TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Stubb on viisastunut maailmalla – ja kääntänyt takkia

# Alexander Stubb on palannut takaisin. Hän osallistuu Kokoomuksen puoluekokoukseen uudistuneena, etten sanoisi takkinsa kääntäneenä. Hän ymmärtää, että jöröjukkien Suomessa ei saa olla liian lipevä eikä sulava. Ei täällä tankeroiden maassa myöskään sovi puhua liian hyvää englantia, saati ranskaa ja ruotsia.

   Stubbilla oli kyllä kaikissa vaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä huikea henkilökohtainen äänimäärä. Hänellä on ihailija- ja kannattajajoukkonsa. Mutta Stubbin tyyli ei tuottanut Kokoomukselle vaalimenestystä. Päinvastoin osa kokoomuksen kannattajista äänestikin vuoden 2015 vaaleissa Keskustaa, jonka johtoon oli noussut pohjoispohjalainen liikemies Juha Sipilä. Hänen talouspolitiikkansa on vähintään yhtä oikeistolaista kuin Kokoomuksella.

   Eduskuntavaalit olivat Stubbille varsinainen shokki. Hän menetti pääministerin nuijansa. Kokoomus putosi peräti pronssisijalle, kun hopealle työntyi Timo Soini persuineen. Soini ei kuitenkaan ottanut hoitaakseen vaivalloista valtiovarainministerin salkkua, vaan halusi ulkoministeriksi matkustelemaan maailman äärissä monenmoisissa kokouksissa ja hengellisissä hetkissä.

   Valtiovarainminiserin salkku oli Stubbille uusi shokki. Hänkin olisi kovin mielellään häipynyt maailmalle loistamaan suurten valtiomiesten porukoissa.

 

Stubb ei halua koskea Sote-soppaan  

# Pääministeri Juha Sipilä päätti käyttää vaalivoiton hyväkseen oikein kunnolla ja toteuttaa Keskustan märän unelman maakuntahallinnosta. Sipilälle ei edes riittänyt 12 maakuntaa, joka oli asiantuntijoiden mielestä maksimi. Maakuntia tulisi vielä enemmän, jopa 18.

   Stubb joutui kovaan puristukseen. Sipilä uhkasi hallituksen eronpyynnöllä, ellei maakuntamallia hyväksyttäisi. Niin sitten eräänä synkkänä marraskuun yönä vuonna 2015 Stubb suostui maakuntamalliin, jos Kokoomus saisi vastineeksi terveyspalvelujen yksityistämisen. Siitä alkoi Sote-soppa kuumentua ja kiehua. Mutta Alexander Stubb poistui hallituksesta takaoikealle. Siltä todellakin näytti.

   Sote-ratkaisua ei ole vieläkään näkyvissä, ei sinne päinkään. Suomen-vierailullaan Stubb ei halua koskea Sote-soppaan edes viiden metrin kepillä.

   Nyt Stubb on vierailulla Suomessa Euroopan ytimistä, investointipankin johtohommista. Meillä on edessämme uudenlainen Stubb, joka sanoo että tuloerojen kasvu on huonoa kehitystä, koska se lisää katkeruutta ja protestipuolueiden kannatusta. Toivottavasti kuulimme ja ymmärsimme oikein. Stubb ei siis enää aja vain hyvätuloisten ja hyvännäköisten etua. Hän ei siis poistunutkaan hallituksesta takaoikealle vaan takavasemmalle. Tai sitten hän on tullut uusiin ajatuksiin seurailtuaan Euroopan banksterien, miljardööri Trumpin ja maailman oligarkkien puuhailuja.

   Ei ole moraalitonta kääntää takkia, jos on saanut parempaa tietoa. Silloin on moraalitonta olla kääntämättä takkia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Risto Koivula

Jaa "uudistuneena":

https://www.verkkouutiset.fi/alexander-stubb-hslle...

" Alexander Stubb HS:lle: Olemme lähempänä Natoa kuin monet jäsenet

Arno Rydman | 08.06.2018 | 08:33- päivitetty 08.06.2018 | 11:10

Entisen pääministerin mielestä Suomessa pitäisi käydä enemmän keskustelua kansainvälisestä politiikasta ja ulkosuhteista.

– Suhteutettuna kansainvälisen politiikan tärkeyteen Suomen tulevaisuuden suhteen emme keskustele siitä tarpeeksi. Tässä on kyse suurista arvokysymyksistä – siitä, mihin me kuulumme, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb sanoo Helsingin Sanomille.

Natoon kuuluminen olisi hänen mukaansa Suomen turvallisuusetujen mukaista. Stubbin mielestä Suomen olisi pitänyt hakea Naton jäsenyyttä yhtä aikaa EU-jäsenyyden kanssa 1990-luvulla.

Hän pitää EU:ta ja Natoa eräänlaisina sisaruksina.

– Olen melko rauhallisin mielin meidän nykyisen asemamme suhteen. Olemme omalla tavallamme lähempänä Natoa kuin monet Nato-jäsenmaat itse.

Stubbin mukaan Ruotsin liittyminen Natoon asettaisi Suomen hankalaan asemaan.

– Syntyisi eräänlainen turvallisuustyhjiö, jossa Suomen turvallisuudella voitaisiin ikään kuin pelata, kun muut Pohjoismaat kaikki plus Baltian maat olisivat Natossa. Meidän seitsemästä lähimmästä naapuristamme kaikki olisivat Nato-jäseniä, ja me olisimme siinä kainalossa yksin. Se muodostaisi meille ongelman.

Stubb korostaa, että Natosta on vaikea keskustella Suomessa, koska asiaa käsitellään lähinnä mielipidemittausten kautta.

Stubbin mukaan ainoastaan tasavallan presidentti voi tuoda muutokseen yleiseen mielipiteeseen, jossa ei ole ollut suuria heilahteluita.

– Jos tasavallan presidentti ilmoittaisi suoraan, että olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että tässä tilanteessa on Suomen turvallisuuspoliittisten etujen mukaista liittyä Natoon, niin uskoisin, että meidän kansalaismielipiteemme kääntyisi yhdessä yössä.

Istuva presidentti Sauli Niinistö ei ole tällä hetkellä viemässä Suomea Natoon. "

...

Tässä kritisoitu kirjoittaja rauhantutkija Vilho Harle (Kansalaispuolue) on sittemmin muuttanut mielipiteitään.

Stubb sen sijaan ei.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/09/suomi-...

sunnuntai, 25. syyskuu 2011

Suomi ajaa NATOa YK:n TILALLE ei-jäsenyyttä viikunanlehtenä käyttäen (2008)

Suomen hölynpölytiedemaakarit ajavat "YK:n korvaamista NATOlla", vaikka kuinka vannot- taisiin ei-jäsenyyden nimiin (olematonta "optiota" tietysti "unohtamatta"). Ohessa kommentoin Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Vilho Harlen alakerta-artikkelia Aamulehdessä 07. 04. 2008 aiheesta otsikolla:

VH: ” Ei aivan tuulesta temmattu ajatus

Nato ei vielä palvele koko kansainvälistä yhteisöä, mutta lupaus YK:ta toimivammasta turvallisuusjärjestelmästä ei ole täysin tuulesta temmattu, kirjoittaja arvioi.

Naton retoriikan mukaan Nato on siirtynyt "joidenkin puolustamisesta monien turvaamiseen" eli muuttunut "puolustusliitosta turvallisuusmanageriksi".

Tuo väite pitää Natoa uuden kansainvälisen sotilaallisen järjestyksen toteutusmuotona, yhteisöllisen turvallisuuden takaajana. "

RK: Tuon "suuren ajatuksen" todellinen idea on, että NATO ajaa siirtymistä kansainvälisestä POLIITTISESTA järjestyksestä, jota YK edustaa, "kv." SOTILAALLISEEN "järjestyseen",eli USA:n avoimeen pyssyvaltaan.

VH: " On ymmärrettävää, että tämä ajatus on alkanut innoittaa monia, ei vain Nato-myönteisiä kannanottoja myös Suomessa. Kysymyksessä on poikkeuksellisen tärkeä ja kiinnostava mahdollisuus.

Jos Nato nimittäin olisi yhteisöllisen turvallisuuden edistäjä,kysymyksessä olisi historiallisesti ainutlaatuinen tilanne.Sotilaallinen voima olisi siirtynyt palvelemaan kansallisen turvallisuuden sijasta koko kansainvälisen yhteisön turvallisuutta. "

RK: Tämä tarkoittaisi kansainvälistä SOTILAALLISTA NATO-JÄRJESTYSTÄ, JOKA EI OLISI MINKÄÄN POLIITTINEN KONTROLLIN ALAINEN, eli MAAILMANLAAJUISTA SOTILASDIKTATUURIA.

... "

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Risto Koivula, #1.
Kun totean Stubbin muuttaneen näkemyksiään, en puhu juurikaan ulko- ja puolustuspolitiikasta vaan talouspolitiikasta. Stubb nimenomaan sanoo, että tuloerojen kasvu on huonoa kehitystä. Hän näkee siinä syyn vähävaraisen väestön katkeroitumiseen ja populistipuolueiden nousuun. Tuo näkemys on mielestäni uudenlaista Stubbia.

Ulkopoliittisista valinnoista ja Nato-jäsenyydestä pitäisi minunkin mielestäni keskustella paljon enemmän ja ennakkoluulottomammin. Nato-jäsenyys on yksi mahdollisuus. Suomen kannattaisi seurailla läheltä Ruotsin valintoja. Ruotsi on valtio, joka selvisi molempien maailmansotien ulkopuolella. Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain"puolustusaiesopimus" on hyvä merkki.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Stubb nimenomaan sanoo, että tuloerojen kasvu on huonoa kehitystä."

Nyt lehmät lentää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #3

Jarmo Makkonen, #3.
Tuo Stubb todellakin sanoi, että tuloerojen kasvu on huono juttu. En ollut uskoa korviani. Nyt odottelen vahvistusta.

Risto Koivula

Stubb on ruvennut ns. lörpsimään tosiasioita, joita ei saa sanoa...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Risto Koivula, #5.
Näyttää tosiaankin siltä, että Stubb on alkanut puhua "noloja tosiasioita". Näin olin kuulevinani MTV:n lähetyksessä. Toivottavasti saamme vahvistusta sille, mitä Stubb todella ajattelee tuloerojen kasvusta, maailman miljardien valumisesta muutamiin harvoihin taskuihin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Eipä tuolla Kokoomuksen puoluekokouksessa ole kuultu juuri uutta Stubbin näkemyksistä. Orpo kyllä haluaisi alentaa keskituloisten verotusta. Onko se osoitus siitä, tuloerojen ei Kokoomuksenkaan mielestä pidä antaa kasvaa niin kuin nyt on tapahtunut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset