Puhemies Maria Lohela ei ole mitään mieltä mistään

# Katsoimme eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan Ylen tv-haastattelun. Se oli aivan poikkeuksellinen ohjelma. En ole koskaan kuullut viidenkään minuutin haastattelua, jossa johtava poliitikko ei olisi ottanut voimakkaasti kantaa johonkin ajankohtaiseen asiaan.

   Nyt Suomen kakkoshenkilöä, eduskunnan puhemiestä, haastateltiin kolme varttia, mutta haastateltavasta ei saatu yhden yhtäkään kannanottoa mistään asiakysymyksestä. Maria Lohela puhui pelkkiä itsestään selviä ympäripyöreyksiä tyyppiä kansanedustajien pitää tehdä järkeviä päätöksiä. Tähän mennessä Lohelan konkreettisin kannanotto on ollut, että kansanedustajien pitää pukeutua asiallisesti. Nyt ei saatu yhtään lisää.

   Mistä Maria Lohelan äärimmäinen varovaisuus johtuu? Se voi johtua siitä, että häneltä kerta kaikkiaan puuttuvat mielipiteet asiakysymyksistä. Tai se voi johtua siitä, että hän pelkää puolueensa Perussuomalaisten itsevaltiasta Timo Soinia. Pidän jälkimmäistä todennäköisempänä. Nuoret naispoliitikot vaietkoot PS-seurakunnassa.

   Maria Lohelan olisi syytä muistaa, että hän on valtakunnan arvojärjestyksessä selkeästi Timo Soinin yläpuolella. Puhemiestä on totuttu pitämään valtakunnan unilukkarina, joka voi jakaa ohjeita korkealta korokkeelta niin kuin puhemies Sauli Niinistö aikoinaan.

   Onko puhemiehen mielestä OK, että valtakunnan vähäväkisiä ja syrjäytyneitä edustava Perussuomalaiset istuvat pääomapiirien vetämässä porvarihallituksessa niin kuin ei mitään? Ainakin persuja äänestäneistä jo puolet on tehnyt johtopäätöksensä.

   Puhemies Lohela, ”Pehmis-L”, sanoo, että hallituksessa on istuttava, koska puolueen itsevaltias Soini niin määrää.

   Hallituspuolue Kokoomuksessa sen sijaan on nuori naispoliitikko Elina Lepomäki, ”Kovis-L”, ryhtynyt uhmaamaan puheenjohtaja Alexander Stubbia.

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu