TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Juha Sipilän ulkoinen ja sisäinen muodonmuutos

  •  Kuva: Muuttunut Juha Sipilä.
    Kuva: Muuttunut Juha Sipilä.

# Aamutelevisiossa kävi 1.9. uudistunut pääministeri Juha Sipilä (Keskusta). Muodonmuutos ei koskenut vain ulkonäköä. Tuolissa istui modernisti sänkipartainen mies. Mutta myös pääministerin asenteet ja poliittiset painotukset olivat jotenkin muuttuneet.

   Markku Huusko kirjoitti osuvasti, että Sipilä teki julkisuuskuvalleen pahan virheen 25.11.2016 ryhtymällä sähköpostipommituksella käymään tiedotussotaa Suomen julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa hoitavia Ylen journalisteja vastaan. Tuo hyökkäys aiheutti melkoisen myllerryksen Ylen toimituksissa. Eräät toimitajat siirtyivät mm. Suomen Kuvalehteen.

   Sipilälle on varmaan ennen pitkää selvinnyt, ettei moinen hyökkäys journalistja vastaan käy laatuun. Poliittisten toimittajien tehtävänä on hyppiä poliitikkojen jaloissa räkättämässä. Länsimaisessa demokratiassa toimittajia ei sovi houkutella sylikoiriksi. Sipilän toimet epäilemättä heikensivät pääministerin ja Keskustan gallupkannatusta.

   Sipilä on varmaan sittemmin seuraillut Trumpin ja lehdistön suhdetta Yhdysvalloissa. Hän on alkanut ymmärtää, ettei niin pidä toimia, ei vallankaan Suomen kaltaisessa pohjoismaisessa demokratiassa.

 

# Sipilä on myös pyrkinyt muuttamaan talouspoliittista imagoaan. Hänet on tultu tuntemaan liikemiehenä, joka hoiti raha-asioitaan mm. vakuutuskuorien avulla. Nyt hiukan samanlaisia menetelmiä on uudessa budjetissa tuotu myös piensijoittajien ulottuville.

   Aikaisemmin Sipilä ajoi estottomasti suuren rahan asiaa. Hänen sanottiin kulkeneen Kokoomuksen ohi oikealta. Nyt häneltä riittää sympariaa ja toimenpiteitä jopa kuivuuden kiusaamille pientilallisille.

 

# Vuoden 2015 pakolaistulvan aikana Sipilä tarjosi jopa kesäpaikkaansa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Noista majoituspaikoista muuten maksettiin huomattavia korvauksia, mikä lienee myös ollut pääministerillä taka-ajatuksena.

   Nykyään Sipilä on kääntynyt kannattamaan turvapaikanhakijoiden noutamista itse paikalta, jolloin turvaa saisivat vaikeimmassa asemassa olevat köyhät, naiset, lapset ja vanhukset. Vuoden 2015 pakolaisvyöryssä Suomeen saapui melkein vain nuoria miehiä, jotka olivat maksaneet suuria summia ihmissalakuljettajille.

   Ihmissalakuljettajien miljoonabisneksen ansaintalogiikan murtaminen on tärkein tehtävä pakolaiskysymyksen hoidossa. Niin pitkälle ei kuitenkaan ole vielä päästy. Jopa sana ihmissalakuljetus tuntuu yhä olevan tabujen joukossa. Tämä tabu olisi syytä murtaa.

 

# Pääministeri Sipilä kävi pitkän keskustelun Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa. He tulivat yhteisille linjoille siitä, että EU:n puolustuspoliittisesta yhteisvastuusta Lissabonin  artiklassa 42.7 tulisi kehitellä yhtä voimakas turvallisuustakuu kuin Naton 5. artikla. Suomelle tämä olisi suurenmoinen ratkaisu.

 

# Oletamme ja toivomme, että Juha Sipilä ei ole tehnyt muodonmuutostaan vain ensi vuoden vaaleja varten.

 

Kuva: Muuttunut Juha Sipilä. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Huomasin Juha Sipilän uusien korvien heiluvan hänen puhuessaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Toivonen, #1.
Toivottavasti pääministerin korvat eivät heiluneet. Näihin asti en ole pitänyt häntä erityisen kehittyneenä näyttelijänä. Yleensä hänen kasvoistaan on voinut lukea, mitä hän oikeasti ajattelee. Partakaan ei ole vielä niin pitkä, että sen taakse voisi piiloutua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sipilän kasvoista voi lukea, että hän ajattelee oikeasti vaan rahaa.

P.S. Enkä tarkoita valtion budjettia vaan omaa lompakkoa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Pekka Toivonen, #5.
Toivottavasti tuo ei enää pidä kokonaan paikkansa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ja ihan kuin nenä olisi kasvanut kuin Pinokkiolla konsanaan

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tero Luostarinen, #2.
Saapa nähdä, mitä noista kasvoista vielä ajan mittaan voimme lukea. Näihin saakka Sipilän ilmeistä on minun mielestäni voinut nähdä, mitä hän oikeasti ajattelee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minusta hiukan vaikuttaa siltä, että Juha on ottanut minusta vähän mallia. Kun sitä mallia tulee vielä asiakysymyksistä, niin siinä saattaisi olla erinomainen alku keskustan uudelle nousulle tulevissa eduskuntavaaleissa. Siihen suuntaan näytettäisiin olevan nyt menossa, hyvä näin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Ei parta, eikä populistinen kosiskelu, enää auta keskustaa.

Sipilän peli on pelattu. Kannatusta tullee edelleen Pohjois-Suomessa, jossa uskovaisten yhteisö on vakaa ja pitää toinen toistensa puolia.

Keskusta ei enää nouse.

Vesa, sori siitä!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Mirjam Parant, #7.
En lähtisi ennustelemaan kovin pitkälle. Keskustalle 15 prosentin kannatus on jo vallan mainio, jos sitä vertaa pohjoismaiden maalaisliittotaustaisiin puolueisiin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #10

#10 Keskusta on kaikkea muuta kuin puolueiden keskelle sijoittuva maailmankuva.

Maalaisliitto olisi edelleen oikea nimi puolueelle, jonka ideologia on painottunut maaseudun kysymyksiin.

Suomi tarvitsisi keskusta -puolueen, jonka perimä ei edusta maalaisliittoa eikä sitä seuranneita hakuammuntoja.

Ei kai siinä ole mitään häpeällistä, jos myöntää edustavansa maaseutua ja sen oikeutta puoluekentällä.

Muistan, maaseudulla syntyneenä, miten isotalollisten kodeissa pidettiin Maamiesseuran -kokouksia. Heillä oli yhteinen agenda, jota myös sen ajan kansanedustaja, edesmennyt Pentti Pekkarinen edusti.

Ei kannattaisi lähteä kosiskelemaan kaupunkien asukkaita, joiden selviytymisstrategia on kuitenkin työssä ja asumisen moni-ilmeisessä pärjäämisessä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #18

Mirjami Parant, #18.
Keskusta on tosiaankin Maalaisliiton jatkaja. Se ei ole tosiaankaan oikein onnistunut rantautumaan kaupunkeihin. Tuo nimenmuutos Keskustaksi tähtäsi nimenomaan kannatuksen hankkimiseen muualtakin kuin maaseudulta. Keskusta on kuitenkin paljon suurempi puolue kuin Ruotsin vastaava puolue.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Keskusta ei enää nouse." Höpö höpö. Keskusta nousee, sori Mirjami.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #11

Raimo Tossavainen, #11.
Nähtäväksi jää, nouseeko Keskusta vielä. Vuoden 2015 suuri vaalivoitto johtui kyllä ennen muuta edellisen "sekametelisoppahallituksen" törmilyistä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #11

#11 Raimo, kyllä se olisi Maalaisliitto, joka nousisi, mutta Keskusta on menettänyt imagonsa nousijana. Sori vaan, Raimo!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #19

Mirjami Parant, #19.
Keskusta on tosiaankin jäänyt paljolta maaseutupuolueeksi. Kekkosen aikana se oli eräänlainen yleispuolue. Varsinainen "keskustapuolue" meiltä on puuttunut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi Mirjami meillä jokaisella on mielipiteen vapaus.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #12

Vesa Levonen, #12.
Mielipiteen vapaus meillä on - ja meillä on jopa mahdollisuus sanoa, mitä mieltä olemme. Sitä ei ole kaikissa maissa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #12

#12 Onneksi on ja siitähän me emme luovu!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #20

Mirjami Parant, #20.
Olen täydellisesti samaa mieltä. Onneksi meillä voi arvostella jopa pääministeriä. Monissa maissa se ei käy.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Vesa Levonen, #6.
Muutoksen tuulia tuntuu olevan ilmoilla. En kyllä vielä lähtisi lyömään vetoa suuren muutoksen puolesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vetoahan ei yleensä kannata koskaan lyödä, vaikka joskus olen niin itsekin tehnyt. Kai Niemeläisen kanssa viimeksi. =D

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #13

Vesa Levonen, #13.
Kommentoida yritän, mutta en ryhdy lyömään vetoa. Pidän pikku ihmeenä tämän hallituksen selviämistä näinkin pitkälle, vaikka kakkospuolue Perussuomalaiset hajosi yli vuosi sitten. Hallituksen kolmospuolue Kokoomus on jo pitempään ollut mielipidemittauksissa hallituksne ykköspuolue.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Vähän on vissiin keskusta siinä avittanut kokoomusta?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #17

Vesa Levonen, #17.
Sipilän Keskusta on todellakin avittanut hallituksessa Kokoomusta harjoittamalla vähintään yhtä kokoomuslaista politiikkaa kuin Kokoomus. Keskustan kannatusta tuollainen linja on verottanut.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos nyt unohdetaan, että miljoona kertaa valehtelusta kiinnijäänyt pääministeri nyt 'vain' kääntää takkinsa ja unohtaa muinaiset sanomansa (viime viikolta) niin Ykkösaamussa eniten kyllä huvitti Kataisen nerokkaan idean "ei yksinkertaista selitystä monimutkaiseen ongelmaan" - maksiimin siteeraaminen, rajojen kiinni laittaminen tai eu:sta eroaminen olisi liian helppo ratkaisu (?). Esim. meidän persujen uusi 'jotain rajaa' on monella tasolla mehukas ilmaisu kun taas Sipilä tekee itsensä vielä hölmömmäksi mitä on seuraamalla Käteis-Jyrkin nerokkuuksia (jos joku ei tiedä mainostoimistot sun muut näitä keksivät ja jos joku ei todella tiedä kaikkein yksinkertaisimmat kysymykset voivat ovat kaikkein vaikeimpia lähtien vaikka elämän tarkoituksesta ...)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Mikko Engren, #23.
Miksi Perussuomalaiset menivät alun perin mukaan Sipilän hallitukseen, jos sen ohjelma oli niin mahdoton? Miksi suurin osa perussuomalaisista ministereistä halusi jäädä hallitukseen, vaikka he joutuivat sitä varten perustamaan uuden puolueen?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hallitukseen mentiin ja mennään jos ohjelma saadaan sorvatuksi sellaiseksi että sen voi hyväksyä. Tietysti myös vaalituloksen tulee olla hallitukseen menoa puoltava. Se oikea kysymys on tietysti se että taaskaan ohjelmaa ei noudatettu josta päästää kysymykseen politiikan takinkääntöihin ja mahdollisiin kynnyskysymyksiin. Tämän takia se oikea syy miksi perussuomalaisia ei hallitukseen ehkä haluta on se, että perussuomalaisten kenttä ei hyväksy muille puolueille tyypillistä kaikki on kaupan tuubaa joten kynnyskysymyksistä täytyy pitää kiinni joka on monella tavalla mielenkiintoinen 'ongelma'. Hillotolppalaisista nyt on varmasti sanottu jo ihan riittävästi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikö Timo tiedä, että vaalit on huhtikuussa. Kyllä Sipilä on ennenkin makeita puhunut ennen vaaleja ja jaksanut olla kansanmies. Viimeksi ajeli häkäpönttöautolla. Nyt sitten keksi ryhtyä kasvattamaan risupartaa.

Vaan kuinkas kävikään vaalien jälkeen. Sipilä käänsi takkinsa ja kokoomuksesta oikealta ohi. Valehdella voi vain kerran. Se kerta meni jo Sipilältä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Erkki Laitinen, #28.
Enhän minäkään näe Sipilässä mitään ratkaisevia muutoksia. Sen hän kuitenkin on oppinut, ettei journalisteja pidä ryhtyä vainoamaan, jos he esittävät arvostelua. Journalistien kuuluu olla rakkikoiria, ei sylikoiria.

Sipilän hallitus on aivan erikoislaatuinen luomus. Se istuu suorastaan tyhjän päällä, koska Sinisillä on viisi ministeriä ja yhden prosentin kannatus. Tällainen hallitus voi jatkaa, koska presidentiltä on riistetty oikeus määrätä uudet vaalit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset