TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Suomen puoluekenttä on täysin tuuliajolla

# Hiljattain katselimme televisiosta todella sähköistä välikysymyskeskustelua. Sosialidemokraatit ovat vihdoinkin ottaneet oikean oppositiopuolueen roolin. Puolueen hiukan kömpelön tuntuinen puheenjohtaja Antti Rinne otti ankaran ilmeen ja kertoi, että tämä SSS-hallitus on viemässä Suomea aivan väärälle tielle. Köyhiä kyykytetään ja valtakunnan hyvinvointipalveluja yhtiöitetään ja sitä kautta yksityistetään. Verot maksatetaan tavallisella kansalla. Rikkaat käyttelevät veroparatiisejaan ja osallistuvat valtakunnan talouden pelastamiseen vain jos haluavat. Köyhiltä ei kysytä, haluavatko he vai eivät maksaa veroja ja maksuja. Tällaista kuvaa demarit antoivat välikysymyksessään SSS-hallituksen politiikasta.

   Pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) sanoi, että hallitus joutuu nyt toimimaan, kun edellinen hallitus ei saanut mitään aikaan. Perussuomalaiset ja Kokoomus kävivät vastauspuheenvuoroissaan aivan raivoisaan hyökkäykseen demareita vastaan. Samalla persut kertoivat mahdollisimman selvästi Suomen vasemmistopuolueisiin tuskastuneille äänestäjilleen, että he ovat osa porvariblokkia. Tämä selittää persujen surkeista surkeimmat gallupkannatusluvut.

   Kummallisinta on, että tätä Keskustan Sipilän johtamaa hallitusta pidetään ”kaikkien aikojan kokoomuslaisimpana”. Vielä sitäkin kummallisempaa on se, että edellisiä ”vähemmän kokoomuslaisia” hallituksia johtivat Kokoomuksen Jyrki Katainen ja Alexander Stubb. Ja vielä kummallisempaa on se, että itse demarijohtaja Antti Rinne istui Stubbin hallituksessa. Vielä kummallisempaa on se, että siellä istuivat Vihreät ja jopa Vasemmistoliitto. Kyseessä oli siis varsinainen ”sekametelisoppahallitus”.

 

Opintomatkalle Ruotsiin, mars!

# Suomalaisten poliitikkojen kannataisi mennä opintomatkalle Ruotsiin. Silloin he huomaisiavat, että Vihreät  ja demarit ovat samaa Labour-blokkia. Edut ovat yhteiset.

  Meidän lähihistoriamme on täynnä ”sekametelisoppahallituksia” ja mitä ihmeellisimpiä käänteitä. Meillä jopa demaripääministeri on ohittanut Kokoomuksen oikealta. Tuo pääministeri oli Paavo Lipponen. Sitä demarien virhesuuntausta ei ole saatu oikaistuksi. Antti Rinteen korjausliikettä olisi tarvittu jo kaksi vuotta sitten. Siten olisi voitu välttää vuoden 2015 katastrofaalinen vaalitulos ja demarien putoaminen kokonaan ulos ”palkintopallilta”. Kova vappupuhe olisi kuulunut pitää viimeistään vuonna 2014 eikä vasta vuonna 2016.

   Kokoomuksen kannattaisi kuunnella myös Sari Sairaanhoitajaa eikä vain Etelärannan lobbereita. Jaa, mutta heidän etujaanhan ei voi yhdistää samaan puolueohjelmaan, vaikka Jyrki Katainen yrittikin ja sai siitä hetkeksi etua. Historia osoittaa, että suurpääoman etuja ajava Kokoomus voi kivuttomasti olla vain keskisuuri puolue. Nyt Stubbin päänsärkynä on kertoa kansalle, miksi matkapuhelimia ei enää kannata tehdä Suomessa niin kuin vielä Matti Vanhasen (Kesk.) hallituksen aikana.  

   Eniten ihmettelen,  miten kauan maajussit antavat Juha Sipilän ja Anne Bernerin vetää Keskustaa kauas Kokoomuksesta oikealle. Ennustaisin, että ennen pitkää pää tulee vetävän käteen. Näinä aikoina Olli Rehnin pitää selittää kainuulaisille, miksi Talvivaara ei nää ole ”hieno idea” niin kuin Vanhasen hallituksen aikoina hehkutettiin. Varmaankin ennen pitkää Keskustan alkiolaiset nostavat kapinan ja kertovat, että entiset torpparit eivät ole mitään porvareita. Väinö Linna on jo kertonut, mille puolelle he asettuivat vuonna 1918.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vasemmisto on liian heikko ja keskusta liian vahva, jotta bloggijaottelu toimisi Suomessa. Ja Ruotsissa,kuten muuallakin Euroopassa vanhanaikainen bloggiajattelu on törmäämässä seinään populistien ja äärioikeiston vahvistuksia.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Haapakangas, #1.
Kyllä blokkijärjestelmä elää ja voi hyvin useimmissa sivistyneissä demokratioissa. Populistinen äärioikeisto voidaan eristää Ruotsin malliin. Toinen mahdollisuus on "Suomen malli" eli persujen päästäminen hallitukseen, jolloin vasemmistopuolueiden kannattajat juoksevat kauhuissaan ulos Perussuomalaisten ansasta. Mutta siihen prosessiin saattaa mennä neljä vuotta niin kuin meillä uhkaa tapahtua.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Sellaisissakin sivistyneitä demokratiassa kuin Saksa, Ranska ja Itävalta blogit ryhtyvät. Jopa Iso-Britanniassa kaksipuolue järjestelmä horjuu vaikka vaalitapa tukee sitä. Ja Ruotsissakin tuo eristäminen natisee laitoksissa ja vanhat blogit hallitsevat vähemmistöllä.

Suomessa on hankala mennä bloggeihin kun meillä on kuitenkin vahva keskusta, oikeisto ja vasemmisto, eli kolme bloggia.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #3

Kari Haapakangas, #3.
Saksassa on todellakin viime aikoina ollut oikeisto-vasemmistolainen hallitus. Mutta se on hajoamassa ennen pitkää, koska toimiminen kristillisdemokraattien apupuolueena on tuottanut sosialidemokraateille alenevaa kannatusta. Ranskassahan presidentti vetää demarihallitusta, joka kyllä horjuu kannatuksen huvetessa. Sen tilalle tulee keskusta-oikeistolainen hallitus, jos presidentti häviää vaalit.

Ruotsissa SD on onnistuttu pitämään hallitusblokkien ulkopuolella.

Suomessa toimiminen Kokoomuksen "apupuolueena" pudotti Sdp:n vaaleissa neljännelle tilalle. Luulisi demarien ottavan siitä opiksi, jos päässä on hiukankin järkeä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vasemmistolla ei ole mitään mahiksia, jos se jatkaa kuten aiemmin (tämä tarkoittaa n. 97% vasemmistosta ja luen tässä jostakin syystä Bemari-Demarit vasemmistoon):
- yrittävät sivistää kansaa pikakurssilla 3 viikkoa ennen vaaleja, muuten ei toreilla näy. Itsensä-kanssa kokouksia toki pidetään.
- Luulevat että tieto menee perille, kun juttelevat keskenään somessa. Sama jengi, samat laulut.
- Hikoilevat hirvittävästi saadakseen kantansa esiin tykkäysnappulaa painaessaan.

Onko ihme, että moni kansanedustaja on aivan pihalla ja menevät vain sinne minne muutkin menee. Porvareiden karsinoijatkin ovat karinoinneet itse itsensä, eikä porttia vaan löydy. Eivät kylläkään älyä sellaista edes etsiä...

Henry

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Henry Björklid, #5.
Olen samaa mieltä. Kun poliitikot eivät puhu asiaa puhumattakaan että tekisivät asiaa, niin eihän tästä mitään tule. Pihalla siellä ollaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minne muuten hävisi se minun kommentti?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Väänänen, #7.
Harmi, että kommenttisi hävisi jonnekin. Minä en ainakaan ole sitä nähnyt enkä siihen puuttunut. Pane tulemaan uudelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset