TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Clintonin sähköpostit ja Trumpin finanssikeplottelut julki ja heti!

# Yhysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa enää muutama päivä. Ja karmealta näyttää. Presidenttiehdokkaat ovat keskittyneet loan heittoon toistensa kasvoille. Amerikkalaisissa elokuvissa heitetään täytekakku vastustajan naamaan. Näissä vaaleissa on heitelty kilpakumppanin kasvoille pelkkää sontaa. Varsinainen vaalikeskustelu Yhdysvaltain ja maailman vakavista ongelmista on jäänyt kokonaan käymättä.

   Tämä on kauhistuttava tilanne, sillä kysymyksessä on maailman vaikutusvaltaisimman johtajan valinta. Yhdysvaltain presidentti on samalla pääministeri. Valtaa on keskitetty yhdelle henkilölle aivan kohtuuttomasti. Hänen hyppysissään ovat jopa johtavan ydinasevaltion pommien laukaisulaitteet.

   Vaalissa ovat vastakkain demokraattisesta puolueesta entisen presidentin puoliso ja ulkoministeri Hillary Clinton ja republikaaneista televisiossa Diili-ohjelmaa juontanut ja sieltä tyylinsä valinnut itsetietoinen, röyhkeä ja rääväsuinen miljardööri Donald Trump.

   Clintonin rasitteena on se, että hänen puolueensa on ollut vallassa koko tämän kahdeksan vuotta kestäneen taloustaantuman ajan. Talouskriisi alkoi jo ennen demokraattipresidentti Obaman valtakauden alkua banksterien lurjustelujen seurauksena.  Tämän taantuman aikana rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät kurjistuneet. Obama ei ole voinut asialle juuri mitään, koska republikaanit ovat jarruttaneet senaatissa. Niinpä taloudellinen kurjuus on jäänyt kansan mielestä istuvan Obaman hallituksen ja sen ministerin Hillary Clintonin syyksi.

  Tätä taustaa vastaan voi ymmärtää, että köyhtyneet ja syrjäytyneet ovat tarttuneet Trumpin puheisiin kuin hukkuva oljenkorteen. Tässä tilanteessa Trump saattaa saada vähäväkisiltä hyväksyviä kättentaputuksia mitä tahansa hän esittääkin, vaikkapa Obaman demokraattisen ja köyhille edullisen terveydenhoitouudistuksen kaatamista.

 

Miksi Kreml tukee Trumpia?

# Nyt sitten muutamaa päivää ennen vaaleja USA:n liittovaltion poliisi FBI ilmoitti, että Hillary Clintonin sähköpostiviestejä aletaan tutkia uudelleen. Tuollainen tieto on erittäin vahingollinen Clintonille, ellei nopeasti kerrota tarkemmin, mistä on kysymys.

   Samalla on pöyristyttävää, että Trumpia ei ole vaadittu paljastamaan taloustietojaan. Kansalle olisi myös selvitettävä, millaisia mahdollisia sopimuksia Trumpilla on Putinin Venäjän kanssa. Onhan aivan käsittämätöntä, että sekä Putin että isovenäläinen sovinisti Zhirinovski ajavat kaikin voimin Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi.

   Koko maailman on vaadittava, että meille paljastetaan vielä ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja Hillary Clintonin sähköpostiviestit ja Donald Trumpin tulot, menot ja mahdolliset Kreml-kytkökset. Ilman niitä tietoja ei ole oikein pakottaa amerikkalaisia vaaliuurnille ja koko muuta maailmaa hyväksymään vaalitulos.

    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Clintonin sähköpostien julkaiseminen on helpommin sanottu kuin tehty, uutisten mukaan Comeyn viime viikolla mainitsemia on 650 000 ja FBI sai vasta sunnuntaina valtuudet tutkia mahdollisia yhteyksiä Clintoniin.

Nähtäväksi jöö töräyttääkö Comey ennen varsinaista vaalipäivää jotain Trumpistakin, ennakkoäänestys päättyy 4.11.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seija Nylund, #1.
Ei tietenkään voida parissa päivässä käydä läpi tuollaista materiaalia. Mutta FBI voisi kertoa, ovatko Clintonia koskevat sähköpostit yksityispostia, jolla ei ole valtakunnallista merkitystä.

Olisi äärimmäisen tärkeää, että FBI kävisi myös paljastamaan jotain oleellista Trumpin tuloista, menoista ja mahdollisista Kreml-kytköksistä-

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tämä on todella ihmeellinen tapaus kun FBI: n pomo alkaa viikko ennen tutkia Clintonin yksityispostia, joka voi ihan hyvin olla myöskin vain Hillaryn ystävätterensä kanssa käymiä tyttöjen omia juttuja.

Mitään todisteita muusta rikollisesta viestinnästä ei vielä viime sunnuntaina asiasta ollut kuulema mitään tietoa. Haluaako tämä FBI:n -pomo nyt ottaa yksin vastuun koko Usan vaalien lopputuloksesta ja olla itse historiaan jäävä "kuninkaantekijä" ?

Kuvio on ihan käsittämättömän ala-arvoista käytöstä, johan tutkinnan piti olla kesällä jo täysin loppuunkaluttu juttu. Herää jo epäillys, että onko venäläiset tähän jotenkin sekaantuneet? Vai onko tämä puhtaasta tyhmyydestä syntynyt kuvio, tai sitten asianomaisen pomon vallanhalua kääntää historian lehtiä itseensä päin, jotta oma tärkeys korostuisi muillekin? :)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #7

Kaija Kelhu, #7.
Minustakin oli kovin omituista, että FBI otti tässä vaiheessa uudelleen esille nuo Clintonin sähköpostit, joista oli jo tehty välipäätös.

Sen sijaan Trumpilta ei ole saatu oleellisia selvityksiä ja selityksiä tuloista, menoista ja ulkomaankontakteista.

Tekisi mieli puhaltaa peli poikki. Mutta se on jo ikävä kyllä myöhäistä. Amerikkalaiset saavat valitettavasti äänestää "sammutetuin lyhdyin" esiintyviä ehdokkaita.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

FBI tietysti käy ehdokkaiden taustat läpi ennen vaaleja eikä FBI löytänyt Trumpilta mitään yhteyksiä Venäjälle. Kyseessä on Clintonin kampanjan valhe. Hillary taas sai lahjoituksia Venäjältä järjestölleen myytyään sinne jenkkien uraania.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Aleksi Parkkinen, #2.
Jos vain Clintonilla on ollut bisnessuhteita Venäjälle, miksi Kreml ja jopa Zhirinovski ovat niin tiukasti ja yksiselitteisesti Trumpin kannalla?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Koska Trump ei ole laittamassa lentokieltoa Syyriaan kuten Hillary on sanonut tekevänsä. Lisäksi Trump on sanonut Yhdysvaltojen ja Venäjän välisen geopoliittisen proxysodan olevan lapsellista, turhaa ja tuhoisaa alueen asukkaille. Nähtävästi jotkut ovat valmiita lähtemään ennemmin 3. maailmansotaan sen sijaan että yritettäisiin rauhaa ja yhteistyötä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Aleksi Parkkinen, #5.
En olekaan ennen kuullut, että Trump olisi varsinainen rauhan mies.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #8

Melkein kaikki hänen puhetilaisuutensa löytyy youtubesta. Kannattaa vilkaista ennen kuin tekee johtopäätöksiä ehdokkaan mielipiteistä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #11

Aleksi Parkkinen, #11.
Olen kyllä kuunnellut monia Trumpin puheita. En kyllä pitäisi häntä oikeana rauhan miehenä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Nykyinen USA:n presidentti Barack Obama on todistettavasti rauhan mies : Nobelin rauhanpalkinto vuonna 2009 virassa ollessaan.

Nyt hän on jo pitempään ollut heittämässä bensaa liekkeihin asetuttuaan julkisesti erittäin röyhkeällä tavalla Hillary Clintonin tueksi ja nyt viimeksi myös vastustamaan FBI:n toimintaa USA:ssa.

Olen erittäin pettynyt presidentti Obaman toimintaan vihan lietsojana.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #13

Pekka Toivonen, #13.
Olen vahvasti eri mieltä. Minusta Obama on USA:n paras presidentti miesmuistiin. Valitettavasti hän ei voi jatkaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Ronald Reaganin muistamiseen ei tarvita miesmuistia.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #15

Pekka Toivonen, #15.
Reagan oli todellakin yllättävän onnistunut presidentti. Ensin häntä pidettiin vain "toisen luokan näyttelijänä". En voi uskoa, että Trump tekisi samanlaisen muodonmuutoksen.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ai miksi näin? Koska FBI:n väellä tuli mitta täyteen.

Clintonilla ja kumppaneilla on parasta olla hyvä selitys varsin moneen asiaan. :)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Eero Iltanen, #6.
Clintonilta tosiaan vaaditaan hyviä selityksiä. Mutta olisi jo korkea aika tivata selityksiä ja selvityksiä myös Trumpilta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Trump ei ole ollut missään poliittisessa virassa. Joten hän ei ole voinut lähettää valtiosalaisuuksia yksityiseltä palvelimeltaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

FBI:n peli näyttää todella kierolta. On käynyt ilmi, että tämä epämääräinen sähköpostijuttu oli vuodatettu Trumpin porukalle etukäteen, eikä esim. Rudy Giuliani malttanut olla hölisemättä tulevasta paukusta jo pari päivää ennen Comeyn esiintuloa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset