TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Suomen, Ruotsin ja Norjan puolustusyhteistyö tervetullutta

PUOLUSMINISTERI Jussi Niinistö (Siniset) ehdottaa, että Ruotsi, Norja ja Suomi ryhtyisivät säännöllisesti järjestämään yhteisiä sotaharjoituksia. Se olisi erinomainen järjestely, joka toisi Suomelle lisää turvaa tässä yhä epävarmemmaksi muuttuneessa maailmassa.

   Ruotsi ja Norja ovat muutenkin sellaisia demokratioita, että niiden kanssa kannattaisi olla mahdollisimman läheisessä yhteistyössä, miksi ei valtioliittona tai jopa liittovaltiona.

   Joka tapauksessa sotilaallinen yhteistyö olisi Suomelle erittäin tervetullutta. Olisi erinomaista, jos Norja olisi mukana tuossa yhteistyössä. Pelkästään liittoutumattoman Ruotsin kanssa yhteistyössä Suomi on maailman levottomilla merillä hiukan tuuliajolla. Mutta jos Norja on mukana, Suomi pääsee ilman jäsenyyttäkin Naton ison käden suojaan. Norjahan on Nato-maa.

 

SUOMEN KARTTAA katsellessa huomaa, että Suomen Lappi on jo nykyään parhaiten läntisen puolustusliiton suojeluksessa. Siellä naapurimaana ei ole liittoutumaton Ruotsi vaan Nato-Norja. Nuo pohjoisen Jäämeren rannat ovat lännen puolustukselle niin tärkeitä, että Suomi saa siinä sivussa arvokasta turvaa. Natolle ei ole samantekevää, joutuuko Suomen Lappi vihollisen käsiin.

   Viime aikoina on kerrottu, että Venäjä aikoisi ennen pitkää liittää itsenäisen Valko-Venäjän äiti-Venäjän yhteyteen. Kremlissä on alettu pelätä, että Valko-Venäjä voisi jossakin vaiheessa ryhtyä änkyröimään ja lähestymään länttä Ukrainan tapaan.

   Valko-Venäjän tilanne ei ole yhdentekevä Suomelle. Suomi on nimittäin Venäjän eurooppalaisista naapurimaista Ukrainan ja Valko-Venäjän ohella ainoa, joka ei ole Naton jäsen. Tässä tilanteessa läheinen sotilasyhteistyö Norjan kanssa toisi Suomelle tervetullutta Nato-turvaa ilman puolustusliiton jäsenyyttä, joka toisi Suomelle eräitä hankalia sitoumuksia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Matti Simonaho

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 6 artikla

"Suomen on ryhdyttävä kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin taatakseen kaikille Suomen oikeudenkäyttöpiirissä oleville henkilöille rotuun, sukupuoleen, kieleen tai uskontoon katsomatta oikeuden nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus."

Havainto : Ennen 1947, kaikilla Suomalaisilla Suomessa ei ollut oikeutta nauttia ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, joihin sisältyvät sananvapaus, paino- ja julkaisuvapaus, uskonnonvapaus, vapaus poliittisiin mielipiteisiin sekä kokoontumisvapaus.

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 7 artikla

"Suomi, joka on välirauhansopimuksen mukaisesti ryhtynyt toimenpiteisiin vapauttaakseen kansalaisuuteen ja kansallisuuteen katsomatta kaikki henkilöt, joita on pidetty vangittuina Yhdistyneiden Kansakuntien hyväksi suorittamansa toiminnan tai Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan osoittamansa myötätunnon taikka rodullisen syntyperänsä takia, sekä kumoamaan diskriminatoorisen lainsäädännön ja siitä johtuvat rajoitukset, sitoutuu saattamaan nämä toimenpiteet päätökseen ja olemaan vastaisuudessa ryhtymättä toimenpiteisiin tai saattamatta voimaan lakeja, jotka olisivat ristiriidassa tässä artiklassa mainittujen tarkoitusperien kanssa."

Havainto : Ennen 1947, Suomessa oli Suomalaisia diskriminoiva lainsäädäntö ja siitä johtuvat rajoitukset. Henkilöitä on pidetty vangittuina Yhdistyneiden Kansakuntien hyväksi suorittamansa toiminnan tai Yhdistyneitä Kansakuntia kohtaan osoittamansa myötätunnon taikka rodullisen syntyperänsä takia.

Ketkä kyseessä olevat henkilöt olivat, kuinka paljon heitä oli, ja missä heitä pidettiin vangittuna, ja kuka heitä piti vangittuna - siitä ei tällä hetkellä ole tietoa. Jos sinulla on tietoa k o henkilöistä, ystävällisesti ota yhteyttä: info@mielipiteemme.fi

Koskien nimien vaihtamista ajanmukaisiin nimiin, nimien vaihtaminen ei ole kielletty mutta rauhansopimuksen tarkoitusperiin ei saa koskea. Rauhansopimuksen tarkoitusperät ovat Suomen ja Suomen Kansan suojeleminen, sovellettuna Suomen Kansan Perustuslain edellyttämällä tavalla kaikkien Kansojen suojeleminen sekä kolmannen Maailmansodan syttymisen estäminen. Rauhansopimuksen vastaista lakia ei ole saanut eikä saa säätää ja Pariisin rauhansopimusta ei saa kumota.

Pariisin rauhansopimus 1947, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 8 artikla

"Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

Havainto : Ennen 1947, Suomessa oli fascisminluontoisia poliittisia, sotilaallisia tai sotilaallisluontoisia järjestöjä sekä muita järjestöjä, jotka kielsivät Suomen Kansalta sen demokraattiset oikeudet.

"Ennen 1947" pitää sisällään kaikki vuosisadat ennen 1947. Suomen sisäisen ja/tai ulkopuolisen vihollisen nimeä ei ole mainittu syystä että Kansaa ei saa syyttää vaan valtion johtoa, järjestöä, ryhmää tai yksittäistä henkilöä. Ketään ei saa syyttää perusteettomasti, vaan sanojen lisäksi on esitettävä todiste tai todisteet siitä, että rikos tai rikoksia ihmisyyttä vastaan on esiintynyt ja esiintyy nykyisen Suomen alueella.

Jos nykyaikana yksittäisellä poliittisella järjestöllä, sotilaallisella järjestöllä tai sotilaallisluontoisella järjestöllä tai muulla järjestöllä - kuten esimerkiksi uskonnolla - reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein on siteitä rikokseen ihmisyyttä vastaan, tai osittain tai kokonaan haluaa kieltää tai kieltää Suomalaisilta perustuslailliset oikeudet, Suomella on Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 8 artiklan ja sitä tukevan Suomen Kansan Perustuslain mukaan oikeus tuomita ja hajottaa kyseessä oleva järjestö - kaikista äärimmäisissä tapauksissa on käytettävä artikla 9:ää.

Johdonmukaisesti, Suomen ei tarvitse liittoutua kenenkään kanssa. Suomi on jo liittoutunut vuodesta 1947 saakka.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Matti Simonaho, #1:
"Johdonmukaisesti, Suomen ei tarvitse liittoutua kenenkään kanssa. Suomi on jo liittoutunut vuodesta 1947 saakka."

Onneksi Suomi on nykyään vapaa etsimään itselleen sopivimmat yhteistyökumppanit. Sellaisia olisivat nämä Pohjoismaat.

Matti Simonaho

Tietenkin voi etsiä housuja jalkaan vaikka mistä, vaikka housut on jalassa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #6

Matti Simonaho, #6:
"Tietenkin voi etsiä housuja jalkaan vaikka mistä, vaikka housut on jalassa."

Totta tuokin. Mutta jos housut eivät ole muodikkaat eivätkä suojaa kunnolla kulkijaa?

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #8

Sodan kokeneilla oli omat pelkonsa ja sukupolvesta toiseen sen jälkeen, vaikka propagandaa on esitetty, niin sen vaikutus on ajan myötä laimentunut.

Periaatteessa sama kuin että olipa kerran hirvittävä ukkosmysky, mutta nyt paistaa aurinko eikä pilviä näy. Jotkut kuitenkin pukeutuvat sadetakkiin ja epätietoisina yrittävät saada myös muut auringonpaisteesta nauttivat pukeutumaan sadetakkiin. Turhia ja olemattomia pelkäämällä ei sotia voiteta.

Propagandan lähde paljastuu Pariisin Rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa avulla. Siksi sitä ei ole opetettu että saa rauhassa mellastaa - tiettyyn rajaan saakka. Todisteet pitää olla olemassa - ja kun niitä on tarpeeksi propagandan/väärän tiedon levittäjää kohtaan, tulee sen tuomio. Näin se menee, isossa Maailmassa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #9

Matti Simonaho, #9:
"Propagandan lähde paljastuu Pariisin Rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa avulla. Siksi sitä ei ole opetettu että saa rauhassa mellastaa - tiettyyn rajaan saakka. Todisteet pitää olla olemassa - ja kun niitä on tarpeeksi propagandan/väärän tiedon levittäjää kohtaan, tulee sen tuomio. Näin se menee, isossa Maailmassa."

Kannattaisi tosiaankin itse kunkin tutkia tarkemmin tuota Pariisin rauhansopimusta 1947. En tunne sitä kunnolla minäkään. Mutta ei se taida olla enää kovin ajankohtainen. YYA-sopimus vuodelta 1948 on myös jo pelkkää historiaa.

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #10

"En tunne sitä kunnolla minäkään. Mutta ei se taida olla enää kovin ajankohtainen."

"En tunne sitä kunnolla minäkään."

Mitä ei ole opetettu, sitä ei tiedä.

"Mutta ei se taida olla enää kovin ajankohtainen."

Jos niin on, "ei taida" Suomen Kansan Perustuslakikaan olla ajankohtainen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tässä on nyt somemedialle keskustelun avaus. Valtioliitto taitaisi sopia meille hyvinkin, siinä ratkesi tuo puoluskin Naton toimesta. Eikös mukaan mahtuisi myös Tanska sillä se luetaan pohjoismaihin. Asukkaitakin olisi tällä valtioliitolla yli 26 miljoonaa. Norjalle tulisi myös tuo EU jäsenyyskin kuin siinä sivussa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seppo Simonen, #2:
"Tässä on nyt somemedialle keskustelun avaus. Valtioliitto taitaisi sopia meille hyvinkin, siinä ratkesi tuo puoluskin Naton toimesta. Eikös mukaan mahtuisi myös Tanska sillä se luetaan pohjoismaihin. Asukkaitakin olisi tällä valtioliitolla yli 26 miljoonaa. Norjalle tulisi myös tuo EU jäsenyyskin kuin siinä sivussa."

Mukaan sopisi tietysti myös Tanska, samoin Islanti. Myös Hollantia voisi harkita.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Hienoja maita kaikki, mutta kun niille ihmeempi liitto ei taida kelvata kun Suomi tarvitaan puskuriksi mahdollisimman oman armeijan avulla.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Kannisto, #5:
"Hienoja maita kaikki, mutta kun niille ihmeempi liitto ei taida kelvata kun Suomi tarvitaan puskuriksi mahdollisimman oman armeijan avulla."

Jos noille naapureille ei kelpaa liittovaltio, meitä hyödyttäisi jo valtioliitto. Sekin olisi Suomelle mainio ratkaisu.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Suomella on iso itänaapuri, johon on pyrittävä pitämään jonkinmoisia suhteita. Mutta on Venäjälläkin iso itänaapuri, johon Kremlissä yritetään pitää jokinmoisia suhteita. Tuon naapurin nimi on Kiina. Onkin mielenkiintoista kuulla, mitä siellä vierailleella Sauli Niinistöllä on kerrottavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset