TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Suomen SSS -> SOS -> SOTku – ja taas SOS-hallitus

# Olemme jo pitkään ihmetelleet, mikä tätä nykyistä Juha Sipilän (Kesk.) hallitusta pitää enää koossa. Ensin se tunnettiin nimellä SSS-hallitus. Mutta Alexander Stubbin (Kok.) häivyttyä takaoikealle se tunnettiin Petteri Orpon (Kok.) nimen ansiosta SOS-hallituksena. Timo Soinin (Sin.) vetäydyttyä valtioviisaasti hieman syrjemmälle tätä hallitusta voitaisiin kutsua Sampo Terhoon (Sin.) viitaten taas vaikkapa SOT-hallitukseksi.

   Mutta kun seurailee Sote-sotkun käänteitä, voisi ryhtyä puhumaan SOTku-hallituksesta.

 

#  Mikä tätä hallitusta itse asiassa enää pitää pystyssä muu kuin Sote-sotku? Juha Sipilä näyttää saavan maakuntamallinsa läpi valiokunnissa helpommin kuin Orpo valinnanvapauden. Mutta Kokoomus ei voi millään hyväksyä maakuntamallia, ellei terveystaloille avata kunnon bisneksiä suomalaisten terveydellä.

   On tragikoomista, että kaikki käynnistyi eräänä pitkien puukkojen yönä marraskuussa 2015. Pääministerin virkaa jo hoitaneen Alexander Stubbin Kokoomus jäi vaaleissa pronssitilalle. Se oli Stubbille varsinainen shokki, josta hän ei milloinkaan toipunut.

   Uusi shokki oli Sipilän maakuntamalli. Stubb pani tuon mallin ehdoksi Sote-alan vapauttamisen yksityiselle bisnekselle. Asian edistäminen kävi perin hankalaksi. Lopulta Stubb sai tarpeekseen. Hänen saappaisiinsa hyppäsi Petteri Orpo. Ja tässä sitä ollaan.

 

#   Tässä vaiheessa sitten astui areenalle ja Sampo Terhon varpaille Timo Soini ja esiintyi Irlannin kansanäänestyksen yhteydessä aborttien vastustajana.              

    Kansalaisilla on tietenkin mielipiteenvapaus, jopa ministereillä. Mutta julkisissa tilaisuuksissa varsinkin ulkomailla varsinkin ulkoministerin pitäisi edustaa hallituksen linjaa.

   Tämä on kuitenkin pikku asia sen kummallisuuden rinnalla, että meillä on jo kohta vuoden istunut hallitus, jonka kakkospuolueena on viiden ministerin voimin persujen ministerinkipeä siipi nimeltä Sininen tulevaisuus, jolla ei näytä olevan minkään väristä tulevaisuutta.

   Eniten ihmettelemme, miksi Kokoomus ei ole jo aikoja sitten jättänyt tällaista hallitusta ja lopettanut parlamentaarisen demokratian alennustilaa. SOTku-hallituksesta on nimittäin tulossa varsinainen SOS-hallitus.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kuuntelin juuri perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien arvion Sote-tilanteesta. Mutkia on yhä matkassa. Ainakin aikaa tarvitaan rutkasti lisää. SOTku-hallituksen aika alkaa käydä vähiin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Näyttää siltä, että hallitus ei kaadu tässä vaiheessa vaan pääsee jatkamaan Sote-sotkun selvittelyä perustuslakivaliokunnan ohjeiden perusteella. Mutta aika loppuu väkisin. Tämä hallitus ei istu ensi vuoden vaalien jälkeen. Se on varma se.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Blogissani kerroin, että Alexander Stubb poistui hallituksesta takaoikealle. Siltä todellakin näytti.

Nyt kuitenkin Stubb on käymässä Suomessa Euroopan ytimistä. MTV:stä näin, että hän oli Helsingissä Euroopan Investointipankin asioilla. Samalla Stubb sanoi, että tuloerojen kasvu on huonoa kehitystä, joka lisää katkeruutta ja protestipuolueiden kannatusta. Toivottavasti kuulin ja ymmärsin oikein. Stubb siis ei poistunutkaan hallituksesta takaoikealle vaan takavasemmalle. Tai sitten hän on tullut uusiin ajatuksiin seurailtuaan Euroopan ja miljardööri Trumpin yksinvallan kehitystä.

Ei ole moraalitonta kääntää takkia, jos on saanut parempaa tietoa. Silloin on moraalitonta olla kääntämättä takkia.

Hyvä, Alexander Stubb!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset