TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Hävetkää, kansanedustajat, jos taas unohdatte eläkeläiset!

  • Kuva: Ansiotasoindeksin ja työeläkeindeksin karmea käppyrä 1996-2012.
    Kuva: Ansiotasoindeksin ja työeläkeindeksin karmea käppyrä 1996-2012.

# Olen kuullut, että eduskunta aikoo torjua eläkkeiden oikeudenmukaiset korotukset. Ei kai aiota taas ”unohtaa” voimaan tuo taitettu eläkeindeksi?  Siitähän muistutettiin myös kansalaisaloitteella. On todella törkeää, jos eduskunta kaikesta huolimatta torjuu eläkeindeksin oikeudenmukaistamisen.

Taitettu eläkeindeksi valittiin "väliaikaiseksi" v. 1996 lamantorjunnan merkeissä. Tuo kurjistava indeksi "unohtui" sitten voimaan. Eläkeläisiä on kaiken lisäksi verotettu ankarammin kuin muita.

Oli skandaalimaista ja samalla kovin tyypillistä, että eduskunnan eläkekeskustelussa 18.2.2016 ei mainittu sanallakaan eläkkeiden taitettua indeksiä, joka on ollut voimassa jo vuodesta 1996. Se on kuitenkin pitkään eläkkeellä olleiden kurjistumisen varsinainen syy. http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212272-eduskunnan-elakekeskustelu-oli-rimanalitus

Keskustelun aloittanut Jukka Gustafsson (Sdp) olisi voinut heti alussa pyytää Kimmo Kiljusen (Sdp) tavoin syvästi anteeksi, että demarit ovat kaikkien muiden hallituspuolueiden tavoin olleet vuodesta vuoteen hyväksymässä tuota tuhoisaa taitettua indeksiä.

Kaikkein eniten ovat kärsineet pitkään kurjistamisindeksin piirissä kituneet eläkeläiset. Kun taitettu indeksi on ollut voimassa vuodesta vuoteen, köyhät eläkeläiset ovat vajonneet lattian läpi maitokaupoista lepäjonoihin ja keskituloiset eläkeläiset riutuneet köyhälistöksi.

Eläkkeen tarkoituksenahan on se, että työuransa loppuun raataneet voisivat jotenkin jatkaa entistä elämäntapaansa. Tässä on korostettava sanaa jotenkin, sillä eläkehän on alkujaankin vain runsas puolet vastaavasta palkasta. Kuluja on siis reippaasti leikattava eläkkeelle siirryttäessä.

 

Eläkkeiden korotus olisi elvytystä ilman valtion lainaa!

# Eläkkeiden oikeudenmukaistaminen ei leikkaisi lainkaan valtion budjettia vaan nostaisi kulutusta ja ALVia, koska vähävaraiset kantavat rahansa ruokakauppoihin. Eläkkeiden korotus siis olisi elvytysruiske taloudelle ilman että valtion velka lainkaan lisääntyisi.

On todella hävytöntä taktiikkaa usuttaa köyhät nuoret ja köyhät eläkeläiset toistensa kimppuun. Usein on kysymys samoista perhekunnista. Eläkeläiset yrittävät useinkin vähistä varoistaan auttaa työttömiä ja alipalkattuja jälkipolviaan. Kysymyksessä on ylisukupolvisen köyhyyden lisääminen.

Eläkeyhtöiden ökyjohtajat ovat taktisista syistä kutsuneet piiriinsä joukon ay-pomoja ja vasemmistopoliitikkoja, mikä vaikeuttaa eläkeasioiden epäkohtien hoitamista vasemmistopuolueiden piirissä. Räikeimpänä esimerkkinä on Suvi-Anne Siimes, joka hyllytti Vasemmistoliiton jäsenkirjansa ryhdyttyään ökyilemään suurpääoman hyväksi 190 miljardin eläkerahavuoren liepeillä. Noita rahoja ei pitäisi käyttää banksterien lihottamiseksi vaan siihen mihin ne on tarkoitettu eli oikeudenmukaisten eläkkeiden maksuun.

 

Eläkejärjestelmissä on paljon korjattavaa

# Kun puhutaan työeläkkeistä, jotkut päättäjät ryhtyvät tahallaan sekoittamaan asioita ryhtymllä puhumaan kansaneläkkeistä. Pienimmät eläkkeet ovat kansaneläkkeitä. Niiden taso eduskunnan on hoidettava sosiaalilainsäädännöllä kuntoon.

Työeläkkeistäkin alimmat ovat todella surkeita, vaikka kyseiset henkilöt ovat olleet palkkatöissä vuosikymmeniä. Ensinnä olisi hoidettava kuntoon ne eläkkeet, joita taitettu indeksi on raunioittanut jo monia vuosia.    Keskituloisetkin eläkeläiset ovat tällä järjestelmällä vajonneet rääsyläisiksi. Heidän tilanteensa on saatava kuntoon.

Korkeimpien eläkkeiden saajien "kohtuuttomat" korotukset progressiivinen verotus vie tehokkaasti pois. Säätäkää vaikka ökyeläkeläisille normaaliakin korkeampi progressio. Voisitte myös määrätä eläkekaton. Vai ovatko eläkeasiat kansanedustajille turhaa höpinää, koska edustajat ovat järjestäneet omat eläkkeensä jo aikoja sitten kuntoon hyvin ruhtinaallisella tavalla?

Eläkejärjestelmissä olisi paljon muutakin korjattavaa kuin taitettu indeksi. Erityisesti epäoikeudenmukaista on se, että naisille ei kerry eläkettä lastenhoidon vuosilta. Lasten kasvattaminen on valtakunnan kannalta kaikkein tuottavinta työtä.

Kuva: Ansiotasoindeksin ja työeläkeindeksin karmea käppyrä 1996-2012.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Miksi virkamies huolehtisi muista kuin virkaveljistään?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Iiskonmäki, #1.
Noinhan se on. Kansanedustajat tuntevat olevansa ensi sijassa kansanedustajia ja nauttivansa kansanedustajien eduista - viis köyhän kansan edustajista.

Eduskunta sai käsiteltävkseen taitetun eläkeindeksin karmeudesta kansalaisaloitteen. Kysymys on monen vuoden jälkeenjääneisyydestä, joka on korjattava ja korvattava. Kaiken lisäksi eläkeläisiä on verotettu ankarammin kuin muita palkansaajia. Näyttää siltä, että kansanedustajat eivät tätä ymmärrä tai - mikä vielä raskauttavampaa - yrittävät unohtaa.

Eläkeyhtiöt haluaisivat käyttää rahakasojaan kaikenlaisiin huonosti julkisuutta kestäviin talousoperaatioihin eivätkä siihen mihin ne on tarkoitettu eli eläkkeiden maksuun. Siksi kansalle jaetaan jatkuvasti jopa vasemmistopoliitikkojen kautta törkeästi muunneltua totuutta. Tuollaiselle valhepropagandalle on saatava loppu.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Eläkkeiden taitettu indeksi on ollut voimassa vuodesta 1996, jolloin se otettiin muka väliaikaisesti käyttöön mutta on ”unohtunut” voimaan vuodesta vuoteen. Nyt sitten eläkeyhtiöt yrittävät väittää, ettei se ole mitenkään alentanut eläkkeiden tasoa.

Se on taas sitä pajunköyttä, jota rahakasojensa päällä istuvat ja Finanssivalvonnan salailulinjan suojelemat eläkefirmojen ökyjohtajat ovat kautta vuosien yrittäneet syöttää. Vilkaiskaa vaikkapa tämän blogin alussa olevaa käppyrää, joka osoittaa pitkäaikaisten eläkeläisten kurjistumisen suuntaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Vaikka te, arvon kansanedustajat, yritätte ohittaa asian vaikenemalla ja "unohtamalla" ja katsomalla muualle, voin vakuuttaa, että te törmäätte vielä tähän eläkeindeksikysymykseen. Silloin otetaan esille pöytäkirjat ja katsotaan, kuka oli ratkaisun hetkellä mitäkin mieltä. Teidän olisi hyvä muistaa se.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Helsingin Sanomissa kerrotaan 17.3., että eduskunta on käsitellyt eläkeasiaa. Eläkeindeksin oikeudenmukaistamisen torjuminen jatkuu. Eräät edustajat kannattavat jonkinlaisia lisäselvityksiä.

Lehden käyttämät asiantuntijat edustavat pelkästään 190 miljardin eläkepotin vartijoita, jotka eivät millään ilveellä haluaisi käyttää varoja siihen tarkoitukseen, johon niitä on kerätty eli eläkkeiden maksuun. Heidän selvityksistään saa sen kuvan, että he olisivat vähävaraisten eläkeläisten ystäviä. Se on todella karmeaa tekopyhyyttä. Kyllä he ovat Suuren Rahan asialla.

Onneksi Suomen Kuvalehdessä 11/2017 valotetaan asian toistakin puolta Raimo Ilaskiven ja Jukka Jalosen kirjoituksissa.

Tämä ei jää tähän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset