Clintonin sähköpostit ja Trumpin finanssikeplottelut julki ja heti!

# Yhysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa enää muutama päivä. Ja karmealta näyttää. Presidenttiehdokkaat ovat keskittyneet loan heittoon toistensa kasvoille. Amerikkalaisissa elokuvissa heitetään täytekakku vastustajan naamaan. Näissä vaaleissa on heitelty kilpakumppanin kasvoille pelkkää sontaa. Varsinainen vaalikeskustelu Yhdysvaltain ja maailman vakavista ongelmista on jäänyt kokonaan käymättä.

   Tämä on kauhistuttava tilanne, sillä kysymyksessä on maailman vaikutusvaltaisimman johtajan valinta. Yhdysvaltain presidentti on samalla pääministeri. Valtaa on keskitetty yhdelle henkilölle aivan kohtuuttomasti. Hänen hyppysissään ovat jopa johtavan ydinasevaltion pommien laukaisulaitteet.

   Vaalissa ovat vastakkain demokraattisesta puolueesta entisen presidentin puoliso ja ulkoministeri Hillary Clinton ja republikaaneista televisiossa Diili-ohjelmaa juontanut ja sieltä tyylinsä valinnut itsetietoinen, röyhkeä ja rääväsuinen miljardööri Donald Trump.

   Clintonin rasitteena on se, että hänen puolueensa on ollut vallassa koko tämän kahdeksan vuotta kestäneen taloustaantuman ajan. Talouskriisi alkoi jo ennen demokraattipresidentti Obaman valtakauden alkua banksterien lurjustelujen seurauksena.  Tämän taantuman aikana rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät kurjistuneet. Obama ei ole voinut asialle juuri mitään, koska republikaanit ovat jarruttaneet senaatissa. Niinpä taloudellinen kurjuus on jäänyt kansan mielestä istuvan Obaman hallituksen ja sen ministerin Hillary Clintonin syyksi.

  Tätä taustaa vastaan voi ymmärtää, että köyhtyneet ja syrjäytyneet ovat tarttuneet Trumpin puheisiin kuin hukkuva oljenkorteen. Tässä tilanteessa Trump saattaa saada vähäväkisiltä hyväksyviä kättentaputuksia mitä tahansa hän esittääkin, vaikkapa Obaman demokraattisen ja köyhille edullisen terveydenhoitouudistuksen kaatamista.

 

Miksi Kreml tukee Trumpia?

# Nyt sitten muutamaa päivää ennen vaaleja USA:n liittovaltion poliisi FBI ilmoitti, että Hillary Clintonin sähköpostiviestejä aletaan tutkia uudelleen. Tuollainen tieto on erittäin vahingollinen Clintonille, ellei nopeasti kerrota tarkemmin, mistä on kysymys.

   Samalla on pöyristyttävää, että Trumpia ei ole vaadittu paljastamaan taloustietojaan. Kansalle olisi myös selvitettävä, millaisia mahdollisia sopimuksia Trumpilla on Putinin Venäjän kanssa. Onhan aivan käsittämätöntä, että sekä Putin että isovenäläinen sovinisti Zhirinovski ajavat kaikin voimin Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi.

   Koko maailman on vaadittava, että meille paljastetaan vielä ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja Hillary Clintonin sähköpostiviestit ja Donald Trumpin tulot, menot ja mahdolliset Kreml-kytkökset. Ilman niitä tietoja ei ole oikein pakottaa amerikkalaisia vaaliuurnille ja koko muuta maailmaa hyväksymään vaalitulos.

    

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu