TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Meksiko Trumpille samaa kuin Välimeri EU:lle ja itäraja Suomelle

YHDYSVALLAT ON AJAUTUNUT KAAOKSEEN, kun presidentti Donald Trump ei saa rahaa valilupaukseensa eli muuriin Meksikon rajalle. Meillä Euroopassa on kauhisteltu Trumpin puheita siitä, että Meksikon rajavalvontaa olisi tiukennettava jopa muurin avulla. Kuitenkin tämä on Trumpin lähes pähkähullun politiikan ainoita järkeviä suunnitelmia.  

   Kun on perehtynyt siihen, millainen karmea mafian ja kuoleman pesä huumekauppaa Yhdysvaltoihin harrastava Meksiko on, tuollainen muuri tai ainakin jonkinlainen rajan sulkeminen olisi oikea ratkaisu. Se katkaisisi huumekauppiaiden miljardibisneksen.

 

MEKSIKON mafiasodan seurauksena Meksikossa on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Meksikon oikeuslaitos on rämettynyt pilalle mafian puristuksessa. Siitä me suomalaisetkin olemme saaneet oppitunnin seuratessamme lehdissä ja televisiossa suomalaisen ihmisoikeusaktivistin Jyri Jaakkolan (1977-2010) murhaa ja sen selvittelyä. Meksikon oikeuslaitos on rikosmafian kourissa täysin toimintakyvytön. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jyri_Jaakkola    

   Meksikon köyhät ja sorretut eivät ole voineet käyttää hyväkseen Yhdysvaltain rajaa muutoin kuin tarjoutumalla nälkäpalkalla laittomaksi työvoimaksi Yhdysvaltain puolelle.  Tällaisen melkein ilmaisen työvoiman mahdollisuus on saanut Yhdysvaltain teollisuuspiirit ja suurtilalliset hyväksymään suhteellisen avoimen rajan Meksikon suuntaan.

   Kirjoitin Meksikon muurista jo syksyllä 2016, kun Trump oli valittu presidentiksi: http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225803-trumpin-meksikon-muuri-on-mainio-ratkaisu Ja tässä on lisää aihepiiristä: http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226912-usa-tarvitsee-muurin-meksikon-kanada-usan-rajalle

 

EUROOPAN UNIONILLA on vastaavanlainen rajaongelma Välimerellä, jonka yli on pyrkinyt ihmissalakuljettajien avulla yhä suurempi pakolaisjoukko. Tuota virtaa on yritetty padota Kreikan suunnalla maksamalla suuria summia pakolaisleirien ylläpidosta Turkille. Sen jälkeen venepakolaiset ovat pyrkineet Eurooppaan Italian ja Maltan kautta. Kun pakolaislaivoja ei ole päästetty näillekään rannoille, paine on kohdistunut Espanjaan. Viime aikoina on kuultu, että afrikkalaiset pakolaiset pykivät Kanarian saarille.

   Ihmissalakuljettajien huteriin paatteihin uskaltautuvat enimmäkseen hiukan varakkaammat nuoret miehet. Suurimman avun tarpeessa olevat vähävaraiset perheet ovat jääneet tämän toiminnan ulkopuolelle. EU:n piirissä on herätty huomaamaan, että noita suurimmassa hädässä olevia pitäisi noutaa lähtömaista.

 

AUSTRALIA on pitänyt ihmissalakuljetusbisnestä kurissa johdattamalla maahan pyrkivät Australian ylläpitämille leireille Papua-Uuteen-Guineaan ja Nauruun. Heille ei ole luvattu pääsyä Australiaan.

   Meidän ei täällä Euroopassa ja Suomessa pitäisi siis ihmetellä, miksi Yhdysvallat on huolissaan etelärajansa pitävyydestä.

       

SUOMIKIN on yrittänyt Kremlin kanssa sopimalla pitää pitkää EU:n itärajaansa rauhallisena. Tuota rajaa on kautta vuosikymmenien valvottu tarkasti. Siinä on ollut kaikki nämä vuodet varsinainen ”muuri”.

    Elintasoero ja demokratian puute ovat tärkeimpiä syitä pakolaisuuteen ja maastamuuttoon. Tällainen raja on Suomellakin idän suunnalla. Tuota rajaa on kuitenkin vartioitu kummaltakin suunnalta niin tiukasti, että pakolaisvirtaa ei ole päässyt syntymään. Jos tuo rajavalvonta jostakin syystä pettää, Suomi on nopeasti todella hankalassa asemassa.

      Meidän ei täällä Euroopassa ja Suomessa pitäisi siis ihmetellä, miksi Yhdysvallat on huolissaan etelärajansa pitävyydestä.  Trumpin suunnitelmissa on loputtomasti typeryyttä ja tolkuttomuutta. Mutta kunnollinen rajavalvonta Meksikon suunnalla on Trumpin harvoja tolkullisia esityksiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Sitä olen ihmetellyt itsekin jo pitkään kuinka kaksinaismoralistista voi suhtautuminen Suomessa ja Euroopassa olla. Suomestakin lähetetään turvaa hakevia takaisin sisällissotaa käyviin maihin, vaikka on 100% varmuus ettei paluu ole turvallista. Lapsia erotetaan vanhemmistaan ja lähetetään takaisin. Siis lapsi palautetaan ja toivotaan vanhemman seuraavan perässä perheenyhdistämisen hengessä. Kaikki sen muistavat miten Eurooppa suhtautui USA:n erottaessa lapsia vanhemmistaan. Ihmettelin miten on mahdollista ettei samaa närkästystä ymmärretä tuoda esille, kun Suomi toimii samalla tavalla.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Heikki Aukee, #1.
"Kaikki sen muistavat miten Eurooppa suhtautui USA:n erottaessa lapsia vanhemmistaan. Ihmettelin miten on mahdollista ettei samaa närkästystä ymmärretä tuoda esille, kun Suomi toimii samalla tavalla."

Suhtaudumme tosiaankin hyvin mustavalkoisesti ja yksipuolisesti Trumpiin. Vaikka vähintään 90 prosenttia hänen suunnitelmistaan on pölkkypäisiä ja epäreiluja, kannattaisi myös mainita ne muutamat hankkeet, joissa on järkeä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juuri näin.

Kaikki Trumpin toiminta USA:ssa nähdään täällä meillä Suomessa ainakin valtamedian silmin mielipuolen kohelluksena.

Ehkä USA:sta käsin suomalaisten viranomaisten toiminta turvapaikanhakijoiden suhteen nähdään vastaavasti käsittämättömänä älyttömyytenä, jopa keskivertoamerikkalaisten silmin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Toivonen, #2.
"Kaikki Trumpin toiminta USA:ssa nähdään täällä meillä Suomessa ainakin valtamedian silmin mielipuolen kohelluksena.
Ehkä USA:sta käsin suomalaisten viranomaisten toiminta turvapaikanhakijoiden suhteen nähdään vastaavasti käsittämättömänä älyttömyytenä, jopa keskivertoamerikkalaisten silmin."

Suomessa ei näköjään osata ajatella, että Trumpilla voi olla hyviäkin suunnitelmia. Ehkä Trump tuota Meksikon muuria suunnitellessaan yrittää ottaa oppia EU:n rajapolitiikan älyttömistä virheistä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ihmissalakuljettajien huteriin paatteihin uskaltautuvat enimmäkseen hiukan varakkaammat nuoret miehet. Suurimman avun tarpeessa olevat vähävaraiset perheet ovat jääneet tämän toiminnan ulkopuolelle.
"

Eihän tuonkaan huomaamiseen useimmilla mennyt kuin reilusti yli 10 vuotta - todella vakuuttavaa. Monet eivät ole ymmärtäneet tuota vieläkään. Auttamiseen tarkoitetut rahat vain nuorille, keskimäärin varakkaammille miehille, ja "auttaminen" hoituu hyvin - nice job, etenkin koska monet länsimaissa jopa tienaavat tuolla toiminnalla valtion/kansalaisten verorahoilla... moraalittomuutta on niin kovin monenlaista.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Rami Ovaskainen, #4:
"Auttamiseen tarkoitetut rahat vain nuorille, keskimäärin varakkammille miehille, ja "auttaminen" hoituu hyvin - nice job, etenkin koska monet länsimaissa jopa tienaavat tuolla toiminnalla valtion/kansalaisten verorahoilla."

Trump nähtävästi haluaa ottaa oppia EU:n tolkuttoman rajavalvonnan virheistä. Toivottavasti EU:kin korjaa virhelinjaansa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kovat sakot laittomasti maassa olevia työllistäville.Ei edes hankalaa ratsata.Kyllä tulovirta ehtyy, kun töitä ei ole ja pelkkä hallinnollinen määräys Trumpilta riittää toimeenpanoon. .

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Mauri Lindgren, #7:
"Kovat sakot laittomasti maassa olevia työllistäville.Ei edes hankalaa ratsata.Kyllä tulovirta ehtyy, kun töitä ei ole ja pelkkä hallinnollinen määräys Trumpilta riittää toimeenpanoon."

Maahanuuttajien työllistäminen on tärkeää. Suomi suorastaan tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Mutta sitä ei tule, jos ollaan yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seuratessani aamun mediakommentteja olen ihmetellyt, miksi niissä ei ole juurikaan mainittu sitä, millainen vaarallinen mafiavaltio Meksiko on.

Samoin tuo sana "muuri" on otettu liian kirjaimellisesti. Kysymys on yksinkertaisesti rajavartioinnin tehostamisesta, johon liittyy paljon muutakin kuin konkreettinen muuri.

Suomalaisessa maahanmuuttokeskustelussa näyttää myös käsite ihmissalakuljetusbisnes olevan suurin piirtein pannassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset