Mitä vikaa on Trumpin Meksiko-muurissa?

YHDYSVALLOISSA ON PUHKEAMASSA uusi sisäpoliittinen megakriisi, kun presidentti Donald Trump haluaa ajaa väen väkisin läpi lupaamansa muurin Meksikon rajalle. Presidetti yrittää nujertaa demokraattienemmistöisen edustajainhuoneen julistamalla valtakuntaan taas hätätilan.

   Vaalikampanjassaan Trump vaati jopa Meksikoa maksamaan muurin. Nyt hän on valmis sijoittamaan siihen muutaman miljardin budjettirahaa. Demokraattioppositio oli jo valmis kompromissiin ja sijoittamaan jonkin summan rajavalvonnan kehittämiseen. Mutta se ei riitä Trumpille, joka ilmeisesti yrittää epätoivoisesti täyttää vaalilupaustaan.

   Ihmetyttää, miksi tästä Meksikon muurista on tullut niin valtava riitelyn aihe. Kun Trump oli valittu, olin tyrmistynyt, mutta mielestäni Meksikon rajavalvonnan tehostaminen oli ainoita järkeviä kohtia Trumpi vaaliohjelmassa: Sitten on kauhisteltu Trumpin puheita siitä, että Meksikon rajalle olisi rakennettava muuri. Kun on perehtynyt siihen, millainen karmea mafian ja kuoleman pesä huumekauppaa Yhdysvaltoihin harrastava Meksiko on, tuollainen muuri olisi ainoa oikea ratkaisu. Se katkaisisi huumekauppiaiden miljardibisneksen. Meksikon sorretut köyhät eivät ole voineet käyttää hyväkseen Yhdysvaltain rajaa. Ei heillä ole rahaa ihmissalakuljettajille. Heitä tuollainen rajamuuri vain hyödyttäisi, kun karmea mafiarikollisuus saataisiin aisoihin. Hädänalaisten auttaminen lähtömaissa on tehokkainta, halvinta ja inhimillisintä.  http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225803-trumpin-meksikon-muuri-on-mainio-ratkaisu  

   En vieläkään ymmärrä, miksi demokraatit vastustavat tätä suunnitelmaa niin ehdottomasti.

  

YHDYSVALTAIN YLI 3 000 kilometriä pitkän etelärajan takana on hirvittävää ja veristä mafiasisällissotaa käyvä Meksiko. Tuossa sodassa on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Trump on halunnut lopettaa huumeiden salakuljtuksen Meksikosta. Mitä pahaa siinä on?

   Kunnollinen rajavalvonta myös lopettaisi ihmissalakuljettajien bisneksen eli ihmisten kuljettamisen laittomasti Keski- ja Etelä.Amerikasta Yhdysvaltoihin. Mitä pahaa siinä on?

   Tehokas rajakontrolli myös estäisi Yhdysvaltain eteläosan viljelijöitä ja liikemiehiä palkkaamasta halvoilla 0-sopimuksilla työväkeä Meksikon puolelta. Laittomille työläisille voidaan nykyään maksaa tosi surkeita palkkoja. Jos he ryhtyvät vaatimaan enempää, heidät voidaan kätevästi heittää paperittomina takaisin rajan taakse. Mitä pahaa on tällaisen lurjustelun lopettamisessa?

 

KYSYN SIIS vielä kerran, miksi Trumpin vaatimaa etelärajan kunnollista valvontaa vastustetaan niin kiivaasti demokraattien suunnalla.

   Trumpin suunnitelmissa on loputtomasti räikeitä karmeuksia ja kohtuuttomuuksia. Sitä paitsi Yhdysvaltain perustuslaki on pahasti valuvikainen, kun se antaa yhdelle ihmiselle presidentin ja pääministerin valtuudet ja mahdollisuuden taistella menestyksellisesti parlamenttia vastaan.

   Mutta kunnollisessa rajavalvonnassa ei ole mitään pahaa. Pikemminkin päinvastoin.

 

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu