TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Putin juhli 7.5. Moskovassa, Suomi ja Viro Tallinnassa

# Näimme Moskovasta 7. toukokuuta suorana lähetyksenä Vladimir Putinin neljännen presidenttivirkavalan. Tällä kertaa Putin sanoi, että Venäjän kansalaisten elämää olisi helpotettava ja elintasoa kohotettava. Se on epätavallista puhetta tuosta suusta, josta on kuultu etupäässä ulkomaille suunnattua uhoa.

   On muuten kummallista, että Venäjän eläkeikärajoja ei ole vieläkään muutettu neuvostokauden päiviltä. Kenties Putin pelkää, että nousisi ”värivallankumous” tai bolshevikkikapina, jos yli 60-vuotiaat miehet ja yli 55-vuotiaat naiset pakotettaisiin töihin. Meillähän eläkeikiä on nostettu vähä vähältä.

   Venäjän surkeilla eläkkeillä kituu varsinkin vanhoja mummoja. Miehet kuolevat paljon aikaisemmin. Ja syntyvyys on alhaalla. On toivotonta yrittää kehittää 145 000 000 ihmisen voimin maailman ylivoimaisesti laajimman maan taloutta.

   Venäjän keisarikunta onnistui liittämään siirtomaavaltaansa koko pohjoisen Aasian. Se levittäytyi jopa Amerikan puolelle, mutta joutui myymään Alaskan Yhdysvalloille v. 1867.

   Venäjän teollisuus on jäänyt pahasti jälkeen Yhdysvalloista, Euroopasta ja Kiinasta. Ulkomaankauppa on ollut jatkuvasti suurelta osin öljyn, kaasun ja raaka-aineiden viennin varassa.

 

# Suomen ja Viron hallitukset ovat samana päivänä 7. toukokuuta juhlineet yhdessä Tallinnassa maittensa 100-vuotista itsenäisyyttä. Oli aivan poikkeuksellista, että kokonaiset ministeristöt ovat tavanneet toisensa ”synttäripöydän” ääressä. Tuskinpa Putin lähetti tuohon tilaisuuteen kummoistakaan tervehdystä. Hänhän on sanonut kerta kerran jälkeen, että Neuvostoliiton romahdus oli ”aikamme suurin onnettomuus”. Putin näki tuon kehityksen läheltä työskennellessään tiedustelutehtävissä DDR:ssä.  

   Olisi kiva tietää, miten näkyvästi Suomi ja Viro osallistuivat ”tsaari Putinin” uuden valtakauden juhlintaan Moskovassa.

 

# Päivän uutisia oli myös Yhdysvaltain, Ruotsin ja Suomen kolminkeskinen sopimus puolustusyhteistyöstä. Tämä on myös viesti Kremlille siitä, miten käy, jos Suomelle ei olla kilttejä.

   Yksi päivä 7.5. oli siis täynnä järeitä ulkopoliittisia tapahtumia Moskovassa, Itämerellä ja Suomenlahden rannoilla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On vaikeaa kehittää Putinin Venäjän taloutta, kun koulutettu väki haluaa muuttaa maasta pois ihan minne muualle vaan. Venäläisten turvapaikkahakemukset mm. Yhdysvaltoihin ovat olleet rajussa kasvussa v. 2017.

Venäjän Kremlissä haikaillaan taas kerran ns. maasta poistumiskieltoja fiksuimmille, jotka eivät paljoakaan perusta Putinin kleptokraattisesta hallinnosta.

Putin jatkaa suurvaltauhoaan ja ydinaseilla pelottelua edelleen, vaikka maan todellisuus on todennettavissa varsin helposti aivan kenelle hyvänsä Venäjän ulkopuolella.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Lauri Kiiski, #1.
Noinhan se on. Putin on huomannut, että nuoriso ja älymystö haluaa muuttaa pois maasta, joka on suuri mutta ei tarjoa tulevaisuudennäkymiä. Siksi on ryhdyttävä estämään aivovuotoa. Virkaanastujaisseremonioiden jälkeen Johtaja kävi näyttävän keskustelun "isänmaallisen nuorison" kanssa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

On paradoksaalista, että Leninin bolshevikkikapinasta on tullut Kremlille eräänlainen painajainen. Tuon Lokakuun Suuren Wallankumouksen 100-vuotismuisto yritettiin marraskuussa 2017 sivuuttaa vaikenemisella.

Lenin olikin Putinin kannaltaa "omituinen mies". Hän piileskeli kesällä 1917 Suomessa, jossa hänellä oli hyviä ystäviä. Lenin myös "järjesti" itsenäisyyden Suomelle - ja Virolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset