Onko lasten tuottaminen kansallisvelvollisuus?

# Ylen Sannikka & Ukkola -tv-lähetyksessä 19.10. pantiin kaksi naista väittelemään. Toisella on kolme lasta, toinen on lapseton, koska ei halua lasta. Lapseton sai kritiikkiä itsekkyydestä.

Tuollainen keskustelu tuntui turhalta ja kiusalliselta. Saattaahan olla, ettei lapseton ole löytänyt sopivaa miestä tai on lesbo. Ja saattaapa olla niinkin, ettei hän pysty saamaan lasta, vaikka haluaisikin. Mistä me tiedämme totuuden?

Ja sitä paitsi maailmassa on jo nyt aivan liikaa lapsia kärsimässä, vaikka niitä Suomessa onkin jonkun mielestä liian vähän. Kysykää vaikka Pentti Linkolalta, jonka kansa on valinnut Suomen viisaimpien profeettojen joukkoon.

 

Australialla tiukka linja pakolaisasiassa

# Lasten lukumäärä liittyy maailman pakolaisongelmaan. Lapsia syntyy kehitysmaissa, joissa köyhällä kansalla ei ole edes keinoja syntyvyyden sääntelemiseksi. Nykyään väkiluku kasvaa hallitsemattomasti ennen kaikkea Afrikassa, josta kohdistuu kova muuttopaine Euroopan suuntaan. Eurooppa on kuitenkin jo hyvin tiheään asuttu.

   On kuitenkin ”maa, johon mahtuu”. Se on tietenkin Australia. Se tiedetään Aasian väkirikkaissa maissa, joista ihmissalakuljettajat suunnittelivat venepakolaisten kuljetuksen Australiaan. Australia on kuitenkin lopettanut tuon bisneksen. Venepakolaisten laivat on käännytetty takaisin ja turvattomat pakolaiset on sijoitettu Australian kustantamille leireille Papua-Uuteen-Guineaan ja Naurun tasavaltaan. Noille pakolaisille ei ole luvattu missään vaiheessa pääsyä Australiaan.

   Nyt Uusi-Seelanti on valmis ottamaan vastaan jonkinlaisen määrän Naurun pakolaisista.  Australiassa kiistellään siitä, onko maa valmis ottamaan vastaan noita turvapaikanhakijoita, jos he pyrkivät Uudesta-Seelannista Australiaan.

   Näistä pakolaisongelmista kerrotaan Australian SBS-radion tuoreimmassa suomenkielisessä lähetyksessä: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohighlights

 

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu