Trumpilla on vielä paljon opittavaa Putinilta

Yhdysvaltain välivaaleissa yksinvaltiuteen pyrkivä presidentti Donald Trump koki pettymyksen, kun hänen käsikassaransa republikaanipuolue menetti edustajainhuoneessa enemmistön oppositiopuolue demokraateille. Nyt Trumpin on vaikeampi saada lakiehdotuksiaan läpi. Pitää neuvotella, mikä on Trumpille jo kauhistus.

   Senaatissa trumpilaiset säilyttivät enemmistönsä.

   Samoin Trump on onnistunut hoitamaan korkeimpaan oikeuteen itselleen enemmistön.

   Mutta lehdistöä Trump ei ole saanut määräysvaltaansa – Fox Newsin kyllä, mutta itärannikon laatulehdet ja CNN kehtaavat vielä arvostella presidentin puuhia. Trump yritti valistaa ”itärannikon valemediaa” ärjymällä, ettei sen journalisteille saisi antaa mikrofonia käteen esittääkseen typeriä kysymyksiä hänelle, valtakunnan päällepäsmärille.

 

Trump on vielä kaukana Venäjän putinilaisesta ”ohjatusta demokratiasta”. Putin on kahminut itselleen enemmän mammonaa ja valtaa kuin Trump, joka pyrkii epätoivoisesti yhtä ehdottomaan vallankäyttöön.

   Putinilla ei ole vaaraa, että parlamenttivaaleissa tulisi tappioita niin kuin Trumpille nyt.

   Oikeuslaitos on sekä Trumpilla että Putinilla komennossaan.

   Mutta Trump joutuu kuuntelemaan journalistien räkätystä liepeillään, vaikka hän yrittääkin potkia noita rakkikoiria kauemmaksi. Putin on hoitanut arvostelijansa pois näkyvistä. Heitä on peloteltu mukiloimalla illalla porttikongeissa, ja jos he eivät ole pelästyneet siitäkään, heidät on heitetty tyrmään epämääräiseksi ajaksi.

   Trumpilla on vielä paljonlaisesti opittavaa Putinilta.

 

 

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu