TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Persukapina hetkautti vain hetken Sipilän hallitusta

# Suomessakin voi näinä ”totuudenjälkeisinä aikoina” tapahtua mitä hyvänsä. Kukaan ns. politiikan tuntija ei taatusti olisi osannut ennakoida, mitä kaikkea meilläkin voi tapahtua yhden ainoan päivän aikana.

  Tiistai 13.6.2017 oli Suomen politiikassa kuin fiktiota, täynnä uskomattomia käänteitä. Ensin keskustan pääministeri Juha Sipilä ja Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo antoivat potkut puoluekokouksen ”uudistamille” Jussi Halla-ahon Perussuomalaisille (PS), persuille. Sipilä oli valmis jättämään hallituksensa eroanomuksen presidentille. Tämä oli eräänlainen merkki siitä, että Suomi oli siirtynyt Ruotsin linjoille eli sulkenut PS:n Sverigedemokraterna-puolueen tavoin ikuiseen oppositioon.

   Rkp ja Kristillisdemokraatit olivat jo valmiita hyppämään iloisina hallituksen, jonka toimia he ovat oikein urakalla arvostelleet oppositiosta käsin. Mutta hekin joutuivat pikaisesti pettymään, sillä persut tulivat takaisin. Presidentin luo matkalla ollut Sipilä saattoi tehdä U-käännöksen.  

   Persuministerit nimittäin sydämistyivät Halla-aholle, jonka ”vallankaappaus” riisti heiltä vallan ja kunnian. Niinpä he kävivät kapinaan ja perustivat eduskuntaryhmän Uuden Vaihtoehdon (UV). Siihen liittyi lopulta enemmistö persujen eduskuntaryhmästä. He sanovat, että Halla-ahon Perussuomalaiset ei ole se Timo Soinin puolue, johon he aikanaan liittyivät ja johon he kuuluivat vielä pari päivää aikaisemmin.

 

Sipilän uusi U-käännös

# Lopputulos oli helpotus ennen kaikkea Juha Sipilälle, joka pääsee jatkamaan radikaalia maakuntauudistustaan. Kokoomus taas voi jatkaa terveysalan firmojen lobbausta hallituksessa, joka valmistelee sosiaali- ja terveystoimintojen yhtiöittämistä ja suuruudistusta sotea. Tämä kompromissi sovittiin, kun Sipilä teki edellisen U-käännöksen matkalta tasavallan presidentin puheille.

   Sipilän hallitus voi jatkaa ”niin kuin mitään ei olisi tapahtunut”. Sekä Halla-aho & Co että Sampo Terho & Co nimittäin vakuuttivat PS-puoluekokouksessa kannattavansa Sipilän hallitusohjelmaa.  Nyt UV-ministerit ovat entistä kiltimpiä ja tottelevaisempia - jotta eivät saisi potkuja Sipilältä.

   UV-ministerien määrä pysyi samana kuin PS-ministerien. Se oli kumarrus Timo Soinin suuntaan, sillä Soini menetti varapääministerin paikan Petteri Orpolle.

   Näissä käänteissä juuri kukaan ei enää muista, millaisia paljastuksia Ylestä lähtenyt tutkiva journalisti Jarno Liski esitteli hiljattain Seura-lehdessä Sipilän takavuosien liiketoimista: https://m.kauppalehti.fi/uutiset/seura-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtiota-rahastamalla/Ndvhf3kE?ref=iltalehti%3A8ddd

   Monenlaisia salaliittoteorioita on tarjoiltu näiden tapahtumien tiimoilta. Mutta salaiiton ja poliittisen pelin rajahan on veteen piirretty.

    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kansanomainen miete sanoo: "Joka leikkiin ryhty, se myös leikin kestäkööt."

Psykiatria sanoo puolestaan, että: "Pelit ovat tuhoon tuomittuja."

***POLITIIKKA ei ole tiedettä, vaan taidetta. Politiikka on lupausten taidetta. Politiikka on hahmottumassa olevaa historiaa. Politiikassa on jatkuvasti valittava kahdesta pahasta. Politiikka on sanojen hallitsemista. Politiikka on keino estää ihmisiä puuttumasta heitä koskeviin asioihin. Politiikka turmelee luonteen. Kaikki politiikka perustuu enemmistön välinpitämättömyyteen. Politiikka lienee ainoa ala, jolle ei vaadita mitään koulutusta. Politiikan paradoksi: ihminen on samalla kertaa päämäärä ja väline. Politiikasta on tullut niin kallista, että paljon rahaa menee jo häviämiseen...***

Yhteiskunta sinänsä ja politiikka etenkin on suurta teatteria, peliä ja showta yhteiskunnan rahoilla ja ihmisten äänillä ns. kansan/puolueen puolesta toisia kansoja/puolueita vastaan taikka tiettyjen äänestäjien puolesta tiettyjä äänestäjiä vastaan. Politiikka on (epä)demokraattista ja (epä)parlamentaarista rauhanomastakin valtapelisotaa ja sovittelua sekä poukkoilua tavoitteista toisiin: hyviin tai huonoihin.

Politiikka on kaupankäyntiä ja markkinointia - kenen erikoistarjoukset ja intressit menevät parhaiten kaupaksi, ja kenen syötit ja täyt houkuttelevat ihmisparvet ja ihmiskarjat parhaiten pyydyksiin ja lypsettäviksi.

(*** OTTEITA POLITIIKASTA Jarkko Laineen "Suuresta Sitaattisanakirjasta")

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #1.
Aivan erinomaisia määritelmiä nuo Jarkko Laineen mainitsemat sitaatit. Politiikka on todellakin vain politiikkaa eli kaiken maailman keplottelua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikanhan pitäisi olla asioiden hoitamista; eri asia hoidetaanko niitä sitten hyvin tai huonosti ja milläkin tasolla missäkin ja keiden toimesta.

Historia kertoo eri vivahteista ja virheistäkin. Mutta oppiiko ihminen mitään historiastaan, kun joka sukupolvi tekee intohimojensa ja heikkouksiensa vallassa kantapään kautta omaa historiaansa. Pyyteettömyys, humanismi ja altruistisuus ovat vain poppasanoja vaalikarjalle ns.kansan tai viiteryhmän nimissä. Politiikka on intressihakuista, itsekästä toimintaa ja "keplotteluakin". Vain ns.valtiomiehet pystyvät suurtekoihin poislukien isot tai pienet hitlerit ja stalinit ja muut nerot ja yli-ihmiset.

Imperatiivisen mandaatin kielto pyhittää meillä katteettomat vaalilupaukset (PL 29§).

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #3:
"Historia kertoo eri vivahteista ja virheistäkin. Mutta oppiiko ihminen mitään historiastaan, kun joka sukupolvi tekee intohimojensa ja heikkouksiensa vallassa kantapään kautta omaa historiaansa."

Noin minäkin tämän näen. Perussuomalaiset hajosivat nyt, Sdp 60 vuotta sitten, jne jne.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko tämä sitä postmodernismin aikaista, yliliberaalia ja moniarvoista kulttuuria ja politiikkaa vai mitä? "Käy kuin käy", kun ei ole mitään pyhää eikä pahaa ja vahvin voittaa markkinoilla MR. Markkinavoimien maailmassa? Ja kun ihminen on vain pöljä eläin eikä luomakunnan kruunu: homo sapiens!

"Totuuksiakin" on moneen eri lähtöön! Fiktioista faktoihin! Valheista ja niiden luokitteluista sekä salaliitoista ja vainoharhaisuuksista puhumattakaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #5:
"Totuuksiakin" on moneen eri lähtöön! Fiktioista faktoihin! Valheista ja niiden luokitteluista sekä salaliitoista ja vainoharhaisuuksista puhumattakaan."

Noinhan se on. Ja joskus ratkaisee henkilön käytös. Äärinationalisti Halla-aho esiintyy aina rauhallisesti korottamatta juuri ääntään. Sampo Terho on sen sijaan kiihkossaan suorastan hermoraunio. Se työntää luotaan. Puheiden sisältö ei silloin paljon paina. Ratkaisevaa ei ole se, mitä sanotaan, vaan miten se sanotaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #6

#6. Niinhän se on, että puhuminen on hopeaa ja vaikeneminen kultaa. Tärkeintä on kuitenkin käytännön konkreettiset teot eikä katteettomat puheet. Helppo-heikeistä ei ole valtiomiehiksi.

MUTTA "ratkaisevaa ei ole se, mitä sanotaan, vaan miten se sanotaan" - turhista sanoista ja sanomisista sakotetaan...Mutta järjenkin käyttö on aina sallittua jopa politiikassakin. Jälkiviisaus ja jälkipeli eivät ole suurinta viisautta. "Sitä saa mitä tilaa." Pääasiana on kenen eduksi todella toimitaan ja kenen ei. Asiat eivät ratkea riitelemällä, vaan yhteisvastuullisesti. Onko se utopiaa?

Ovatko Suomen poliitikot luotettavia, hyväkäytöksiä ja moitteettomia vaiko itsensähäpäiseviä, epärehellisiä ja maansa halvalla myyviä EU/EMU-pelureita?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #7.
Kaikkia suomalaisia poliitikkoja ei voi panna samaan muottiin. Joukossa on parempia ja pahempia.

Kyllä tämä viimeaikainen persujen kapina on sieltä pahemmasta päästä. Nyt meillä on "salonkikelpoisia" ja salonkikelvottomia persuja. Näiden ryhmäkuntien kesken alkaa ja on jo alkanut mustavalkoinen väitely aivan kuin äärioikeiston ja äärivasemmiston kesken. Ja kuitenkin kaikki ovat persuja.

Ja Juha Sipilä naureskelee kulman takana Petteri Orvon kanssa. Sipilä yrittää tässä vaiheessa välttää vaaleja kuin ruttoa. Orpolle taas vaalit olisivat mainio mahdollisuus, jos hän vain ymmärtäisi sen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset