TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Trumpilla on vielä paljon opittavaa Putinilta

Yhdysvaltain välivaaleissa yksinvaltiuteen pyrkivä presidentti Donald Trump koki pettymyksen, kun hänen käsikassaransa republikaanipuolue menetti edustajainhuoneessa enemmistön oppositiopuolue demokraateille. Nyt Trumpin on vaikeampi saada lakiehdotuksiaan läpi. Pitää neuvotella, mikä on Trumpille jo kauhistus.

   Senaatissa trumpilaiset säilyttivät enemmistönsä.

   Samoin Trump on onnistunut hoitamaan korkeimpaan oikeuteen itselleen enemmistön.

   Mutta lehdistöä Trump ei ole saanut määräysvaltaansa - Fox Newsin kyllä, mutta itärannikon laatulehdet ja CNN kehtaavat vielä arvostella presidentin puuhia. Trump yritti valistaa ”itärannikon valemediaa” ärjymällä, ettei sen journalisteille saisi antaa mikrofonia käteen esittääkseen typeriä kysymyksiä hänelle, valtakunnan päällepäsmärille.

 

Trump on vielä kaukana Venäjän putinilaisesta ”ohjatusta demokratiasta”. Putin on kahminut itselleen enemmän mammonaa ja valtaa kuin Trump, joka pyrkii epätoivoisesti yhtä ehdottomaan vallankäyttöön.

   Putinilla ei ole vaaraa, että parlamenttivaaleissa tulisi tappioita niin kuin Trumpille nyt.

   Oikeuslaitos on sekä Trumpilla että Putinilla komennossaan.

   Mutta Trump joutuu kuuntelemaan journalistien räkätystä liepeillään, vaikka hän yrittääkin potkia noita rakkikoiria kauemmaksi. Putin on hoitanut arvostelijansa pois näkyvistä. Heitä on peloteltu mukiloimalla illalla porttikongeissa, ja jos he eivät ole pelästyneet siitäkään, heidät on heitetty tyrmään epämääräiseksi ajaksi.

   Trumpilla on vielä paljonlaisesti opittavaa Putinilta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Trumpin suosio on yllättävän korkea. Amerikassa ja amerikkalaisissa on siis jotain, joka antaa toimintapohjan öykkäröivälle presidentille. Heissä on varmaan paljon syrjäytyneitä, jotka asettavat toivonsa mihin vain, joka on erilainen.

Sitten on kuolevien ammattien työntekijöitä, jotka eivät ole tajunneet, mitä teknologien muutos arkielämässä tarkoittaa. Ehkä suurin ryhmä ovat aatteettomat henkiöt, jotka ovat hulinassa mukana hulinan vuoksi.

Tietysti taustalla on myös varakkaita rebublikaaneja, jotka luottavat valitsemaansa johtajaan. He ovat ryhmänsä ja sen johtajan vakaumuksellisia kannattajia, toimi johtaja miten hyvänsä. Tässä he muistuttavat Suomen keskustalaisia. Johtajan takana ollaan. Jos menee heikosti, vika on aina muissa, ei johtajan eikä varsinkaan omassa toiminnassa.

Näiden välivaaien seurauksena Amerikassa ei muutu juuri muu kuin väittelyasetelma. Trumpia punnitaan nyt tarkemmin ja hänen toimiaan rajoitetaan. Se ärsyttää presidenttiä, mutta miten hän enää voi halveksimaan tahoja, kuten toimittajia ja demokraatteja enemmän mollata. Se puoli on ollut tapissa alusta alkaen. Toivottavat naiset pystyvät nostaman esille jotain uuttakin.

Näin se jatkuu. Yhteiskuntakeskustelu, jos sitä sellaiseksi voi sanoa, on kohuvetoista. Esille nousee myös uusia ryhmiä, joilla on olevinaan, jotain asiaa, jonka vuoksi heillä on oikeus tulla kuulluksi: Aseet, maahanmuutto, terveyshuolto, naisten asema ja kauppapolitiikka ovat vakioaiheita. Jakolinjat säilyvät ja vahvistuvat. Trumpi toivoma yhteistyö ei etene puheita pitemmälle.

Vasta suraavat vaalit todella muuttavat tilannetta, jos muuttavat. Sekin mahdollisuus on olemassa, että Trump jatkaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Viljo Heinonen, #1.
Erinomainen tilanneanalyysi. Olen suurin piirtein samoilla linjoilla.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, minusta on hauska seurata tuota lehdistön kommentteja, että Presidentti on vapaanlehdistön vastustaja, no ei ole. Tuo CNN on muuttunut vain yhden totuuden kanavaksi ja muut myös. CNN ei ole myöskään Usan suosituin ja katsojamäärälään mikään isoin ja auktoriteetti.

Meillä Suomessa käytetään lähteenä on aina CNN, jos Usassa tapahtuu jotain. Eikä se mikään salaisuus ole, että kanava on Demokraattien äänitorvi.

Se, että koetaan Demokraatteja halveksivan on kyllä perusteltua, halveksitaan meilläkin Perussuomalaisia ja juuri Demarit tekee niin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

CNN tosiaan on kallellaan vasemmalle/demokraatteihin siinä missä paljon suositumpi Fox on kallellaan oikealle/republikaaneihin
https://mediabiasfactcheck.com/cnn/
https://mediabiasfactcheck.com/fox-news/

Paljon noita puolueellisempiakin lähteitä löytyy puolin ja toisin. Hyvähän se tavallaan on tietää eri osapuolten näkövinkkelit eli seurata useampia uutislähteitä.
Mikäli jotain lähes puolueetonta haluaa, niin onhan niitäkin, esim Reuters.
https://mediabiasfactcheck.com/reuters/

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Rami Ovaskainen, #4.
"Paljon noita puolueellisempiakin lähteitä löytyy puolin ja toisin. Hyvähän se tavallaan on tietää eri osapuolten näkövinkkelit eli seurata useampia uutislähteitä.
Mikäli jotain lähes puolueetonta haluaa, niin onhan niitäkin, esim Reuters.
https://mediabiasfactcheck.com/reuters/"

Kiitos vihjeestä. Ihmisten ja varsinkin journalistien on seurailtava monia erilaisia lähteitä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Risto Laine, #2.
"Joo, minusta on hauska seurata tuota lehdistön kommentteja, että Presidentti on vapaanlehdistön vastustaja, no ei ole. Tuo CNN on muuttunut vain yhden totuuden kanavaksi ja muut myös. CNN ei ole myöskään Usan suosituin ja katsojamäärälään mikään isoin ja auktoriteetti."

"Meillä Suomessa käytetään lähteenä on aina CNN, jos Usassa tapahtuu jotain. Eikä se mikään salaisuus ole, että kanava on Demokraattien äänitorvi."

"Se, että koetaan Demokraatteja halveksivan on kyllä perusteltua, halveksitaan meilläkin Perussuomalaisia ja juuri Demarit tekee niin."

Kyllä New Yorkin, Washintonin ja Kalifornian laatulehdet ovat USA:n parhaita tiedotusvälineitä. Samaan ryhmään kuuluu CNN. Trumpilla ja rahapiireillä on omat kaupalliset kanavansa. Kyllä niitäkin pitää seurata täällä Suomessa.

Sananvapaus ja vapaa lehdistö on oleellinen osa demokratiaa. Journalistien ei pidä ryhtyä itsevaliaiden sylikoiriksi. Siksi diktaattorit heitä vihaavatkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuinka käsittelette hankalia journalisteja?:

Trump: "Raivoan heille!"
Erdogan: "Panen heidät vankilaan!"
Putin: "Tapan heidät!"
Abdul-Aziz Al Saud: "Kadotan heidät!"
Xi Jinping: "Ketkä hankalat journalistit?"

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sauli Niinistö: "Suosittelen heille ammatinvaihtoa."

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tuomo Kokko, #7.
Sauli Niinistö: "Suosittelen heille ammatinvaihtoa."

Tuossa kommentissaan Turun Kirjamessuilla Sauli astui hieman vaaralliselle alueelle. Ilmankos hän ei ollut enää paikalla, kun samat tietokirjailijat keskustelivat Helsingin Kirjamessuilla Sauli Niinistö -teoksistaan.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Juha Kuikka, #3.
"Kuinka käsittelette hankalia journalisteja?:
Trump: "Raivoan heille!"
Erdogan: "Panen heidät vankilaan!"
Putin: "Tapan heidät!"
Abdul-Aziz Al Saud: "Kadotan heidät!"
Xi Jinping: "Ketkä hankalat journalistit?"

Erinomainen lista. Hyvä, että siinä ei ole Pohjolan demokratioita mukana.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Roponen, #42.
"Profylaksia on aina paras."

Ennalta ehkäisevää lääkehoitoa siis tarvitaan.
Toivottavasti muuten Trump näkee tämän tv-dokumentin. Tässä on linkki tuohon venäläisestä trollitehtaasta kertovaan tv-dokumenttiin, jonka Yle esitti ja jonka voi katsoa netistä: https://areena.yle.fi/1-4507354

Jani Kuusela

Populismin nousu näkyy ilmiönä, jossa kansa haluaa demokraattisesti äänestää itselleen diktaattorin. Venäjällä Putin, Usassa Trump, Brasiliassa Bolsonaro jne. jne.

Tämä tarkoittaa ettei kansanenemmistö luota enää edustajainhuoneisiin, jossa valtaapitävät kahmivat itselleen ja tekevät päätöksiä kabineteissaan. Kansa, kuten Suomi haluaa vahvan johtajan, joka vie ja muut vikisevät. Se on turvallisempaa. Suomessa Halla-ahon kannatus ei vielä riitä, mutta saattaa olla että jo seuraavissa vaaleissa?

Raamatun vanhasta testamentista löytyy tälle ilmiölle oma kertomuksensa:

Ennen kuningasten aikaa Israelin kansaa olivat hallinneet niin kutsutut tuomarit 300 vuotta. Tämän jälkeen kansa halusi kuninkaan. Israelin ensimmäinen kuningas, Saul nimeltään, voideltiin kuninkaaksi n. 1050 eKr.

"Israelin vanhimmat kokoontuivat ja menivät Samuelin luo Ramaan. 5 He sanoivat hänelle: »Sinusta on tullut vanha, eivätkä poikasi ole seuranneet sinun jälkiäsi. Anna meille kuningas meitä johtamaan, niinhän muillakin kansoilla on.»

Samuel pahastui kovin siitä, että he pyysivät häneltä kuningasta johtajakseen. Hän rukoili Herraa, 7 mutta Herra vastasi hänelle: »Tee niin kuin he pyytävät. Eivät he ole hylänneet sinua vaan minut, kun eivät enää halua pitää minua kuninkaanaan. 8 He tekevät nyt sinulle saman, mitä ovat tehneet minulle siitä alkaen kun toin heidät pois Egyptistä

Kun kansa jatkoi valitustaan, että heidän piti saada kuningas tuomareiden sijaan, Samuel varoitti kansaa kuninkaasta.

"19 Kansa ei kuitenkaan välittänyt Samuelin puheesta vaan sanoi: »Ei, kuningas meidän täytyy saada! 20 Vasta silloin me olemme muiden kansojen veroisia, kun oma kuninkaamme hallitsee meitä, käy edellämme ja johtaa sotiamme.»
21 Samuel kuunteli, mitä kansalla oli sanottavana, ja kertoi sen Herralle. 22 Herra vastasi Samuelille: »Tee niin kuin he tahtovat. Anna heille kuningas.» Silloin Samuel sanoi Israelin miehille: »Palatkaa kukin kaupunkiinne!»"

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tämä tarkoittaa ettei kansanenemmistö luota enää edustajainhuoneisiin, jossa valtaapitävät kahmivat itselleen ja tekevät päätöksiä kabineteissaan."

Meinaatko, että ne diktaattorit eivät kahmi itselleen eivätkä tee päätöksiä kabineteissaan? Onko Putin tienannut sadan miljardin euron omaisuutensa virkapalkallaan?

Jani Kuusela

En minä ole heitä voinut äänestää diktaattoriksi, en Venäjällä, en Yhdysvalloissa enkä Brasiliassa. Kansan enemmistö heidät on sinne valinnut. Siis vastaus kysymykseesi: En meinaa, eikä heitä sinne minun mielipiteideni vuoksi ole virkaansa valittu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

OK, ymmärrät siis, että kansa on niissä tapauksissa tehnyt virhearvion siitä, mikä olisi oikea parannuskeino sellaiselle kähminnälle.

Mutta mitä siihen enemmistöön tulee, niin USA:ssa Trump sai muutaman miljoonan vähemmän ääniä kuin Clinton ja Putin puolestaan on kähmitty lumevaaleilla "KGB":n toimesta valtaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #10

Äskettäin suomalaismediassa esiintynyt Masha Gessen on vuosia sitten kirjoittanut Putinista kirjan, jossa presidentistä käytetään raamatullista käsitettä "voideltu". Todella piikikäs nimitys, mutta onpa Gessen muutenkin yksi terävimmistä Putinin kriitikoista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Tarkoittaakohan tuo "voideltu" kalliilla mirhamilla voideltua, taaloilla voideltua vai moottoriöljyn tapaisella sujuvan toimiminnan takaavalla aineella tankattua? Vai kenties kombinaatiota tuosta kaikesta?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #13

Luulen, että se menee mirhamilla ja taaloilla voideltun väliin. Mielikuva siitä, että Donaldia olisi voideltu moottoriöljyllä, saa aikaan hieman naureskelua.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #15

Petri Luosto, #15.
"Luulen, että se menee mirhamilla ja taaloilla voideltun väliin. Mielikuva siitä, että Donaldia olisi voideltu moottoriöljyllä, saa aikaan hieman naureskelua."

Kyllä mammona ohjaa yksinvaltiaiden toimia eri puolilla maailmaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #13

Juha Kuikka, #13.
"Tarkoittaakohan tuo "voideltu" kalliilla mirhamilla voideltua, taaloilla voideltua vai moottoriöljyn tapaisella sujuvan toimiminnan takaavalla aineella tankattua? Vai kenties kombinaatiota tuosta kaikesta?"

Kreml on ottanut käyttöönsä kaikki välineet. Niistä yksi tärkeimmistä on ortodoksikirkko.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #40

Tuomo Kokko, #40.
"Kysymys on tästä voitelun "lajista": https://rll.fi/2014/06/kristus-messias-vai-voideltu/ "

Ukraina on luomassa omaa ortodoksikirkkoa, koska Putin on "vallannut" Venäjän kirkon.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #11

Tuomo Kokko, #11.
"Äskettäin suomalaismediassa esiintynyt Masha Gessen on vuosia sitten kirjoittanut Putinista kirjan, jossa presidentistä käytetään raamatullista käsitettä "voideltu". Todella piikikäs nimitys, mutta onpa Gessen muutenkin yksi terävimmistä Putinin kriitikoista."

Kannattaa tutustua tuohon teokseen.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #10

Kansa on tehnyt monta "virhearviota" niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Mutta turha siitä on valittua johtajaa syyttää. Suomessa toimisi parhaiten Sveitsin malli eli suora demokratia. Siinä kansa pystyy korjaamaan virhearvioinsa järjestämällä kansanäänestyksiä, mikäli hallituksen tai presidentin toiminta närästää.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #27

Jani Kuusela, #27.
"Kansa on tehnyt monta "virhearviota" niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Mutta turha siitä on valittua johtajaa syyttää. Suomessa toimisi parhaiten Sveitsin malli eli suora demokratia. Siinä kansa pystyy korjaamaan virhearvioinsa järjestämällä kansanäänestyksiä, mikäli hallituksen tai presidentin toiminta närästää."

Kyllä valittua johtajaakin pitää voida valvoa ja kritisoida. Jos valittu johtaja ryhtyy ylittämään valtuuksiaan ja pyrkimään diktaattoriksi, parlamentin ja oikeuslaitoksen pitää ryhtyä toimiin. Siksi on tärkeää, että valittu johtaja ei voi asettua niiden yläpuolelle. Tarvitaan riippumatonta oikeuslaitosta ja vapaata lehdistöä. Jos ne puuttuvat, ollaan tuhon tiellä.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #10

Minulla on paljon täällä Itä-rajan tuntumassa venäläisiä ystäviä, eikä heidän mielestään Putin ole kähmitty sen enempää valtaan kuin meillä Sauli tai Sipilä. Toki niin Putinilla kuin Saulilla on ollut media puolellaan voitelemassa kansaa. Venäläiset ystäväni sanovat, että Suomen media valehtelee paljon. Putinin suosio on ihan yhtä todellista kuin Trumpin Yhdysvalloissa. Heidän populisti ehdokkaansa on Vladimir Zirinovski.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

"Venäläiset ystäväni sanovat, että Suomen media valehtelee paljon."

Varmaan heidän mukaansa tämänkin

Haminan 740 000 € maksaneen jättilipputangon kohtalo huojuu – urakoitsijan venäläisissä laskelmissa puutteita

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005892243.html

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #32

Seija Nylund, #32.
"Venäläiset ystäväni sanovat, että Suomen media valehtelee paljon."
Varmaan heidän mukaansa tämänkin
Haminan 740 000 € maksaneen jättilipputangon kohtalo huojuu – urakoitsijan venäläisissä laskelmissa puutteita
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005892243.html "

Mielenkiintoista faktatietoa. Kannattaa seurata tilannetta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #32

Seija Nylund, #32.
Haminan 740 000 € maksaneen jättilipputangon kohtalo huojuu – urakoitsijan venäläisissä laskelmissa puutteita.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005892243.html "

Tuo lipputankojuttu on todella mielenkiintoinen, Siinä on myös symboliikkaa...
Trump on väittänyt ankarasti, että Putin ei yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin. Trumpille kannattaisi näyttää tämä tanskalainen tv-dokumentti:
https://areena.yle.fi/1-4507354

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Oletko kysynyt venäläisiltä ystäviltäsi siitä sadasta miljardista?
Minä olen, ja venäläinen on vastannut: "Lahjaksi saatua!" (Siis heikäläisille hällä väliä.)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #34

Kuulemma kun Hong Kongin poliisipäällikkö eläköityi, ja palasi Britanniaan,hän osti linnan. Sehän sopii miehelle, jonka elämäntyö oli panna rosvoja linnaan.

Joku laski, jotta vaikka hän olisi kaiken virkapalkkansa säästänyt, ei se olisi riittänyt.

Kommentoi: "Voitin raveissa".

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #44

Pekka Roponen, #44.
"Kuulemma kun Hong Kongin poliisipäällikkö eläköityi, ja palasi Britanniaan,hän osti linnan. Sehän sopii miehelle, jonka elämäntyö oli panna rosvoja linnaan.
Joku laski, jotta vaikka hän olisi kaiken virkapalkkansa säästänyt, ei se olisi riittänyt.
Kommentoi: "Voitin raveissa".

Tuo sopii mainiosti mutatis mutandis venäläisiin oligarkkeihin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #34

Juha Kuikka, #34.
"Oletko kysynyt venäläisiltä ystäviltäsi siitä sadasta miljardista?
Minä olen, ja venäläinen on vastannut: "Lahjaksi saatua!" (Siis heikäläisille hällä väliä.)"

Hyvä luonnehdinta venäläisestä tyylistä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #29

Jani Kuusela, #29.
"Minulla on paljon täällä Itä-rajan tuntumassa venäläisiä ystäviä, eikä heidän mielestään Putin ole kähmitty sen enempää valtaan kuin meillä Sauli tai Sipilä. Toki niin Putinilla kuin Saulilla on ollut media puolellaan voitelemassa kansaa. Venäläiset ystäväni sanovat, että Suomen media valehtelee paljon. Putinin suosio on ihan yhtä todellista kuin Trumpin Yhdysvalloissa. Heidän populisti ehdokkaansa on Vladimir Zirinovski."

Kyllä jokainen arvostelukykyinen on sitä mieltä, että demokratia toimii Suomessa paremmin kuin Venäjällä. On Suomessakin puutteita, mutta ne ovat pieniä Venäjään verrattuna.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #29

Jani Kuusela, #29.
"Venäläiset ystäväni sanovat, että Suomen media valehtelee paljon. Putinin suosio on ihan yhtä todellista kuin Trumpin Yhdysvalloissa. Heidän populisti ehdokkaansa on Vladimir Zirinovski."

Toivottavasti venäläiset ystäväsi näkevät tämän tv-dokumentin. Tässä on linkki tuohon venäläisestä trollitehtaasta kertovaan tv-dokumenttiin, jonka Yle esitti ja jonka voi katsoa netistä: https://areena.yle.fi/1-4507354

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #10

Jukka Kuikka, #10.
"OK, ymmärrät siis, että kansa on niissä tapauksissa tehnyt virhearvion siitä, mikä olisi oikea parannuskeino sellaiselle kähminnälle.
Mutta mitä siihen enemmistöön tulee, niin USA:ssa Trump sai muutaman miljoonan vähemmän ääniä kuin Clinton ja Putin puolestaan on kähmitty lumevaaleilla "KGB":n toimesta valtaan."

Hyvä kommentti. Noinhan asiat ovat.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #8

Jani Kuusela, #8.
"En minä ole heitä voinut äänestää diktaattoriksi, en Venäjällä, en Yhdysvalloissa enkä Brasiliassa. Kansan enemmistö heidät on sinne valinnut. Siis vastaus kysymykseesi: En meinaa, eikä heitä sinne minun mielipiteideni vuoksi ole virkaansa valittu."

Diktaattoreita ei juuri koskaan kansa ole valinnut diktaattoreiksi. Itsevaltiaat ovat kaapanneet vallan ja pitävät sitä käsissään julmin ottein.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Juha Kuikka, #6.
"Meinaatko, että ne diktaattorit eivät kahmi itselleen eivätkä tee päätöksiä kabineteissaan? Onko Putin tienannut sadan miljardin euron omaisuutensa virkapalkallaan?"

Hyvä kommentti. Noin minäkin kysyisin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei mitään uutta auringon alla. Ainoastaan tekniikka ja sen myötä ammatit ovat muuttuneet, mutta ihmismieli jauhaa ikivanhaa rataansa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Viljo Heinonen, #21.
"Ei mitään uutta auringon alla. Ainoastaan tekniikka ja sen myötä ammatit ovat muuttuneet, mutta ihmismieli jauhaa ikivanhaa rataansa."

Oikea havainto. Meidän olisi vain yritettävä ohjailla kehitystä kohti enempää tasa-arvoa ja demokratiaa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jani Kuusela, #5.
"Populismin nousu näkyy ilmiönä, jossa kansa haluaa demokraattisesti äänestää itselleen diktaattorin. Venäjällä Putin, Usassa Trump, Brasiliassa Bolsonaro jne. jne.

Tämä tarkoittaa ettei kansanenemmistö luota enää edustajainhuoneisiin, jossa valtaapitävät kahmivat itselleen ja tekevät päätöksiä kabineteissaan. Kansa, kuten Suomi haluaa vahvan johtajan, joka vie ja muut vikisevät. Se on turvallisempaa. Suomessa Halla-ahon kannatus ei vielä riitä, mutta saattaa olla että jo seuraavissa vaaleissa?

Raamatun vanhasta testamentista löytyy tälle ilmiölle oma kertomuksensa:"

Kyllä sieltä Raamatusta toivottavasti löytyy myös kohtia, joissa suositellaan ihmisten tasa-arvoa ja demokratiaa. Mitä Jeesus sanoikaan rikkaalle miehelle, joka halusi liittyä hänen kannattajiinsa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Trumpilla on vielä paljonlaisesti opittavaa Putinilta."

- Mutta aikaa ja tilaisuuksia on runsaasti. Alkavana talvena presidentit tapaavat taas!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tuomo Kokko, #9.
"Trumpilla on vielä paljonlaisesti opittavaa Putinilta."
"- Mutta aikaa ja tilaisuuksia on runsaasti. Alkavana talvena presidentit tapaavat taas!"

Totta kirjoitat. Sehän tässä huolestuttaakin.

Ilkka Huotari

Trump ei pidä valeuutisista?

CNN controversies -sivu on hyvin pitkä laatumediaksi:

https://en.wikipedia.org/wiki/CNN_controversies

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Päinvastoin, Trump taitaa pitää valeuutisista, etenkin, jos ne palvelevat hänen tarkoitusperiään. Kannattaa myös vilkaista Fox News:in controversy-sivua:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fox_News_controversies

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, kun noita wikilinkkejä klikkaa, niin FOX Newsin kohdalla ruudun oikean reunan hallintapalkki on vain sentin mittainen ja CNN:n kohdalla se on kolmen sentin mittainen, joten FOX:n sivu on kolme kertaa pidempi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #16

Juha Kuikka, #16.
"Juu, kun noita wikilinkkejä klikkaa, niin FOX Newsin kohdalla ruudun oikean reunan hallintapalkki on vain sentin mittainen ja CNN:n kohdalla se on kolmen sentin mittainen, joten FOX:n sivu on kolme kertaa pidempi."

Erinomainen havainto. Kannattaa miettiä, mitä se kuvastelee.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Entä mitä sanoo tutkimus?Brittimedioiden Amerikan toimitukset ovat kaikkein luotettavimmat.Eurooppalaisena se on helppo uskoa.

https://www.rjionline.org/stories/marketwatch-thes...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #17

Mauri Lindgren, #17.
"Entä mitä sanoo tutkimus?Brittimedioiden Amerikan toimitukset ovat kaikkein luotettavimmat.Eurooppalaisena se on helppo uskoa.

https://www.rjionline.org/stories/marketwatch-thes... "

Hyvä kysymys ja havainto. Kannattaa tutkia ja tuumailla.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Petri Luosto, #14.
" Päinvastoin, Trump taitaa pitää valeuutisista, etenkin, jos ne palvelevat hänen tarkoitusperiään. Kannattaa myös vilkaista Fox News:in controversy-sivua:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fox_News_controversies "

Kiitos hyvästä vinkistä. Kannattaa tutustua.

Ilkka Huotari

"Päinvastoin, Trump taitaa pitää valeuutisista, etenkin, jos ne palvelevat hänen tarkoitusperiään."

Varmaan niinkin, mutta tuskin Trump pitää valeuutisista, jotka kertovat hänestä vääristeltyjä asioita.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #53

Ilkka Huotari, #53.
"Päinvastoin, Trump taitaa pitää valeuutisista, etenkin, jos ne palvelevat hänen tarkoitusperiään."
"Varmaan niinkin, mutta tuskin Trump pitää valeuutisista, jotka kertovat hänestä vääristeltyjä asioita."

Trump on väittänyt ankarasti, että Putin ei yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin. Trumpille kannattaisi näyttää tämä tanskalainen tv-dokumentti:
https://areena.yle.fi/1-4507354

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ilkka Huotari, #12.
"Trump ei pidä valeuutisista?
CNN controversies -sivu on hyvin pitkä laatumediaksi:
https://en.wikipedia.org/wiki/CNN_controversies "

Kannattaa tosiaan tutustua faktoihin eri suunnilta. Se on tärkeää varsinkin journalisteille, jotka välittävät tietoa edelleen suurelle yleisölle.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ihmisellä on puhekieli ja kehonkieli. Trumpin ja Putinin tapaamisissa Trumpin kehonkielestä voi lukea kuin olisi käyty salaa ”piparilaatikolla.” Demokraattien saatua enemmistön kongressiin tullaan edelleen selvittämään tätä ”piparilaatikkoasiaa.” Tämä johti jo eilen oikeusministerin eroon ja porttikieltoon CNN:n toimittajalle Valkoiseen taloon. ”Piparilaatikkomies” tuntui käyvän eilen aika kuumana lehdistötilaisuudessa kyseenalaistaessaan CNN:n toimittajan ammattipätevyyden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

... ja joidenkin tietojen mukaan kyse olisi nimenomaan muun muassa siitä, että Venäjällä on käyty hyvin maustetulla "piparilla".

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Juha Kuikka, #20.
"... ja joidenkin tietojen mukaan kyse olisi nimenomaan muun muassa siitä, että Venäjällä on käyty hyvin maustetulla "piparilla".

Noin varmaan. Kremlissä nämä asiat osataan...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jukka Mikkola, #18.
"Ihmisellä on puhekieli ja kehonkieli. Trumpin ja Putinin tapaamisissa Trumpin kehonkielestä voi lukea kuin olisi käyty salaa ”piparilaatikolla.” Demokraattien saatua enemmistön kongressiin tullaan edelleen selvittämään tätä ”piparilaatikkoasiaa.” Tämä johti jo eilen oikeusministerin eroon ja porttikieltoon CNN:n toimittajalle Valkoiseen taloon. ”Piparilaatikkomies” tuntui käyvän eilen aika kuumana lehdistötilaisuudessa kyseenalaistaessaan CNN:n toimittajan ammattipätevyyden."

On todella huolestuttavaa, että Yhdysvallat kulkee tällaiseen suuntaan. Sananvapaus ja vapaa lehdistö on oleellinen osa demokratiaa.

Jani Kuusela

Suomi hävisi Venäjälle jääkiekossa 0-3. Vaikuttiko Kreml lopputulokseen?

Venäläisille ystävilleni on suuri vitsi, kun suomalaiset, Saksa tai Yhdysvallat vetävät Venäjän mukaan joka paikkaan.

Kun laiva ajaa karille tai törmää toiseen Norjan merellä, on syytä epäillä Venäjää.

Tai kun juna on myöhässä, onko takana Putin vai koko Venäjä.

Yleensäkin venäläiset suhtautuvat asioihin kuin Medjeven Airiston helmeen, eli kyselevät ihmeissään mitkä sairaat aivot tuottavat tällaista roskaa.

Mitä muuten Airiston helmen tutkinnalle kuuluu?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kannattaa katsoa juuri nyt Yle tv1:ssä näytettävä tanskalainen dokumentti venäläisestä trollitehtaasta. Se liittyy blogin aihepiiriin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tässä on linkki tuohon venäläisestä trollitehtaasta kertovaan tv-dokumenttiin, jonka Yle esitti ja jonka voi katsoa netistä: https://areena.yle.fi/1-4507354

Jani Kuusela

Mitä jos Yle on Suomen valtion trollitehdas? Sehän ei tietenkään ole uskottavaa.

No, samalla tavalla ajattelevat venäläiset omasta mediastaan. Se on heille yhtä uskottava kuin yle sinulle.

Sen sijaan Yle tai suuret mediatalot ovat heille trollitehtaita eli propagandan välineitä.

Trumpille yhdysvaltalainen media on valheuutisten välittäjä. Yhdysvaltain media puolestaan pitää Trumpia trollina.

Kaikki tämä sotku vaatii medialukutaitoa. Sitä opetettiin ennen jopa koulussa. Ole kriittinen. Varsinkin sille medialle jonka vaikutuspiirissä olet.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jani Kuusela, #62.
"Mitä jos Yle on Suomen valtion trollitehdas? Sehän ei tietenkään ole uskottavaa.
No, samalla tavalla ajattelevat venäläiset omasta mediastaan. Se on heille yhtä uskottava kuin yle sinulle.
Sen sijaan Yle tai suuret mediatalot ovat heille trollitehtaita eli propagandan välineitä.
Trumpille yhdysvaltalainen media on valheuutisten välittäjä. Yhdysvaltain media puolestaan pitää Trumpia trollina.
Kaikki tämä sotku vaatii medialukutaitoa. Sitä opetettiin ennen jopa koulussa. Ole kriittinen. Varsinkin sille medialle jonka vaikutuspiirissä olet.
Tuo Ylen esittämä dokumentti Putinin trollitehtaasta oli kansainvälistä tuotantoa, ei "Ylen trollitehtaasta"."

Puheenvuoroni tarkoituksena on ollut varoittaa siitä, miten vaarallista on, jos varallisuus, päätäntävalta. lainsäädäntävalta, oikeuslaitos, poliisi, maanpuolustus ja lehdistö kaapataan samoihin käsiin niin kuin Kremlissä. Yhdysvaltoihin on ilmaantunut johtaja, joka yrittää ottaa mallia tuosta Venäjän tuhoisasta järjestelmästä.

Onneksi meillä Suomessa ja Pohjolassa asiat ovat paljon paremmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset