TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Miksi Petteri Orpo ei lopeta Suomen hallitusfarssia?

# Suomen poliittinen tilanne on todella erikoinen ja poikkeuksellinen, etten sanoisi suorastaan sekopäinen. Tällainen poliittinen asetelma ei olisi tullut kysymykseenkään Urho Kekkosen eikä Mauno Koivistonkaan kaudella. Muistamme, miten Kekkonen erotti hallituksia ja hajotti eduskunnan varsin mitättömistäkin syistä. Koivistokin muodosti v. 1987 hallituksen ”manuaaliesti” vastoin vaalitulosta ja kolmen puolueen ”kassakaappisopimusta”.

   Nyt meillä istuu ”perusporvarihallitus”, jonka toimintaedellytykset ovat kerta kaikkiaan murentuneet. Pääministeri Juha Sipilä rohmusi puolueelleen Keskustalle kaksi ministerinpaikkaa enemmän kuin hallituskumppaninsa Kokoomus ja Perussuomalaiset.

   Nyt Kokoomus on hallituspuolueista ehdottomasti suosituin. Sillä on kuitenkin sama määrä ministereitä kuin Perussuomalaisten rippeistä kootulla puoluealkiolla Sinisellä tulevaisuudella, jonka kannatus on vain kymmenes osa siitä, mitä persuilla oli hallitusta muodostettaessa. Persujen ydinjoukko on siirtynyt oppositioon ja pitää eduskunnassa talouspolitiikasta suurin piirtein yhtä radikaaleja puheita kuin Vasemmistoliitto.

 

# Tällainen tilanne on täydellinen farssi. Mutta hallitus jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Syynä on se, että presidentiltä on viety kaikki valtaoikeudet näissä asioissa. Eduskunnan hajottamisesta tarvittaisiin pääministeri Sipilän aloite. Mutta sitä ei tule – sattuneesta syystä.

   Miksi sitten Kokoomus on selvästi ykköspuolue? Tällaista tilannetta ei ole ollut koskaan tässä Suomen tasavallassa. Syynä on selvästi se, että Sipilän-Bernerin Keskusta ajaa oikeistolaisempaa talouspolitiikkaa kuin Kokoomus. Se tietenkin miellyttää pääomapiirejä ja kauhistuttaa entisen Maalaisliiton kannattajia. On tyypillistä, että Keskustan ministerit ovat näinä aikoina puhuneet aivan muista asioista kuin viljelijöitä uhkaavasta kadosta.

   Kokoomuksella ja vain Kokoomuksella olisi mahdollisuus saada aikaan muutos tähän sekasortoiseen tilanteeseen. Miksi Petteri Orpo ei vaadi puolueelleen oikeudenmukaista asemaa hallituksessa? Miksi hän ei asetu Jan Vapaavuoren linjoille edistämään kaupunkikeskusten asiaa sote-uudistuksessa? Hän voisi myös vaatia uusia vaaleja – ja todennäköistä pääministerin paikkaa. Miksi hän ei tartu toimeen?

 

#Suomen poliittista tilannetta kuvastelee myös se, että vasemmisto on sekasortoisessa tilassa. Demarit ovat menettäneet kannatuksensa erehdyttyään kerta kerran jälkeen porvarivetoisten ”sekametelisoppahallitusten” apupuolueeksi.

   Vihreät ovat nousseet kannatuksessa Sdp:n tasolle. Puolueet ovat ryhtyneet tukkanuottasille keskenään. Niiden pitäisi iloita toistensa menestyksestä ja matkustaa opintomatkalle Ruotsiin ottamaan selvää, miten vasemmiston Labour-koalitio muodostettaisiin seuraavia vaaleja varten. Niistä olisi tehtävä blokkivaalit. Nyt olisi oppositiolla mahdollista menestyä, koska hallitus on sekasortoisessa tilassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (116 kommenttia)

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Noin kepu on tehnyt ja ajaa aika lailla oikealta ohi kokoomuksen ja tuskinpa esim sipilä sitä tunnustaa että vaikka kepun johdossa onkin hänen seurakuntansa on aina kuitenkin oikeistoa .
Ja ei siinä mitään siellä heidän seurakuntansa määrää ketä äänestät oikeisto mielisesti .
onko se väärin taika oikein on jokaisen omassa harkinnassa .

Mutta pitäisikös sipilänkin sanoa ja tehdä niin kuin on luvannut tulos taikka ulos

Ja kyllä pressalla pitäisi olla hallituksen kaato mahdollista .
Silloin kun kepuloidaan kuten nyt on tehty .
Tuossa ei ole nyt kenenkään etu vaanpohja tulee noilla teoilla aika pian . terv tepivaari

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Teuvo Mast, #1.
Noinhan se on. Keskustalta ja Sinisiltä ei voi odottaa muuta kuin tämän järjettömän tilanteen jatkamista. Presidentti ei voi tehdä mitään. Kokoomus on ainoa, joka voisi lopettaa ihmeellisen pattitilanteen. Miksi Kokoomus ei ota ohjia käsiinsä?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Missä tässä on ongelma.Valtakunnassa asiat ovat kohtalaisella tolalla lukuisilla eri mittareilla mitaten. Kyseiset hallituspuolueet ovat sopineet, että tällä kokoonpanolla mennään.
Mitä merkitystä sillä on,monenko prosentin kannatus galluppien mukaan itsekullakin on. Kaikki ministerit ovat vaaleilla valittuja kansanedustajia. Ei suinkaan ministereitä vaihdella sen mukaan, mitä gallupit kulloinkin näyttävät. Voihan ministerinä olla, vaikka ei ole edes eduskunnan jäsenkään.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos sinisten suuri ministermäärä ei ole ongelma niin on se kuitenkin melkoinen erikoisuus jota mielestäni on lupa kummastella ja yrittää keksiä sille järjellisiä perusteita. Näin vaikka galluppien mukaan ei todella pidä hallituspaikkoja jaella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Parlamentaarisuus perustuu sille, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Se riittää. Kuten tuossa jo ylempänä todettiin ei ministereiden tarvitse kuulua mihinkään puolueeseen. Virkamieshallituksiakin on ollut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #4

USA:kin on kuulemma demokratia, eikä siellä hallituksen tarvitse millään tavalla nauttia parlamentin luottamusta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #6

Pekka Roponen, #6.
Odottaisin kyllä Suomelta parempaa parlamentarismia - ja demokratiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

USA ei edusta parlamentarismia sanan klassisessa merkityksessä, vaan presidenttivaltaista yhteiskuntaa. Ministerit ovat presidentin nimittämiä laukunkantajia. Presidentti sitten joutuu taistelemaan kongressin ja senaatin kanssa. Ne eivät kuitenkaan kansan suoraan valitsemaa presidenttia pysty erottamaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #19

Juha Kuikka, #19.
Minusta tuollainen amerikkalaismallinen järjestelmä on demokratian toteutumisen kannalta arveluttava. Ei ole järkevää yhdistää presidentin eli valtionpäämiehen ja pääministerin tehtäviä. Se alkaa jo olla yksinvaltaa. Sama vaara on Ranskassa varsinkin Macronin valinnan jälkeen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Juuri mainitsemastasi syystä presidentiltä vietiin Suomessa oikeus hallituksen erottamiseen ja eduskunnan hajoittamiseen. Eikö tämä kommenttisi ole ristiriidassa sen kanssa että kaipaat noita oikeuksia takaisisin?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #31

Max Stenbäck, #31.
En kaipaa UKK-aikaa takaisin. Minusta hallituskriisien ratkaisemiseen pitäisi kyllä olla muitakin ratkaisuja kuin pääministerin oma harkinta. Hän on aivan liiaksi asianosainen.

Miten olisi oikeuskansleri? He ovat kyllä viime aikoina olleet liian löperöjä tyyppejä. Entä eduskunnan puhemies (vaiko nykyään puhehenkilö tai puhenainen tai puheenjohtaja)? Tällä kertaa hänkin on aivan kerta kaikkiaan asianosainen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Mistä ihmeestä kaivoit tähän UKK:n? Blogitekstissä ja kommenteissa, tässäkin, tuot selvästi esille halun keskittää valtaa yksittäiselle henkilölle. En oikein ymmärrä mikä ihme voisi olla perusteena siirtää valta eduskunnalta yksittäiselle henkilölle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

#33. Olemme nyt siirtyneet presidenttivaltaisesta pääministeripainotteiseen järjestelmään, joka sekään ei ole kunnolla toimiva huonojen ja saamattomien enemmistöhallitusten erottamisvaikeuksien vuoksi. Mitä pitäisi asian korjaamiseksi tehdä? Pitäisikö presidentille antaa uudelleen tietyissä tapauksissa hallituksen kaato-oikeudet? Välikysymykset ovat nykyään yhtä tyhjän kanssa. Tai pitäisikö välikysymysäänestyksissä sallia omantunnon vapaus? Mutta mihin se saattaisi puolestaan johtaa? Viisaat vastatkaa!

Mikä mahdollinen uusi valtioelin olisi asiaan sopiva? "Talouskomissioko"?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #4

Juha Kuikka, #4.
Tuohon juuri Sipilä & Co vetoavat kaiken aikaa. Tällainen näkemys on Sipilälle ja Soinille mieleen. Mutta Kokoomuksen luulisi ajattelevan toisella tavalla. Ja miten monessa maassa tällaista tilannetta sallittaisiin? Se on "pykälien mukainen" mutta täysin järjetön.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Minusta taas on järjetöntä sekoittaa puolueiden gallupkannatuksia hallituskysymykseen. Perustuslaissa ei puolueille ole asiassa onneksi annettu minkäänlaista roolia. Niitä ei edes mainita valtioneuvoston nimittämistä koskien, ja hyvä niin! Eduskunnan meillä kuuluukin päättää, eikä puolueiden.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Saahan sitä toki asioita kummastella. Mutta hallitusosapuolet ovat sopineet keskenään, että entisillä mennään. Näin vältettiin hallituskriisi, ja siitä mahdollisesti seuranneet epävakauden mukanaan tuomat kielteiset asiat valtakunnan tasolla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #5

Sinänsähän on positiivista, että ministerit voidaan valita vapaasti, toivottavasti pätevyyden perusteella.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #7

Pekka Roponen, #7.
Olen samaa mieltä. Mutta istuvatko tässä hallituksessa ex-persuministerit nimenomaan pätevyyensä perusteella?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Raimo Tossavainen, #5.
Noinhan sen yrittävät nähdä Sipilä & Co. Mutta katsomosta asia näyttää täysin järjettömältä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #14

Uotila, onko maan asiat tällä hetkellä huonolla tolalla mainitsemasi "ongelman" vuoksi?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #21

Raimo Tossavainen, #21.
Maan asiat ovat monessa mielessä huonolla tolalla. Rikkaat rikastuvat, köyhät kurjistuvat. Sotessa yritetään ajaa pölkkypäistä maakuntamallia kuin käärmettä pyssyyn. Jne Jne.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Raimo Tossavainen, #5.
Hallituspuolueet ovat tosiaan sopineet, että entisillä mennään. Mutta yleistilanne on muuttunut kahdessa vuodessa niin perusteellisesti, että vanha hallitusohjelma on pakko uusia, jos nimittäin halutaan saada maan asiat kuntoon.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #101
    "...muuttunut kahdessa vuodessa niin perusteellisesti, että vanha hallitusohjelma on pakko uusia, jos nimittäin halutaan saada maan asiat kuntoon."

Hallitusohjelma vielä pätee, mutta jo hyväksytty maahanmuuton toimenpideohjelma pitää saada käytäntöön kokonaisuudessaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #102

Harri Rautiainen, #102.
Maahanmuuttolinjaukset tosiaan vaativat selkeitä muutoksia. Mutta myös sote on otettava kokonaan uuteen harkintaan koko eduskunnan voimalla. Tällaisen ramman hallituksen ei ole sopivaa suunnitella niin suurta uudistusta. Yhtiöittäminen on ajanut karille, maakuntamalli oli alusta alkaen metsässä. Se ajettiin vain läpi kiristyksen avulla marraskuussa 2015.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Matti Säisä, #3.
Juuri noin minäkin tämän näen.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Raimo Tossavainen, #2.
Esität tilanteen siinä valossa kuin Keskusta ja ex-persut haluavat sen nähdä. Mutta farssihan tämä on.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Farssi sinun mielestäsi, jonkun toisen mielestä ei.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #22

Raimo Tossavainen, #22.
Kyllä tämä on Suomen kansan enemmistön mielestä pahanlainen farssi.

Pekka Pylkkönen

Mutta mistä me saamme työväenpuolueita kun demaritkin ovat ruvenneet vasemmistoliiton ja vihreiden tapaan loisten puolueeksi?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Loinen_(yhteiskunta)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Martti Haverinen, #10.
Näin siellä Weikipediassa lukee: "Loinen eli koturi, joutolainen tai kesti tarkoitti maatalousyhteiskunnassa erään sen alimmilla tasoilla olleen ihmisryhmän edustajaa, joka ei omistanut asuntoaan vaan eli työnantajansa tiloissa. Suomessa nimitystä käytettiin etenkin Savossa."

Siinä on Pylkkösellekin miettimistä. Loiset siis tekevät töitä saamatta siitä oikeudenmukaista korvausta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Pylkkönen, #9.
Suosittelen opintomatkaa Ruotsiin ja muihin oikeisiin parlamentaarisiin demokratioihin.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Petteri Orvolla on kaksi hyvää syytä olla hajottamatta hallitusta. Uusiin vaaleihin meneminen on aina riski ja kannatus saattaa hiipua yhtäkkiä edellisistä galluplukemista, jos osa äänestäjistä on tyytymättömiä temppuiluun. Näin kävi Theresa Mayn konservatiivipuolueen Britanniassa. Vaikka uudet vaalit päättyisivät edellisen galluplukeman mukaiseen tulokseen, Kokoomus olisi kasvaneesta paikkaluvustaan huolimatta tilanteessa, jossa hallituksen porvaripohja olisi menetetty ja uutta joutuisi kasaamaan suuressa epävarmuudessa sinipunavihreältä pohjalta. Ei sekään olisi ongelmatonta, etenkään, jos jostakin syystä vieläpä Halla-ahon perussuomalaisten kannatus ehtisi sittenkin kohota ennen vaaleja.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Mikko Nummelin, #23.
Kaikkia tuollaisia seikkoja poliitikko tietenkin joutuu miettimään. Kansalaisesta se tuntuu helposti halpahintaiselta poliittiselta peliltä.

Rkp ja Kristilliset olisivat aina valmiita hallitusyhteistyöhön Kokoomuksen kanssa. Demarien ja Vihreiden pitäisi kavahtaa muistellessaan kokemuksiaan Kokoomus-vetoisissa "sekametelisoppahallituksissa".

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minusta Kokoomus toimi ryhdikkäästi, kun laittoi hallituksen edun puolueen edun edelle Perussuomalaisten hajotessa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Raimo Tossavainen, #24.
Kyllä Suomen kansan etu olisi asetettava hallituksen edun edelle.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Miten tässä on kansan etu laitettu sivuun. Missä kohtaa hallitus on hoitanut huonosti asioita, joka on johtunut hallituksen kokoonpanosta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #27

Raimo Tossavainen, #27.
Maan asiat ovat monessa mielessä huonolla tolalla. Rikkaat rikastuvat, köyhät kurjistuvat. Sotessa yritetään ajaa pölkkypäistä maakuntamallia kuin käärmettä pyssyyn. Kannattaa ottaa selvää, mitä suurten kaupunkien edustajat ovat todenneet Jan Vapaavuoren järjestämässä kokouksessa. Jne. Jne.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #30

Mene töihin ja työllistä muitakin. Hittoako aina pitää ruikuttaa että hallitus sitä ja rikkaat tätä. Rikkaat kyllä maksavat jo yli oman osansa, entäs sinä?

Mene ja tee äläkä itke kuin pikkulapsi kuinka epäreilua kaikki on.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #39

Pekka Pylkkönen, #39.
Rikkaat eivät todellakaan maksa yli omaa osaansa. Kaikkea kanssa. Tilastot osoittavat, että rikkaat rikastuvat ja köyhät kurjistuvat.

En puhu itsestäni, kun puhun köyhistä. Minulla on omatunto ja oikeudentaju.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #40

Paskapuhetta. Ja mitä ajattelit tehdä itse asialle?

Sellaisella omatunnolla ja oikeudentajulla ei tee mitään joka katsoo että jonkun toisen velvollisuus on toteuttaa sinun moraaliasi. Se on kelvoton omatunto.

Mitä siis ajattelit itse tehdä jotta köyhät rikastuisivat?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #41

Pekka Pylkkönen, #41.
Hyvä omatsunto on pakostakin erilainen kuin paha omatunto. Yhteentörmäystä on mahdotonta välttää.

Aion kannattaa henkilöitä ja toimijoita, joiden mielestä ei ole oikein, että maailman rikkaudet ajautuvat yhä harvempiin käsiin, että kähmintä ja keplottelu jatkuvat. Yritän olla reilu ja oikeudenmukainen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #42

Ja epäonnistut rankasti koska moraalisi on kasvanut kieroon. Voit jakaa muille hyvää vain siitä minkä itse ansaitset. Tässä nyt peräänkuulutan sitä että rupeat itse ansaitsemaan enemmän ja työllistämään ihmisiä etkä valita että muiden on tehtävä enemmän.

Se että kannatat varkaita ei tee sinusta hyvää ihmistä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #43

Pekka Pylkkönen, #43.
Näen asian hiukan toisin. Liiketoiminta perustuu siihen, että työntekijöille maksetaan vähemmän kuin on heidän työnsä arvo. Omistajat ja johtajat panevat taskuunsa loput eli niin paljon kuin vain onnistuvat rohmuamaan.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #44

No mutta jos asia on noin, sinulla on loistava mahdollisuus perustaa oikeudenmukaisempia firmoja jotka saavat kaikki duunarit koska maksavat parempaa palkkaa ja saavat kaikki kaupat koska eivät kaipaa voittoja.

Mikset tee asialle mitään? Mikä oikeus sinulla tai jollain muulla on johtajan tai omistajan rahoihin? Ne eivät vain ole sinun. Ja miksi kutsutaan ihmistä joka väkivalloin vie toisen Rahat?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #45

Pekka Pylkkönen, #45.
Entä miksi kutsutaan ihmistä, joka varastaa toiselta osan hänen työnsä arvosta ja käyttää muutenkin hyväkseen hänen hädänalaista asemaansa?

Eikö työntekijällä ole oikeus yhtiön omaisuuteen, joka on hankittu hänen työpanoksellaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #46
    "Eikö työntekijällä ole oikeus yhtiön omaisuuteen, joka on hankittu hänen työpanoksellaan?"

Tuohon ei ole päästy edes Neuvostoliitossa.
Jos yksilö tai työyhteisö on toiminut erityisen hyvin, niin hän/heidät voidaan palkita bonuksella. Mutta ei yhtiö tätä varten lähde omaisuuttaan myymään, vaan käyttää siihen voittovarojaan.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #46

Eihän yritys mitään varasta vaan tarjoaa organisaation joka on yksi vaihtoehto tehdä työtään. Se organisaatio tuottaa lisäarvoa muunmuassa järjestämällä samaan työpaikkaan usean alan ammattilaisia ja työkalut. Ne varkaat löytyvät sitten sossun luukulta.

Hädänalaisessa asemasta puhuminen on täysin naurettavaa. Suomessa kenenkään ei ole pakko tehdä työtä, siitä valtio pitää huolen. Firma joka ei saa duunareita taas menee nurin ja yrittäjä maksaa loppuikänsä velkoja.

Työntekijällä on oikeus omaisuuteen jonka hän hankkii omilla tuloillaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #70

Pekka Pylkkönen, #70.
Myönnän ilman muuta, että on hyviä yrittäjiä, jotka johtavat laitoksiaan järkevästi, noudattavat lakeja ja maksavat kohtuullisia palkkoja.

Väitän, että me parempiosaiset emme yleensä osaa kuvitella, millaisessa tilanteessa yhteiskunnan vähävaraisimmat elävät. Sossun luukku on oleellinen osa sivistynyttä demokratiaa, jollaisia valtioita tällä maapallolla ei ole kovin monta.

Sekä firma että yksityinen henkilö voivat mennä konkurssiin.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #73

Kyllä minä osaan kuvitella. Opintotuen varassa eläminen on vielä kuitenkin muistissa. Ja edelleen lähes keskipalkkaisena perhe on oikeutettu toimeentulotukeen. Se on käsittämättömän suuri sosiaalituki.

Systemaattinen työikäisen ihmisen elämän rahoittaminen ilman vaatimusta työpanoksesta on silkkaa hölmöyttä. Ihminen joka eu suostu antamaan mitään yhteiskunnalle joutaa kuolla pois. Siinä ei ole mitään sivistymätöntä. Päin vastoin, vaoaamatkustajien salliminen on hyvin kaukana oikeudenmukaisuuden ihanteista.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #80

Pekka Pylkkönen, #80.
Jos tämä pyhä markkinatalous ei tuota ihmisille tarpeeksi työpaikkoja, sivistyneen yhteiskunnan on syytä tukea ihmisiä, jotta he selviäisivät täällä pohjan perillä kovassa ilmastossa.

Sivistyneessä hyvinvointivaltiossa annetaan elämisen mahdollisuus myös vähempiosaisille ja sairaille. Tuollaisten kansalaisten jättäminen ilman tukia on todella sivistymätöntä ja törkeää. Varsinaisia vapaamatkustajia ovat liikemieshuijarit ja pörssilurjustelijat.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #46

Laitan tähän kaksi markkinatalouden epäkohtaa, jotka vaivaa aina, mutta joille tavallinen ihminen ei voi sitten mitään. Ensimmäinen on, että rikas firma voi kaataa keplottelullaan vähemmän varakkaan. Vuosia sitten julkisuudessa "Sen toisen" firman johtaja sanoi näin:..."hävetköön, meidät yritetään kaataa myymällä samaa tuotetta alihintaan." He tarvitsivat jokaisen lantin pysyäkseen pystyssä ja ovat toki edelleen olemassa. Tänään uskottavasti jo vakaammin jaloillaan.

Rahahanat, varsinkin USA:n oma synti, että heidän kahdeksan rikkaimman yksityisen väitetään voivan palauttaa tämä maa velattomaksi, jos hyvä tahto vain riittäisi. Itse presidentti rypee rahassa kuin Roope- Ankka. Hänenkään sydämensä hyvä tahto ei kuitenkaan riitä ja se sitten siitä. Toivoton yhdistelmä "demokraattisessa" maailmassa, jossa sosiaaliturva auttaa yhä pienempää osaa väestöstä. Valvonta pettää ja pahasti, "rohmuajat vievät tuhkatkin pesästä".

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #74

Ilkka Kiviniemi, #74.
Olen huomannut saman pelottavan epäkohdan ns. vapaassa markkinataloudessa. Todella suuret rahat näyttävät valuvan yhä harvempiin taskuihin. Jos on paljon valuuttaa, on myös keinot harjoittaa keplottelua kilpailijoiden nujertamiseksi.

On todella karmeaa, että Amerikoissa on valittu paljolta vähävaraisten äänillä valtaan ökyilevä miljardööri, joka katsoo voivansa käyttää aivan törkeää kieltä. Ja hän on samalla kertaa sekä valtionpäämies-presidentti että toimeenpanovaltaa johtava pääministeri. Hän on siis melkein lakien ulottumattomissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Orpo ei kaada hallitusta, koska Kepun ja Sinisten kanssa voidaan ajaa Orpolle mieluisia hankkeita läpi. SDP ja Vihreät olisivat Orpolle paljon vaikeampia hallituskumppaneita.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Väänänen, #34.
Hallituksen politiikka on todellakin ollut Kokoomukselle ja pääomapiireille mieluista. Mutta Kokoomuksen asema hallituksessa ei vastaa puolueen nykyistä gallupkannatusta. Uudet vaalit voisivat todennäköisesti antaa Orpolle pääministerin paikan. Sen jälkeen Sipilä voisi siirtyä valtiovarainministeriksi. Hallituksen tueksi saataisiin Rkp ja Kristilliset.

Toivottavasti Sdp ja Vihreät ymmärtävät pysyä poissa Kokoomus-vetoisista hallituksista. Olisi otettava oppia Ruotsista.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Vai että olisi syytä ottaa oppia ihan Ruotsista. Hmm... olisiko jokin hyvä ja havitteleva asia sieltä päin tyrkyllä? Olen jonkun verran seurannut Ruotsin toimintaa politiikan saralla ja kyllä siellä on kaikkea muuta kun demokratia vallassa.
Jos mietitään esim. että Ruotsin kahdeksasta eduskunta puolueista, seitsemän kieltäytyy tekemästä yhteistyötä Ruotsi demokraattien ( Sverige demokraterna ) kanssa jotka ovat eri mielipidemittauksien mukaan joko suurin tai toiseksi suurin puolue niin ei kovin mallikelpoista ole.
No sama trendi tuntuu olevan Suomessa.
Ei Persujen kanssa voi tehdä yhteistyötä mutta entisten kanssa sujuu oikein hyvin.
Jopa mediat jotka aikaisemmin haukkuivat koko puoletta, nykyään melkein kilpaa mielistelevät näitä ilmestyskirjan nähneitä.
Elämä on niin lyhyt ja muisti vielä lyhyempi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #37

Uffe Nordström, #37.
Suomen "demokratian" valuvika on juuri siinä, että eniten ääniä saanut puolue on automaattisesti pääministeripuolue, jonka ympärille sitten muodostetaann "sekametelisoppahallitus".

Pitäisi mennä vaaliehin hallitusblokkeina, jolloin äänestäjät saisivat kuluttajansuojan ja tietäisivät etukäteen, millaisen hallituksen taakse ääni menee.

Jos Sverigedemokraterna ei pysty ennen vaaleja sopimaan minkään toisen puolueen kanssa hallitusyhteistyöstä, sen on tyydyttävä oppositioasemaan - ellei onnistu saamaan yli 50 prosenttia äänistä.

Niin toimii oikea demokratia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35. Gallup-menestyjä Kokoomus käy selvästi kaksilla rattailla jo eduskuntavaaleja. Vapaavuori hyökkää 21 kaupungin kanssa kampanjakenraalina maakuntauudistusta vastaan. Vvm. Orpo viran puolesta tyynnyttelee vaalitaktisesti maakuntien suuntaan. KYSYMYS: Vapaavuori vastaan hallitus: kaatuuko hallitus Vapaavuoren nokitteluun? Vapaavuori kosii selvästi kaupunkiäänestäjiä. Mikä on Suomen etu?

"Kaupungistuminen" on ajan pop-hokema kokoomuksella ja demareilla. SYY: niiden äänestäjät ovat juuri kaupungeissa, Keskustan maaseudulla! Siinä pelin henki!

Mielestäni ei ole viisasta laittaa kaupunkeja ja maaseutua vastakkain; Suomen etu tarvitsee molempia. Ne ovat toisistaan riippuvaisia. Väärin on,jos Kehäkolmosen ympäristön ja sanotut 21 kaupunkia määräisivät vientiriippuvaisen Suomen asiat. Erittäin yksipuolinen ja agiteeraava näkemys Vapaavuorelta. Kumpi voittaa hallitus vai Vapaavuori? Eriarvoistamispolitiikkaa Vapaavuorelta.

Jäitä hattuun Vapaavuori! Onko pormestarin vakanssi kihahtanut jo hattuun? Taitaa pyrkiä kohta Euroopan omistajaksi komissioon juoppo-Junckerin jälkeen?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243975-...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #47

Kari Kilpiö, #47.
Kokoomus on todellakin ajanut jotenkin kaksilla rattailla. Mutta miten kauan? Olen ihmetellyt esimerkiksi sitä, miten Kokoomus on tyytynyt hallituksessa eräällä tavalla jopa "kolmospuolueen" asemaan, vaikka politiikan tilanne on muuttunut perusteellisesti vuodesta 2015, jolloin tämä hallitus muodostettiin.

Sote-21-maakuntamalli hyväksyttiin vain siitä syystä, että Kokoomus ja Stubb olivat vielä tuolloin shokissa vaalitappion jälkeen. Nyt tilanne on aivan toinen. Tänään oireilee Sipilä,

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #50

#50.Näinhän se on. Pelinpolitiikka on melkoisesti taktista palapelin kokoamista kulloisenkin hallitus- ym.tilanteen mukaan, ja puolueet pyrkivät optimoimaan asemiaan vaaleja ajatellen. "Sekametelisoppahallituksia" ei enää kaivata Suomeen. Mikä sitten olisi toimivin hallituskoalitio Suomelle?

Ehkä kokoomus peesailee keskustan selän takana hiljaa ja antaa keskustan kastua kiperissä paikoissa, ja siksi gallupit suosivat virheitä tekemätöntä kokoomusta. Mutta milloinkahan alkaa kokoomuksenkin laskusuhdanne kuten vihreilläkin. Vasemmisto on omituisen nynnerö nykyään. Ovatko Suomen puolueet liiaksi samankaltaistuneet nykyään? Onko liian hyvät oltavat Suomessa?

Mielestäni tämä jatkuva vaalikeskeinen ajattelu ja poukkoilunpolitiikka eivät ole Suomen etu. Pitkäjänteisyys jää lapsipuolen asemaan ja vaalipopulismi sosiaalisine palkintoineen ja katteeomine vaalisyötteineen nousee ykkösarvoon taisteltaessa vallasta ja asemista. Mutta Suomen kansa saa aina sellaiset kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut ja EU-mepit kuin se ansaitsee.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tässä on Ylen tietoa Jan Vapaavuoren kaupunkikokouksesta, joka on Kokoomukselle hyvin tärkeä:

"Pormestari Vapaavuori on yhdessä tamperelaiskollegansa Lauri Lylyn (sd.) kanssa vaatinut koko maakuntauudistuksen hylkäämistä. Vapaavuoren mukaan esityksessä on niin paha valuvika, ettei se ole korjattavissa. Pormestarien visiossa kaupunkien rooli kasvun vetureina korostuu tulevaisuudessa entisestään, ja kasvupolitiikka pitäisikin räätälöidä ensisijaisesti kaupunkien kehitystä silmällä pitäen.
Uudistuksella on kaupunkilaisten kannalta kiistatta varjopuolensa. On hankala kuvitella, että esimerkiksi Helsingissä palveluihin käytettäisiin asukasta kohti yhtä paljon rahaa kuin nykyään, kun rahoitus jakautuu koko maakunnan alueelle. Pormestareiden huoli uudistuksesta on tässä suhteessa varsin oikeutettu."

Kokoomuksen on siten vaikea enää hyväksyä Sipilän ja Stubbin eräänä pimeänä marraskuun yönä 2015 tekemää kompromissia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#36. Taitaa kokoomus valmistella yhteissinipunahallitusta demarien kanssa ek-vaalien jälkeen? Ja keskusta joutuu perussuomalaisten kanssa oppositioon. Mikä lie vihreiden paikka silloin, kun sen kannatus on alkanut notkahdella?

Kuten muistetaan sinipunalla on huono historiallinen maine Holkerin ajoilta.

MUTTA mistä johtuu jatkuva kokoomuksen gallup-menestys, vaikka se on hallitusvastuussa? Ostaako se isolla rahalla mieleisiä gallup-tuloksia vai miksi? Vanha totuushan on, että markan ja euron rahallahan saa aina halutunlaisia tutkimustuloksia. Rahalla kun on kuulemma taivaallinen valta!
Vai mikä on syynä? Sipilän vastustajia ärsyttävä persoonako ja värittömän Orpon neutraalisuusko? Syy moiseen. Vai median kokoomusmyönteiset asenteet?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #49.
Uskon ja toivon, etteivät demarit enää erehdy mukaan "sekametelisoppahallituksiin". Vihreiden kannattaa liittyä Suomen Labour-koalitioon.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #51

Työläisenä koen halventavana sen että kehtaat leimata työläiset ja vihreät samaan porukkaan. Vihreät ovat täysi sossupummipuolue.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #71

Pekka Pylkkönen, #71.
Työläisenä koen halventavana sen, että kehtaat laskea työläisiksi kaiken maailman keplottelijat ja veroparatiisilurjustelijat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tällä erää näyttäisi koko Labour-aate olevan kuolemassa. Vasemmisto on suurelta osin vanhenevaa väkeä, joka jakautunut vielä jakautunut eri kuppikuntiin (esim. ay-liikepamput ja ns. kukkahattutädit). Paljon täytyy Vantaan joessa vettä virrata ennen, kuin ns. Labourissa on kunnolla voimaa!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Väänänen, #53.
Miten selität sen, että Ruotsissa istuu juuri nytkin demarivetoinen "Labour-hallitus"?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ex-päätoimittaja Hokkanen esitteli joku aika sitten keskustan, persujen ja sinisen tulevaisuuden yhteispuoluetta. Ei taida onnistua jo tietyistä "asennevammoistakin". Matemaattisesti tosin nostaisi puoleen aika korkealle.

Onko Suomessa jo liikaa puolueita: mitä useampi kokki sitä huonompi soppa!

Miten olisi oikeisto, keskusta ja vasemmisto? Tai oikeisto ja vasemmisto? Kuten USA:ssakin demokraatit ja republikaanit.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #54.
Keskusta voisi aivan hyvin istua hallituksessa demarien kanssa. Se edellyttäisi kyllä Juha Sipilältä vähemmän oikeistolaista talouspolitiikkaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#57. Punamullasta taitaa olla todellakin paremmat kokemukset kuin sinipunasta ja "sekametelisoppahallituksesta" tai "sateenkaarihallituksesta"? Miksei!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #59

Kari Kilpiö, #59.
Olen samaa mieltä. Meillä on jo pidempään ollut tässä maassa "huono hallitusonni".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #61

#61. "Pittää paikkansa", sanoi hammaslääkäri.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #65

Kari Kilpiö, #65.
Laittamattomasti sanottu!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko Suomessa kuitenkin tarvetta maaseutupoliittisellekin agendalle ja kampanjalle nähdyn 21. kaupunkikampanjan jälkeen?

Vapaavuorta kiinnostaa mukamas enemmän Helsingin kuin kokoomuksen menestyminen - Liekö tähän uskomista?

https://yle.fi/uutiset/3-9870228

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #55.
Kyllä Suomessa tarvitaan ohjelma sekä maasudun että kaupunkien kehittämiseksi. Jos käytetään maakuntamallia, kuulemma 12 maakuntaa olisi maksimimäärä, ei missään tapauksessa 18.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Siitä vaan", sano Zaikovski, hyppäsi joutsen lampeen!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #60.
Emme anna periksi. Kyllä me tästä vielä pääsemme selville vesille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#62. Pilasiko vallanhimoinen pormestari Vapaavuori visusti vaalitun kokoomuksen imagon öykkärimäisesti paljastamalla epäisänmaalliset karvansa yksipuolisella kaupunkikampanjallaan? Alkaako tästä nyt kokoomuksen alamäki ja laskusuhdanne? - "Mitä kylvät sitä niität!"

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #63

Kari Kilpiö, #63.
Vaikea sanoa, mitä tämä Vapaavuoren kampanja vaikuttaa Kokoomuksen kannatukseen. Kokoomus pettyi Sipilän-Stubbin kompromissiin sote-asiassa. Se on tässä taustalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

Saattaa "Käteisenkin kattaus ja satsaus" näkyä jossain välissä epämiellyttäviin hallituskoalitioihin. MUTTA kumma juttu: kelmi Junckerin EU-komissio tukee näitä "stuppeloita" ja kansallisuustensa/isänmaansa talouden kuperkeikkamiehiä hyvillä mestoilla. Outoa integraatiomeininkiä. En sulata moista menoa valan vannoneena evp-SF-kontrollikoneistonvirkamiehena. Hävytöntä!

ONKO Suomen tyhmä eliitti myynyt Suomen menestysfirmat maailmalle liian halvalla?

Onko Suomi EU/EMU:ssa vain ajopuuna itsenäisyytensä turvaamiseksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikan teko on menestymisen kannalta melkoista laskelmointia, teatteria ja show-maista pelin politiikkaa. Väärä roolisuoritus muistetaan aina ja siitä rokotetaan armotta julkisuudessa. Harvoista on valtiomiehiksi.

Tusinapoliitikko ajattelee pelkästään seuraavia vaaleja; valtiomies seuraavia sukupolvia.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #66.
"Tusinapoliitikko ajattelee pelkästään seuraavia vaaleja; valtiomies seuraavia sukupolvia."

Siinä se on sanottu. On muuten kiinnostavaa nähdä Juha Sipilä lauantaina 7.10. klo 10 Ylen Ykkösaamussa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#67. Onko kaikki Suomen nykypolitiikka tuon EU/EMU/EKP:n syytä?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #79

Kari Kilpiö, #79.
Kohta näemme televisiosta, mitä Sipilä on näistä mieltä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #66.
Politiikka on todellakin aikamoista teatteria. Siitäpä syystä vaikkapa Nikolai Gogolin näytelmää "Reviisoria" voidaan esittää ympäri maailmaa täysille katsomoille. Näin sen joitakin aikoja sitten Helsingin Tapanilan yli 100-vuotiaassa työväenteatterissa. Ja täydestä meni - vaikka Suomi onkin luotettavien tilastojen mukaan jopa maailman vähiten korruptoitunut maa. Joissakin korruption mädättämissä diktatuurimaissa tuota tekstiä ei rohjeta ottaa edes esille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ovatko yleisesti katsoen "seteliselkärankaiset" poliitikot liiaksi vallassa sekä Suomessa että EU/EMU:ssa. Raha edellä menijät ajavat poliiikkaa €uro-setelin kuvat silmisään. Ihmisyys ja rehellisyys unohtuvat tuon kylmän bisnes-katseen mukana. Siksi luottamuspula vallitsee nykypoliitikkoihin meillä ja muualla. Moraalikadon vaara on ilmeinen ahneessa uusliberalismissa ja suuri EU/EMU/EKP-kelmien poliittisen edesvastuuttoman pelin lyhytnäköisessä, isosten intresssipolitiikassa. SE valtioiden sumputus/lypsypeli ei pitkään vetele ja huijauskuplat poksahtavat virtuaalitaloudessa ja savijalat sortuvat. Näin uskon nykymallilla. Muutosta kaivataan todellakin. On muutoksen aika, sanoisi PeeVee.

Edelleenkin olen samaa mieltä kuin arvostettu, viisas ja kaukonäköinen Otto von Habsburg Euroopan valtioiden integraatioajatuksesta:

- "Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä EU:n perustuslakisopimuksen kansallisten lakiensa yläpuolelle." - Siinä se on sanottu! Euroopassa on liian monta eri liittoutumaa ja kuppikuntaa, joiden yhdistäminen on yhtälöltään enemmän kuin korkeampaa matematiikkaa: ambivalentista ja ristiriitaista ja kyräilevää. Kaikkia Eurooppan maita on vaikea, monimutkaista ja kimuranttista yhdistää idästä länteen. Kaunis ajatus sinänsä. Käy kuin N-liiton. Natokin monen riskaabelina kompastuskivenä Suomea myöten. Vaikea palapeli.

Nykyään jokainen jäsenmaa pyrkii ajamaan vain omia etujaan ja intressejään mahdollisimman hyvin ja mahtimaat Saksa, Ranska , Italia ja Espanja vielä enemmän mafiamaisesti muita maita dominoiden ja erotellen. Sekö lisäisi sitoutumista ja motivoisi kansoja yhteiseen yritykseen parhaiten? Pikemmin erottaa ja kitkeröittää eriarvoistavana kuin yhdistää niitä "yhdeksi perheeksi" ja Euroopan Yhdysvalloksi. Kreikka murheenkryyninä. Kyllä nykymalli on irvikuva siitä, mihin alunperin ideoitiin ja pyrittiin: epädemoktaattinen, epäparlamentaristinen ja pahasti läpinäkymättömän , valuvikainen kansojen sulatusuuni, plutokratia ja turhan suuri jättibyrokratia. Molokimainen ponzi- ja pyramidihuijausorganisaatio pelkistäen sanoen tuo EU/EMU/EKP!

SUSIHUKKANENKIN!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #77.
Kuvailet mainiosti EU:n ongelmia. Erityisesti talouspolitiikassa eri valtioiden moraalikato on uhkaamassa. On käsittämätöntä, että EU-jäseninä on veroparatiiseja, vaikka EU:n tärkeimpiä päämääriä on taistella tuota ilmiötä vastaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#82. "On käsittämätöntä, että EU-jäseninä on veroparatiiseja, vaikka EU:n tärkeimpiä päämääriä on taistella tuota ilmiötä vastaan."

Ei se ole mikään ihme, että kähmintää, korruptiota ja pimeää rahaa pestään, kun valvomattoman EU-komission pomona ja kapellimestarina häärii aito "veroparatiisineuvos" ja duurijuoppo-Juncker. Ja vertaisia haalitaan taustajoukkoihin money-makerseiksi,perästä-hiihtäjiksi,manipuloiviksi helppo-heikeiksi ja Yhtä-Köyttä-Yhdistykseksi. - Eihän korppi toisen korpin nokkaan noki! Se on ammattisalaisuus. Malli Wall-Sreetilta ja johdannaisista ja pilvistä. Time is money! Kauppa ja liiketoimi se on joka kannattaa! Vaikka vilungillakinko? Epäilen. Eikö rehellisyys enää perikään maata? Mistä ne kriisit oikein sitten muuten syntyisivät? Päivänvalo kun paljastaa pimeät puuhat ja keikat.

Miksihän EU:n moottorimaa Saksa suvaitsee sitä? Vai hyötyykö se siitä hyvin ja sovitusti? Voidaanko sanoa, että EU/EMU/EKP:ssä valllitsee tietynlainen sisäpiirimäinen "kättä-päälle ja sovitaan projekti"? "Niistä-ei-puhuta" - malliin!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#82. EU:n veroparatiisit ovat syy tiivistää yhteistyötä (HS/M-pide 8.10.2017):

"Hesari huomautti pääkirjoituksessaan (30.9) aivan oikein, että EU:ssa on useita valtioita, jotka mahdollistavat monikansalliusten yritysten aggressivisen verosuunnittelun. Se on väärin ja tuomittavaa.

- Kirjoituksessa mainitut Luxemburg, Irlanti ja Hollanti houkuttelevat veroeduillaan monikansallisten yritysten voittoja, eivät niinkään pitkäaikaisia, tuottavia investointeja. Ne ovat osasyyllisiä siihen, että Suomi menettää aggressiivisen verosuunnittelun vuoksi vuosittain 430-1400 miljoonaa euroa ja kehitysmaat vähintään 100 miljardia dollaria. - Entäs alv-tappiot pimeistä liiketoimista?

- EU:n veroparatiisit on syy tiivistää yhteistyötä verotuksen alalla...Tällainen yhteinen yhdistetty yritysveropohja alvineen jne tekisi rajat ylittävästä aggressiivisesta verosuunnittelusta ja pimeästä kaupasta käytännössä mahdotonta EU:ssa, joten yhteinen veropotti kasvaisi...Tämä olisi merkittävä askel kohti (yhteistä?) EU:n verojärjestelmää, joka pystyy vastaamaan globaalin talouden haasteisiin ja turvaamaan hyvinvoinnin.

Olisiko tämä samalla myös markkinointisyötti EU/EMU:n yhteiseen verotusjärjestelmään ja budjetointiin, sosiaalipolitiikkaankin ym. askel askeleelta hiljaa hivuttaen?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #91

Kari Kilpiö, #91.
Kyllä tämä EU:n sisäinen veroparatiisiongelma pitää voida ratkaista ilman että valtiot ryhtyisivät enemmälti vastaamaan toistensa veloista. Velkojen yhteisvastuu näin erilaisten valtioidn kesken olisi katastrofaalista Suomen kaltaiselle maalle, joka on hoitanut talouttaan sentään melkoisen oikeaoppisesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #94

#94. EU-komissio haluaa yhtenäisen veroalueen. (HS/5.10) - EU-komissio ehdottaa EU:n alv-järjestelmän kauaskantoista uudistamista. (Bryssel 4.10.2017):

Komission mukaan uusi verojärjestelmä vähentäisi arvonveropetoksia jopa 80 prosenttia. EU-maat menettävät miljardeja euroja perimättöminä arvonlisveroina erityisesti rajan ylittävissä petoskaupoissa:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-3443_fi...

https://www.hs.fi/talous/art-2000005394783.html

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #107

Kari Kilpiö, #107.
Olisi todellakin oleellisen tärkeää, että EU:ssa olisi edes yhtenäinen veropolitiikka. On täysin kestämätöntä, että €-alueessakin on mukana varsinaisia veroparatiisivaltioita (vaikkala Luxemburg). Talousunionin olisi hoidettava edes tämä asia kuntoon. Muuten se ei edes ole mikään talousunioni.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EI ihme, että Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen johtaja Pasi Holm että Aalto yiliopiston professori Vesa Puttonen ynnä muut ajavat Suomen eroamista euroalueesta: €uro erottaa ja kurittaa. Onko poliittinen €uro kaiken pahan alku ja juuri Euroopassa? Kynnyskysymys Euroopan Ihantolalle?

http://liisajaakonsaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Olisiko yhteiseen armeijaan, budjettiin,sosiaalihuoltoon, talouteen,verotukseen yhteisvastuuseen, pankkiunioniin, liittovaltioon, presidentiin, hallintokoneistoon, valtiovarainministeriin ym.ym pyrkivä €urostoliitto kaikkien unelma askel askeleelta pyrkien?--- vai ei?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #78.
Ei nyt kaikki paha sentään johdu EU:sta. Monet noista EU-toiminnoista johtavat eri suuntiin. Jokaiseen pitäisi antaa omintakeinen suomalainen ratkaisu. Se se pulma on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Niinhän se on, ettei ole mitään niin hyvää, etteikö siinä olisi jotain huonoakin. Ja ei mitään niin huonoa, etteikö siinä olisi jotain hyvääkin!

Kaikkien tulisi kantaa vastuuta omasta taloudestaan , eikä sysätä kuprujaan toisten riesaksi ja vastuulle! Yksilöistä kansakuntiin. Mikrotasolta makrotasolle.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #85

Kari Kilpiö, #85.
Kaikkien pitäisi tosiaan kantaa vastuuta omasta taloudestaan. Se on hyvä perusperiaate, jonka käytäntöön soveltaminen kuitenkin yskii ja kompuroi eri suunnilla kaiken aikaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #99

#99. Alkuperäisissä EU-säännöissähän asia ilmaistiin hienosti no bailout- ja bail-in säännöillä käsittääkseni. Mutta niistä on - ikävä kyllä lipsuttu. Mahtimaat juonivat ja siirsivät vastuut ja kriisimailta saataviensa perimiset härskisti syyttömille jäsenmaille - euromaille. Suomi mukaan lukien.

Alkuperäiset säännöt: jokainen jäsenmaa vastatkoon veloistaan ja taloudestaan, ei muiden ja sijoittajat ja osakkeenomistajat riskeistään. Se olisi oikeus ja kohtuus.Jäsenmaiden vastuuta tulee korostaa EMUa kehitettäessä:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240625-...

MUTTA miten käy sijoittajien, kun keskuspankkien rahahanat/-ruiskut menevät kiinni? Puhkeavatko silloin finanssikuplat korko- ja kurssiriskeihin?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Maailman markkinat ovat pitkään olleet hermoromahduksen partaalla virtuaalitalouden vuoksi. Katso Jan Hurrin alavireistä pyramidia virtuaalirahojen ja reaalirahojen järkyttävästä suhteesta maailmalla. Rahoitusjärjestelmä on pahasti epävakaa ja maailmantalous velkakuplassa:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #104

Kari Kilpiö, #104.
Maailmanmarkkinat ovat todellakin hermoromahduksen partaalla. Virtuaalitalous on sekoittanut tilanteen. Vanhoihin talousoppeihin ei voida enää luottaa.

Tällainen tilanne vaatisi Suomelta selkeää ja määrätietoista politiikkaa. Hallituspohja oli alun alkaen sekopäinen. Nyt tuo pohja on pettänyt perusteellisesti. Näin ei voida jatkaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#81. Helsinki-ympäristökeskeinen metropoliajattelu on moitittavaa Suomessa. Suomessa on tai pitäisi olla elämää muuallakin kuin Helsingin ympäristössä.
Elämää on Kehäkolmosen ulkopuolellakin. Kaupungit eivät tule toimen ilman maaseutua ja molemmat tarvitsevat toisiaan. Se on perusfakta.

Liiallinen Helsinki-City-keskeinen ajattelu ruokkii kuitenkin epätasa-arvoista kunnallispolitiikkaa. Vapaavuori tietenkin Helsingin pormestarina näkee asiat ahtaasti vain Helsingin näkövinkkelistä. Se on hänen virkaroolinsa. Ikävä kyllä. Helsinki on kunnallinen syöpä ahneella ja suuruudenhullulla metropolipolitiikallaan. Onko se maan etu? Tämä megalomaanisuus? Miksi monet kunnat kuihtuvat palveluiltaan ja väestöltään? Mistä mättää?

Suomi on pitkä maa, ja se tarvitsee todellakin tasa-arvoisempaa aluepolitiikkaa. Suomi ei ole yhtä kuin Helsinki. Muitakin alueita pitää kehittää tasapuolisesti. Ruuhka-Suomessa on monia pahoja sosiaalisia haittoja, jos kohta myös omia hyviäkin puolia. Kalliit asunnon päällimmäisenä. Syökö Helsinki muiden kuntien leipää? Tässä mättää ja on paha epäkohta.

Kysynkin millaista olisi järkevämpi aluepolitiikka, ettei ihmisten tarvitsisi mm. työn perästä lähteä kalliiseen etelään rakkailta kotipaikkakunniltaan? Viisaaat vastakaa? Mistä syntyy maaltapako, työttömyys, eriarvoisuus ja ruuhka-Suomi? Ja mistä syntyy oikeudenmukainen alue- ja kunnallispolitiikka?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #88

Kari Kilpiö, #88.
Kaupungistuminen on yleismaailmallinen ilmiö. Suomi on kehityksestä jäljessä. Siksi esim. asuntojen hinnat ovat Helsingissä aivan mahdottomia. Pitäisi rakentaa enemmän ja poistaa asuntopula, jotta väki voisi muuttaa työn perässä.

Mutta maaseudun paveluja ei myöskään saa unohtaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pääministeri Sipilän haastattelu oli leppoisen tuntuinen. Vaikeimmmat kysymykset oli selvästikin kätketty maton alle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Paavo Väyrynenkin tykittää Jan Vapaavuoren pyrkimyksistä ja harhaopeista:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2440...

Oletko samaa mieltä?

Ylen mukaan sote-ministereiltä ymmärrystä kapinakokouksen vaatimuksille:

https://yle.fi/uutiset/3-9870725

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #87.
Kyllä minäkin näen, että Kokoomus ja ex-persut ovat taipumassa Vapaavuoren suuntaan. Kova kädenvääntö on tiedossa hallituksessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#89. MUTTA Hjallis Harkimolta suorat sanat kokoomukselle. Harkimo empii myös onko hän enää oikeassa puolueessakaan sanoakseen suorat sanat...

"Peesataan mukana, annetaan Sipilän ja Soinin tehdä virheet" ja "korkataan" sillä parhaimmat prosentit - gallupeissa! - Kerrassaan hävytöntä menoa! Entäs kun se paljastuu julkisuuteen? Mitä siitä seuraa kokoomukselle?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/232180-hjallis-ha...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #92.
Katsoin Hjallis Harkimon videon. Hän on tyytymätön Kokoomuksen velttoon hallituspolitiikkaan. Niin olen minäkin, niin kuin kirjoitan blogissani. Minun arvosteluni kyllä lähtee eri pohjalta. Minusta itse hallituspolitiikassakin on monta valuvikaa, joita pitäisi ryhtyä korjaamaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#93.Kerrankin poliitikko, joka lupautuu sanomaan suorat sanat julkisuuteen mitään kiemurtelematta. Onko niin, että Harkimo on jo tässä vaiheessa aloittamassa eduskuntavaalikampanjansa, ettei myöhästy lähdöstä ja jää telineisiin? Suosiota riittänee.

Mihin puolueeseen hän aikoo siirtyä vai oliko tuo vain bluffia? Markkinamies ja show-mieskin todellakin. Myy itseään paremmille kalavesille?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #95.
Harkimossa on vähän Trumpin vikaa. Hän on miljonääri, joka ei ole riippuvainen puolueista ja niiden kannanotoista. Hän voi huudella katsomosta mitä lystää journalisteista välittämättä. Trumpin aseena on twitter. Harkimo on startannut oman videoshown YouTubessa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Vieläkin on ihmeteltävä sitä, että ex-Maalaisliitto eli Keskusta ei ole ottanut julkisuudessa kunnolla esille maatalousväestöä, jota uhkaa monella tilalla kato ja talouskatastrofi. Sen sijaan Keskusta on askaroinut rikkaiden liikemiesten asioissa ja ryhtynyt nyt kannatuskriisinsä vuoksi kiristämään maahanmuuttopolitiikkaansa ilmeisesti houkutellakseen persuihin pettyneitä äänestäjiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#97. Onko niin että Keskustalla - ex-Maalaisliitolla - on kyltymätön hinku päästä kaupunkeihin yleispuolueena keinolla millä hyvänsä ja muita matkimalla, jolloin perusagenda ja maalaisväestö jääkin lapsipuolen asemaan? Mihinkäs seepra karvoiltaan pääsisi kuitenkaan?? Keskusta on liiaksi leimaantunut ihmisten/äänestäjien silmissä liki ikuisesti Maalaisliitoksi. Se on rasite kaupunkiin menolle mielestäni. Kuten demarit työväenpuolueeksi, kokoomus porvaripuolueeksi, vasemmistoliitto kommareiksi jne... yleistäen.

Kansallinen kokoomus on pyrkinyt markkinoimaan itseään "työväenpuolueeksi", osin onnistuenkin unohtaen perusarvonsa: koti, isänmaa ja uskonto. Pitemmän päälle mainostoimistojen kalliit puppu-imagot ja valheelliset Potemkin kulissit kyllä romahtavat. Media ja pakinoitsijat pitävät siitä kyllä huolen kuten äänestäjien lisääntynyt kriittisyys, valveutuneisuus ja sivistystasokin. Toki osa menee halpaankin.

Vähän niin kuin yhden aatteen puolueet persuista ekovihreisiin, kristillisiin ja kielipuolue-rkp:hen. Jokaisella on oma tunnuspiirrerasitteensa. Pelkkä nimen vaihto ei muuta vakiintunutta julkisuuskuvaa ja leimautumista kansan silmissä . Nomen est omen - nimi on enne! Naamiaispuku ei auta.

Korporaatiot/ay-liike lisäharmina hallituspolitiikassa ja "valtiomahtinakin". Asiantuntijoitakin on moneen eri koulukuntaan. Mikä paras ja toimivin?

Hallituspuolueet ovat ristiriitaisia kikyineen ja soteineen ja maakuntauudistuksineen.Suma seisoo. Oppositio on evät levällään ja vasemmiston vanhentunut aate on tuuliajolla ja "sekasortoisessa tilassa". Vihreät elää eko-idealismissa jne. Demokratia toimii tekohengityksellä letkuissaan. Mistä kestävän kehitykset muutokset meille ja Eurooppaan?

Mistä tervehdyttävä protestiliike poukkoilevaan, vaalikeskeiseen ja likinäköiseen politiikkaan?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #103.
Kuvailet erinomaisesti maailmanpolitiikan ja talouden kriisejä. Olen kuvauksestasi samaa mieltä.

Nyt Suomessakin tarvittaisiin selkeitä poliittisia linjauksia. Ikävä kyllä Suomen hallitus on persujen hajoamisen jälkeen rampa. Siksi kuvaankin sen toimintaa farssiksi. Muutosta tarvitaan kipeästi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #108

#108. "On muutoksen aika" sanoisi eräs PeeVee. You see! On kansallisen yhteisvastuun, yhteistyön ja talkoiden aika. Muuten piru nokkii meidät.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #103.
Kuvailet myös aivan loistavasti Suomen poliittisten puolueiden identiteettikriisit. Tällaisessa tilanteessa meillä on ratkaistavina jättimäisiä ja aivan uudenlaisia maailmanpolitiikan ja maailmantalouden uhkia. Ei tunnu hyvältä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #110

#110.Kiitos kehumisista. "Eläkevaarilla"- 74v - on aikaa paneutua asioihin. Tärkeintä on ajatella omilla aivoillaan ja ottaa joitakin itseään pätevämpiä lähteitä avuksi, kun omat tiedot loppuvat ja vetää niistä hieman provosoivia ja kriittisiäkin johtopäätöksiä. OM/VAHON kolmivuotinen, sosionomitasoinen VHT-kurssi 1970-luvulla antoi valmiuksia monipuoliseen ajatteluun.

Tärkeintä on, ettei ole liian tosikko ja tarkastelee asioita monesta näkövinkkelistä. Kiitos että pidit näkemyksistä. Tsemppiä jatkossakin. Pidetään
lippu korkealla, eikä kangistuta kalkkiviivoilla. !960-luvulla tuli juostua neljää- ja kahdeksaasataa metriä Suur-Savon piirissä kohtalaisella menestyksellä.(=9 pm).

Viestintä on organisaation tärkein väline - opettiin ko.VHT-kurssilla.Kiitoksia yhteistyöstä tuonnempnakin. Ajattelen Suomen parasta, virkavala velvoittaa!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #112

Kari Kilpiö, #112.
Kiitos taustatiedoista. Huomaan, että olet hyvin perillä asioista. Minäkin yritän olla, sillä lähettelen Suomi-raportteja Australian valtion ylläpitämälle maailman suurimmalle maahanmuuttajaradiolle SBS:lle. Noita lähtyksiä voi kuunnella tietokoneella ja kännykällä:
Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella tästä:
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...
SBS Radiolla on myös Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts
Parhaat toivotukset ja pidetään yhteyttä!
Timo Uotila

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #110

#110. Nyt jos koskaan koko Suomen pitäisi olla Yhtä Köyttä - yhdistystä. Se on ainut keino kansalliseen menestykseen. Kun jokainen tekee osaltaan parhaansa kuin viestinhiihdossa tai viestinjuoksussa, niin hyvää tulee. Eripura johtaa turmioon ja konkurssiin. Emme enää tarvitse "sekametelisoppahallituksia".

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #114.
Olen täysin samaa mieltä. Monet ongelmat ovat niin suuria, että niitä olisi käsiteltävä kaikkien puolueiden yhteisissä komiteoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset