Oy Suomi Ab lomalle vasta elokuussa!

# Olemme viettäneet juhannusta. Se on upea juhla kaikkine perinteineen, olivat ilmat millaisia tahansa niin kuin tänä vuonna. Ja nyt sitten Oy Suomi Ab painuu kesälomille. Ei kyllä pitäisi vielä tässä vaiheessa. Kannattaisi odottaa elokuulle.    

   EU-maa Suomi nimittäin elää aivan väärässä aikarytmissä. Euroopassa heinäkuu on kiireinen työkuukausi, koska pyritään lomalle elokuussa. Silloin tehdään kauppoja ja sopimuksia. Kun heinäkuussa otetaan maailmalta yhteyttä Suomeen, kuullaan, että Oy Suomi Ab on lomalla heinäkuun. Kaupat jäävät syntymättä.

   Kun sitten suomalaiset palaavat lomalta ja yrittävät ottaa yhteyttä Eurooppaan elokuussa, sieltä kerrotaan, että palatkaa asiaan syyskuussa, jolloin tulemme lomalta. Suomen ja EU:n välille muodostuu siis kahden kuukauden luppoaika. Siitä on suurta taloudellistakin vahinkoa.

   Suomen koululaiset palaavat kesälomalta joskus elokuun puolivälissä eli keskellä eurooppalaisten parasta lomakautta. Se tarkoittaa sitä, että suomalaiset lopettavat matkailun. Se tarkoittaa myös sitä, että Suomen kesämatkailukohteet sulkevat toimintansa aivan liian aikaisin. Emme voi ottaa vastaan kaikkia Suomesta kiinnostuneita turisteja. Se tuottaa pahoja taloudellisia menetyksiä Suomelle. Suomen koululaisten pitäisi siis aloittaa kesälomansa vasta näin juhannuksen jälkeen ja palata koulun penkille vasta syyskuussa niin kuin Euroopassakin tehdään.

   Kaiken lisäksi Suomen kellot käyvät väärää aikaa. Järkevintä olisi siirtyä Berliinin, Pariisin ja Tukholman aikaan. Muuten EU-maiden liikemiehet eivät voi tavoittaa suomalaisia kollegojaan viimeisellä työtunnilla, jolloin yleensä tärkeimmädt kaupat tehdään. Jos aikavyöhykettä ei voida vaihtaa pikaisesti. olisi bisnesalan työajat muutettava tuntia myöhäisemmiksi.

   Näillä muutoksilla voitaisiin järkevöittää ja helpottaa Suomen ja Euroopan kaupallisia ja myös kulttuurisuhteita.

 

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu