TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Uskomatonta, että Niinistön ”jytky” tuli vaaleissa eikä ”vaaleissa”

# Sauli Niinistön voitto presidetinvaalien ykkösäänestyksessä oli niin vakuuttavan ylivoimainen, että meidän on suorastaan vaikea kertoa asiasta ulkomaille ”pilaamatta Suomen mainetta”. Tuollaisia vaalituloksia nimittäin esiintyy vain maailman diktatuurivaltioissa ja muissa ”ohjatuissa demokratioissa”.

    Presidentinvaalien tulos selvisi sunnuntaina heti klo 20, jolloin ennakkoäänet kerrottiin. Sauli Niinistö sai yli 60 prosenttia. Ei tarvittu edes toista kierrosta. Jännitys laukesi. Äänestysprosentti oli lähes 70, ei siis sentään ”lähes 100” niin kuin ”kehittyvissä demokratioissa”.

   Voiton varmistuttua Sauli Niinistö sanoi: Parempi pieni ja vakaa kuin suuri ja säröinen maa. Se oli näppärästi sanottu. Heti tuntui, että siinä ovat Suomi ja Venäjä. Suomi on luotettavien vertailujen perusteella maailman vakain maa, yksi vähiten korruptoituneista ja vielä sananvapauden ykkösmaita.

 

# En ole lakannut ihmettelemästä sitä, että Suomen istuva presidentti Sauli Niinistö saa samanlaisia vaalivoittoja kuin vaikkapa Putin Venäjällä, jossa ainoa varsinainen presidentinvaalien vastaehdokas on Aleksei Navalnyi. Hänet heitettiin kovakouraisesti tyrmään juuri samana iltana, jolloin Suomessa äänestettiin presidentistä. Tuli taas ilmi, että Suomessa ei tarvita läpinäkyviä vaaliuurnia. Meillä uskotaan muutenkin, että vaalilippuja ei häviä eikä ilmesty lisää ääntenlaskennan aikana.

   Vaalivoiton jälkeen Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessa tapaavansa pian Ukrainan yksinvaltiaan Poroshenkon, joka myös on voittanut vaalit heti ensimmäisessä äänestyksessä. Toivottavasti ulkomailla tuota sarkasmia ei otettu tosissaan. Ukrainan vaalit ovat nimittäin ”vaaleja”. 

 

# Demokraattiset vaalit ovat vaativa näytelmä. Jopa oppositiopuolueiden ehdokkaat on päästettävä mukaan. Kaikkien mielipidesuuntien edustajien on saatava sanoa näkemyksensä jopa valtiollisessa radiossa ja televisiossa. Vaalisalaisuuus on säilytettävä. Ja äänet on jopa laskettava oikein.

   Kun säännöt ovat näin tiukat, meidän on vaikea saada Suomea huonosti tuntevat ulkomaalaiset uskomaan, että meillä joku kahdeksasta erilaisia näkemysiä edustavasta ehdokkaasta sai todellakin 62,7 prosenttia äänistä.

   Meidän ulkomaankirjeenvaihtajien vaativana tehtävänä on todistaa epäluuloisen maailman valeuutisiin tottuneille kansalaisille, että Suomessa järjestetään demokraattisia vaaleja eikä maailmalla niin yleisiä ”vaalejat” eli valevaaleja.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Nyt kun hehkutetaan Niinistön vaalivoittoa, että tämä sai kansalta vahvan mandaatin hoitaa presidentillisiä asioita seuraavat kuusi vuotta, niin käyttäköön sitten tuota mandaattia myös paljon keskustelua herättäneessä Nato-asiassa. Ulko- ja turvallisuuspolitiikastahan presidentin eilenkin todettiin olevan ennen kaikkea vastuussa.
Miksi Niinistö on vaatimassa siitä kansanäänestystä??!
Miksi hän tarvitsee ikään kuin toisen mandaatin Nato-päätöksentekonsa pohjaksi?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Rampanen, #1.
Hyvä huomio.
Minustakin presidentin ja eduskunnan on voitava päättää Nato-jäsenyydestä ilman kansanäänestystä. Tuollainen äänestys olisi hyvin altis ulkomaiselle hybridivaikuttamiselle. Kriisitilanteissa sellaisten äänestysten järjestäminen olisi lähes mahdotonta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Vaalitulos osoittaa ilmeisesti, että Suomi jatkaa vanhalla linjalla eikä hötkyile. Ulkopolitiikkaa tehdään päivästä päivään luovien. Nopea Nato-jäsenyys ja vasemmistolaiset linjaukset saivat hämmästyttävän kovan tuomion.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Niinistö on kertonut meille kansalaisille, että emme välttämättä tarvitse mitään sopimuspapereita, vaan todellisessa sotilaallisessa kriisissä syntyy hetkessä liitokuntia ilman mitään sopimusanomuspapereita. Tärkeintä on, että armeijat ovat yhteensopivia ja puhuavat yhteistä kieltä ja pyrkivät yhteiseen päämäärään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset