät todellakaan ole varsinaisia duunareita. Mutta useimmat heistä toivoisivat olevansa. He ovat kuitenkin niitä vähäosaisia, joiden etua Labour-blokin kuuluu ajaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kuvittelisin, että Perussuomalaisten äänestäjäkunta on keskimäärin vähävaraisinta ja syrjäytyneintä, joten PS jo siitä syystä on ilman muuta Labour-blokin jäsen.

Toinen mahdollisuus on, että PS-puolue pannaan paitsioon Ruotsin Sverigedemokraterna-puolueen tavoin. Siellä se alkaisi ilmeisesti kasvaa korkoa vallankin, jos Sdp taas erehtyy hallitukseen pääomapuolueiden hanslankariksi.

Toisaalta nykyisillä gallupkannatuksilla Labour-blokkia on mahdotonta koota tarpeeksi suureksi hallituskoostumukseksi, ellei PS:ää hyväksytä mukaan. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää silloin se, että Sipilän Keskusta houkutellaan hallitsemaan Labour-blokin kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

PS:n liittyminen labour-blokiin on aika epätodennäköistä, ainakin niin kauan, kun Soini kokee brittien konservatiivit jonkinlaiseksi veljespuolueeksi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Manu Korkman, #20.
Olen ymmärtänyt, että Britannian konservatiivipuolue on PS:lle jonkinlainen yhteistyöpuolue sen takia, että kumpikin suhtautuu EU:n liittovaltiokehitykseen samalla tavalla epäillen ja kielteisesti. Molemmilla puolueilla ovat myös yhteistä myös eräät konservatiiviset arvot.

Sen sijaan talouspolitiikassa PS on selvästi työväenpuolue, joka ajaa taloudellista tasa-arvoa ja heikommassa olevien etujen parantamista. Äänestäjäkuntansa perusteella sen ainakin pitäisi olla työväenpuolue. Labour-blokkia luotaessa talouspolitiikka on määräävä asia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Timo Uotila, #21

Eiköhän siinä ratkaissut Soinin pyrkimys tehdä puolueestaan hallituskelpoinen. UKIPin Nigel Faragekin on ainakin yhtä EU kielteinen, siitä huolimatta Soinin neuvotteli europarlamenttiryhmän vaihdon, ECR ryhmä kun oli arvostetumpi.

"Sen sijaan talouspolitiikassa PS on selvästi työväenpuolue, joka ajaa taloudellista tasa-arvoa ja heikommassa olevien etujen parantamista. Äänestäjäkuntansa perusteella sen ainakin pitäisi olla työväenpuolue."

Niinhän ne PS:n äänestäjät luulivat.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #27

Seija Nylund, #27.
Noinhan se EU-ryhmän valinta meni.
Määrittelisin Perussuomalaiset arvokonservatiiviseksi työväenpuolueeksi. Minusta on väärin nimittää puoluetta äärioikeistolaiseksi. Oikeistolaisiksi nimittäisin puolueita, jotka pyrkivät ajamaan ennen kaikkea talouseliitin etua. Perussuomalaisten taloudelliset intressit ovat aivan toisella äärirajalla. PS:n äänestäjäkunta lienee vähävaraisinta ja syrjäytyneintä kansanosaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Timo Uotila, #29

Määrittelisin perussuomalaiset juuri sellaisiksi kuin Soini suunnittelikin, populistiseksi oikeistopuolueeksi. Ja perussuomalaisten intresseissä näyttäisi olleen vain äänimäärä vaaleissa. Sitähän Soinikin hokee, 500 000 äänestäjää.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #30

Seija Nylund, #30.
Minä taas sanoisin oikeistopuolueiksi niitä, joiden tavoitteena on edistää talouseliitin etua.

Populistinen tuo PS kyllä on. Tosin Soini yrittää kääntää sanan "populistinen" positiiviseksi kansanomaisuudeksi. Populismikaan ei minun mielestäni kuitenkaan ole samaa kuin oikeistolaisuus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Timo Uotila, #31

Em. linkissä Soini kertoi tavoitteekseen tämän:

"Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin"."

Ja kun puolueessa puhutaan punavihreästä kuplasta, niin ei se ainakaan vasemmalle asemoidu.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #32

Seija Nylund, #32.
Tutkin ihmeissäni tuota MTV:n uutisten linkkiä. Sehän on joulukuulta 2000 eli 15 vuoden takaa. Se on ajalta, jolloin Soini suunnitteli Perussuomalaisten kehittelyä. Puolueesta tuli aivan toisenlainen kuin Soini kuvitteli. Arvokonservatiivisuus on jäljellä. Mutta puolue on löytänyt paikkansa selvästi vasemmalta. Se on saanut kannatuksensa ja voimansa demareista, jotka ovat pettyneet ja turhautuneet Sdp:hen, joka on erehtynyt Kokoomuksen apupuolueeksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Timo Uotila, #34

"Puolueesta tuli aivan toisenlainen kuin Soini kuvitteli."

Tai pikemminkin Soini löysi eri keinot saada PS kasvuun, jota silloinkin havitteli:

"-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo."

Soinilla on itselläänkin ollut seinät leveällä ja katto korkealla, ilmoittihan hän SMP:n mentyä konkurssiin 1995 harkinneensa demareihin liittymistä, mutta muutaman vuoden kuluttua, 2000, suunnitelmissa olikin populistinen oikeistopuolue Haiderin tapaan. Arvokonservatiivisuudesta en puhuisi PS:n yhteydessä, konservatiivisesta ajattelutavasta monessa yhteydessä kylläkin.

"Mutta puolue on löytänyt paikkansa selvästi vasemmalta."

Ei ainakaan Maaseudun Tulevaisuuden vaalikoneen vastausten mukaan, tuskin muidenkaan:

Perussuomalaiset ovat enimmäkseen oikealla, mutta myös vasemmistoon itsensä mieltäviä ehdokkaita löytyy perussuomalaisten riveistä.

- Eipä ihme että perussuomalaisten ideologiasta ei saa Erkkikään selvää.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/eduskuntavaalie...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #35

Seija Nylund, #35.
Perussuomalaisten virallisen ideologian luonteesta ei tosiaan saa Erkkikään selvää. Jotenkin pysyttelisin kyllä luonnehdinnassani, että PS on arvokonservatiivinen työväenpuolue. Tuo työväenpuolue viittaa vain siihen, että kun tehdään lakeja rikkaiden tai vähemmän rikkaiden hyödyksi, PS:n äänestäjäkunnan on asetuttava vähemmän rikkaiden kannalle - jos nimittäin halutaan ottaa äänestäjien toiveet huomioon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

# 21. PS oli työväenpuolue. Se oli tapa saada ääniä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seija Nylund, #32.
Minusta on todella erikoista, jos Soini sijoittaa "uuden puolueensa" Keskustan ja Kokoomuksen väliin. Tuo uusi "Edistyspuolue" olisi silloin poliittisella kartalla aivan eri paikalla kuin enemmistö Perussuomalaisten äänestäjistä. Sitä paitsi sillä paikalla on ollut Edistyspuolue, joka kuitenkin kuivui kokoon ja katosi.

Soini tosiaan puhuu "punavihreästä kuplasta". Silloin hän mielestäni viittaa enemmän kulttuuriarvoihin kuin talouspolitiikkaan.

Joka tapauksessa on peräti outoa, jos Soini on mielipiteiltään aivan eri suunnalla kuin äänestäjänsä. Se ei ennusta hyvää - Soinille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Timo Uotila, #33

Punavihreää kuplaa on käytetty toimittajien yhteydessä, kritiikkinä suhtautumisestaan perussuomalaisiin.

Soinin mielipiteet ovat jatkuvasti joustaneet, ja vaikeaa arvioida missä kulloinkin menee.

Soinille ei ennustane hyvää se, että puolue ei enää tunnu olevan lujassa otteessa jos otteessaan ollenkaan, irtiottoja on tullut niin Immoselta kuin 3. varapuheenjohtaja Tynkkyseltäkin mm. Saarakkalan tukemana. Immosen Soini hiljensi ainakin toistaiseksi, Tynkkynen ja Saarakkala sen sijaan näyttävät jatkavan kapinaansa.

Meppi Halla-ahokin näkyy osallistuneen Rajat kiinni mielenosoitukseen puhumalla pääministeri Sipilän vastaisen lakanan edessä.

http://suburbian.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204585-e...

Jaakko Paasonen

Hieman alkaa hymyilyttää.
Saiko tämä ylen/annan gallup,pSn kannatuksen notkahtamisesta,taas kaikki meediot hypetyksen valtaan? Ymmärtäisin kyllä jos kyseessä olisi vaalien alla käytävä "keskustelu" mutta vaikka valtakunnassa on asiat edellisten hallitusten jäljiltä aivan kuralla,niin samat tahot,kuin ennen viime vaaleja, pitävät tärkeämpänä ulkoministerin solvaamista.
Ja tietysti pSoinin hallituskumppanit, bulvaaninsa johdolla, ovat hiljaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten ulkoministeriä on solvattu? Arvosteltu kylläkin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ei tässä todellakaan ole solvattu ketään. Ihmetelty ja kyselty sitäkin enemmän. Paradoksaalista on se, että oppositioaikanaan hyvin rempseä ja suorasanainen Soini on ministerinä enimmäkseen vaiennut ja - mikä tärkeintä - vaientanut oman puolueensakin edustajat. Edes valtakunnan kakkonen, puhemies Maria Lohela ei sano koskaan mistään asiakysymyksestä mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset