TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Ihmissalakuljetusbisneksen kitkeminen EU:n ykkösasiaksi

# EU:n johtajat pähkäilevät näinä päivinä maahanmuuttopolitiikan suurten ongelmien ääressä. Ne uhkaavat repiä hajalle koko unionin ja raunioittaa yhteistyön. EU on ollut Lähi-idän ja Afrikan pakolais- ja väestökriisin ääressä luvalla sanoen naiivi ja sinisilmäinen. Olisi pitänyt etsiä ohjeita sieltä, mistä niitä olisi ollut tarjolla, varsinkin Australiasta.

   Australian maantieteellinen asema on edullisempi kuin Euroopan, jonne pääsee helposti lyhyillä venematkoilla ja myös maitse. Tämä tilanne edellyttäisi EU:lta vielä johdonmukaisempaa linjaa kuin Australialta. Venepakolaisia ei saisi päästää lähelle rannikkoa.

   Ihmissalakuljettajat olisi saatava ymmärtämään, että heidän röyhkeällä liiketoiminnallaan ei ole perusteita. Se myös estäisi Välimerellä sattuneet käsittämättömän tuhoisat hukkumisonnettomuudet. Merihätään joutuneita on tietenkin autettava. Mutta on ymmärrettävä, että se samalla edistää ihmissalakuljetusta, jota olisi torjuttava kaikin keinoin.

    Ministeri Kai Mykkänen suosittelee kiintiöpakolaisten määrän moninkertaistamista ja heidän noutamista lähtömaista. Tällöin ei tueta ihmissalakuljettajien moraalitonta miljardibisnestä.  Tuolla linjalla olisi edettävä.

   Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani on oikealla asialla vaatiessaan EU-maita luopumaan kansallisesta itsekkyydestä. Myös Puolan, Unkarin, Tshekin ja Slovakian on osallistuttava sosiaalisin perustein lähtömaista valittujen pakolaisten auttamiseen.  Tähän on käytettävä taloudellisia pakotteita.   

   EU-maissa tarvitaan myös työperäistä maahanmuuttoa, mutta se on aivan toinen asia ja hoidettava toisella tavalla.

 

 # Toivottavasti Angela Merkel & Co ymmärtävät vähitellen, että ihmissalakuljetuksen miljardibisneksen nujertaminen on EU:n ykköskysymys.

    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Toni Rintala

"on oikealla asialla vaatiessaan EU-maita luopumaan kansallisesta itsekkyydestä. Myös Puolan, Unkarin, Tshekin ja Slovakian on osallistuttava sosiaalisin perustein lähtömaista valittujen pakolaisten auttamiseen. Tähän on käytettävä taloudellisia pakotteita."

Miksi antaisimme rikkauksia niille jotka eivät niitä halua? Jos joku ystävällisesti ilmoittaa, että antaa rikkaudet muille, niin miksi se on huono asia?

Miksi ei rikkaita arabimaita vaadita osallistumaan rikkauksien jakoon?

Afrikan pakolaiset voisi lahjoittaa takaisin Afrikkaan. Sinne, missä on pulaa työvoimasta. Siellähän heitä tarvitaan!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Toni Rintala, #1.
Minun mielestäni meillä on humanitäärinen velvollisuus auttaa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia. Mutta he eivät ole ihmissalakuljettajien matkustajia. Heidät on noudettava kurjista hökkeleistään.

Totta kai rikkailta arabimailta odotamme myös inhimillisyyttä ja reiluutta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ihmissalakuljettajien ansaintalogiikka ei todellakaan sovellu sivistysvaltioiden yhteisön EU:n maahanmuuttopolitiikan osaksi. Tuo bisnes on saatava kokonaan hävitetyksi.

Euroopan valtioiden on myös varottava antamasta pakolaisille valheellisia vetovoimaviestejä.

Apua on annettava lähtömaihin. Niiden väestönkasvu on myös saatava aisoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset