TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Välikysymys voi muuttaa Suomen mädän poliittisen ”kulttuurin”!

# Tämä päivämäärä 24.11.2017 saattaa olla ja toivottavasti todella on käännekohta. Suomen Labour-blokki on nimittäin vihdoinkin löytänyt itsensä. Se tietää huonoja aikoja tämän maan pölkkypäiselle ”sekametelisoppahallituskulttuurille”, sillä Suomi on toivottavasti siirtymässä vihdoinkin pohjoisen Euroopan sivistyneiden blokkivaali-demokratioiden joukkoon.

   Mikä saa minut näin optimistisiin ajatuksiin? Se, että Sdp, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat jättäneet hallitukselle välikysymyksen suomalaisten eriarvoistumisesta, jonka ne katsovat johtuvan hallituksen päätöksistä. Tähän mennessä nuo Suomen vasemmistoblokkipuolueet ovat kyllä huudelleet oppositiosta kritiikkiä hallitukselle. Mutta yhteinen linja on puuttunut.

   Välikysymyksen allekirjoittaneiden puolueiden mukaan hallitus ei ole halunnut tarttua eriarvoistumisen pysäyttämiseen, vaan kohdistaa maksukorotukset ja leikkaukset toistuvasti samoihin ihmisryhmiin. Puolueiden mukaan hallituksen toimista ovat kärsineet opiskelijat, työttömät, lapsiperheet ja eläkeläiset, kun taas hyvätuloiset ovat hyötyneet hallituksen tekemistä verohelpotuksista.

   Tuollainen yhteinen kannanotto on todella tervetullut ja yllättävä. Vielä pari viikkoa sitten Sdp ja Vihreät esiintyivät eriseuraisina. Vihreät jopa esittivät, että nuorisoköyhyyttä olisi helpotettava – karsimalla eläkeläisten muka kohtuuttomia etuja.

   Näinä vuosina Sipilän hallituksen toimin rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät kurjistuneet. Sehän tästä vielä puuttuisi, että köyhä nuoriso ja köyhät eläkeläiset ryhtyisivät kiistelemään keskenään. Sellaista linjaa ajoi Lukas Korpelainen Vihreistä: http://lukaskorpelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245866-vihreat-nuoret-tyoelakemenojen-kasvua-hillittava-uusi-elakepamfletti-julkaistu?ref=poiminnat

   Kyllä siitä ökyeliitti ja banksterit riemastuisivat ja saisivat aiheen naureskella entistä makeammin vallan kammareissaan!

   Ei siis riitä, että köyhimmät eläkeläiset ovat taitetun indeksin takia pudonneet lattian läpi leipäjonoihin ja keskituloiset vajonneet kurjalistoksi.

 

Köyhä nuoriso ja eläkeläiskurjalisto samaan rintamaan!

# Kehotin Sdp:n eläkeläisköyhyyttä tutkinutta Kimmo Kiljusta ja tuota Lukas Korpelaista pitämään palaverin, selvittämään faktat ja luomaan yhteisen ohjelman, jolla Vihreät ja Sdp ryhtyvät yhdessä taistelemaan SEKÄ köyhän nuorison ETTÄ eläkeläisköyhälistön tilanteen kohentamiseksi. En tiedä, ovatko he olleet yhteydessä. Mutta itse asia on nytkähtänyt eteenpäin.

    Nyt tarvitaan köyhän kansan yhteistyötä. Vihreiden, Sdp:n ja Vasemmistoliiton on mentävä seuraaviin vaaleihin ainoalla oikealla tavalla eli Labour-blokin osina. Muuten emme saa aisoihin Sipilän hallitusta, joka sortaa SEKÄ köyhää nuorisoa ETTÄ eläkeläisköyhälistöä.

   On syytä muistaa. että eläkeläisköyhyys vaikuttaa kurjistavasti myös saman perhekunnan seuraaviin polviin eli nuorisoon, joka kurjistuu ja syrjäytyy. Se on Vihreiden nuorisojärjestöjen muistettava. Ylisukupolvinen köyhyys kasvaa ja vaikeutuu.

   ”Kultaisen kädenpuristuksen” saaneet ökyeläkeläiset kyllä pärjäävät ja voivat jopa muuttaa Portugaliin, jossa ei tarvitse edes maksaa veroja ollenkaan.

   Toivottavasti myös Keskusta hylkää Sipilän-Bernerin linjan ja palaa alkiolaisille juurilleen. Sellaiselle Keskustalle voisi olla tilaa samassa hallituksessa Labour-blokin kanssa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Miksi eläkeläiset - nuo Suomen itsenäisyyden ja talouden aikoinaan jaloilleen nostaneet ihmiset - ovat nykyään aliarvostetussa, eriarvoisessa ja syrjäytynessä asemassa ns. hyvinvointi-Suomessa? Sekö on hyväosaisten päättäjien kiitos "palkkakuopassa" eläville eläkeläisille?

Ehkä nämä itsekkäät ja ahneet päättäjät säätävät pian eutanasia-lainkin, jotta pääsisivät eroon meistä tuottamattomista kulu-/menoeristä, saadakseen vielä enemmän tuohta ja kahisevaa liiveihinsä. Eli he ovat valmiit jopa myymään isänsä ja äitinsä , ukkinsa ja mumminsa omaa elintasoaan parantaakseen yhä enemmän... Kerskakulutuksessaan, elintasokilvassaan ja kertakäyttöisessä tehokkuusyhteiskunnassaan sekä kvartaali-/virtuaalitaloudessaan. Ynnä moraalittomassa sateenkaari- ja sukupuolineutraaliajan hapatuksessaan.

Niinkö on totuus?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #1.
Eläkeläisköyhyys on tämän "hyvinvointivaltion" häpeäpilkku. Pienet eläkkeet kaiken lisäksi kutistuvat vuosi vuodelta taitetun indeksin vuoksi.

Valtio hyötyy vielä siitä, että eläkeläisköyhälistö kuolee 10 vuotta aikaisemmin kuin rikkaat ökyeläkeläiset. Jo se antaa valtiolle suhteetonta etua - jo ilman eutanasiaakin.

Pekka Pylkkönen

Ongelma on siinä että tuo sinun labour-blokkisi on lauma tylsämielisiä valehtelijoita joiden kyky nähdä nenäänsä pidemmälle eteenpäin on kadonnut.

Sosiaalietuuksien jatkuva korottaminen tekee ihmisistä työttömiä. Tämä taas syö julkisen sektorin kassan ja tekee ihmisistä pitkällä aikavälillä köyhempiä.

Taitettu indeksi ei myöskään kutista eläkkeitä. Miksi jatkat tuota valehtelua aina vaan?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Pylkkönen, #3.
Demarien tylsämielisyys alkaa olla päättymässä, jos he ymmärtävät luoda Vihreiden, Vasemmistoliiton & Co kanssa halllitusblokin.

Tuloerot on saatava kapenemaan. Mallina olkoot maailman valiovaltiot alkaen Ruotsista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Entäs nämä kultaiset kädenpuristukset ja veroparatiisirahat ja Portugaliin muutot ja wahlströmmit ym. veropakolaisuudet ja suhmuroinnit tai yhtä-köyttä-yhdistykset? Tekevätkö niiden suunnittelut ja salailut myös ihmistä onnellisia vai kateellisia, työttömiä vai työllistettyjä, yhdenvertaisia vai eriarvoisia tai ainoita bessewisserimäisiä totuudenpuhujia? Ketkä eivät näe malkaa omassa silmässään, vaan muiden? Kenellä on oma etu ja suu lähempänä kuin konttisten suut ja edut? Siinäkö elämän suurin ilo ja autuus?

Ketkä ovat tehneet Mr. Markkinvoimista ja Big Moneysta itselleen palvottavan Kultaisen Vasikan ja yli- jumalan? Kenestä käytetään nimitystä Mr.Greed? Ketkä ovat aiheuttaneet goldmansachs- ja wallstreet- ja johdannaistempuillaan ja virtuaalitaloudellaan globaalit finanssiskriisit ym. mädättävää ja moraalitonta lieveilmiöitä? Ketkä?

Keiden olisi jo korkea aika katsoa peiliin? Viimeinkin. Tämäkö on sitä altruismia, empatiaa, oikeudenmukaisuutta, solidaarisuutta ja me-henkeä tai kestävää kehitystä?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kari Kilpiö, #4.
Todella hyviä kysymyksiä. Olisi haettava oppia Ruotsista ja muista oikeista demokratioista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ruotsi, Norja, Tanska ja Britannia ovat vanhoja kehäkettuja, jotka eivät nielleet EU/EMUn myrkkyjä, eivätkä menneet EU/EMU:n vipuihin tai ansoihin. Ne olivatkin kauko- eikä likinäköisiä. Kaukaa viisaitakin.

Suomella oli liian kiire päästä hosumalla luotijunalla suoraan EU:n ytimeen ja kabinetteihin... Hevoskyyti ja mietintämyssy olisivat olleet parempia menopelejä... Maitojuna aikanaan olisi ollut ehkä paras ratkaisu moneen nykyiseen kestopulmaan? --- Tyhmyydestä ja naiiviudesta kun aina sakotetaan!

Jälkiviisaus on nyt myöhäistä, kun EU/EMU-potaskat ja päästöt ovat housuissa ja niiden punteissa. Tehtyä on vaikea saada tekemättömäksi. Seuraavat sukupolvet "kiittävät" tai noituvat..... uuden Sammon Suomelle!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta herää kysymys, mikä on kautta aikojen Suomen typerin hallitus vaikutuksiltaan ja mikä viisain?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Yksi ehdokas viisaimmaksi, on Kivimäen hallitus 1932-36.
Kataisen hallitus on hyvä ehdokas typerimmäksi. Etsimällä saattaisi löytyä hallitus jonka aikana Suomen talous suhteessa muuhun Eurooppaan putosi jyrkemmin, mutta helppoa löytäminen ei ole, ei ehkä mahdollistakaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Typeriä ja toimintakyvyttömiä hallituksia ei enää syntyisi tähän maahan, jos siirtyisimme sivistyneiden demokratioiden blokkivaalikäytäntöön. Se tarkoittaisi vain sitä, että puolueet suostuisivat ennen vaaleja ilmoittamaan, minkä muiden puolueiden kanssa ne ovat valmiita hallitusyhteistyöhön. Mitään juridisia vaaliliittoja ei tarvittaisi.

Vaalien jälkeen sitten katsottaisiin, mikä puolueblokki on saanut eniten eduskuntapaikkoja. Sen piiristä valittaisiin sitten pääministeri. Jos enemmistöhallitusta ei saataisi muuten aikaan, hallitukseen voisivat muutkin puolueet osallistua, jos hyväksyisivät hallitusohjelman.

Tällaisessa järjestelmässä äänestäjilla olisi kuluttajansuoja. Ei voisi enää tapahtua niin kuin vaikkapa v. 2011, jolloin Kokoomus-vetoiseen hallitukseen livanhti - Vasemmistoliitto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset