TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Jussi Niinistölle haukut, Anne Bernerille potkut

SUOMEN SISÄPOLITIIKKA on pahasti sekaisin. Tämän Juha Sipilän (Kesk.) lievästi sanottuna merkillisen SSS-SOS-SOTe-sotku-hallituksen tie nousee pystyyn huhtikuun vaaleissa. Kukaan ei osaa arvata, mitä tulee sen tilalle. Myös hallituksen suurhanke sote menee jokseenkin varmasti nurin.

   Puolustusministeri Jussi Niinistön (Sin.) suunnittelemat tiedustelulait ovat kompastelleet, kun oikeusalan professorit ovat heittäneet tvitterin kautta kriittisiä kommentteja. Puolustusministeri kutsuu blogissaan kriittisiä professoreja ”talebaneiksi”. Näinkin hän kirjoittaa:

   Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi. Vuonna 1972 seura ylitti uutiskynnyksen vaalimainoksessaan, jossa sosialistista Suomea tavoittelevassa julisteessa oli punaiseksi värjäytyvä Suomen lippu. Länsimaiden ihmisoikeudet eivät siinä ideologiassa paljoa painaneet. http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269902-eduskunnan-on-ryhdistaydyttava

 

TUOLLAINEN TEKSTI ei mitenkään sovi ministerin rooliin. Kyllä ministerin pitää pysyä asialinjalla eikä heitellä herjoja ja harjoittaa vihapuhetta. Sehän on sama kuin jos torjuisi Björn Wahlroosin talouspoliittisia kannanottoja viittaamalla hänen taistolaiseen nuoruuteensa. Kyllä pääministerin olisi annettava olematonta kannatusta edustavan puolueen ministerille kovat julkiset haukut – kun kerran korvatillikka on jo laissa kielletty.   

   Ymmärrän kyllä, että puolustusministeri ei haluaisi päästää tiedustelulakien suunnitteluun - saati itse tiedusteluhommiin - henkilöitä, joita noiden lakien perusteella sitten aletaan tiedustella eli roimemmin sanottuna vakoilla. Miten ratkaista tämä ongelma? Kenties ottamalla oppia siitä, miten asia on hoidettu muissa ns. läntisissä demokratioissa.

   

LIIKENNE- JA VIETINTÄMINISTERI Anne Berner (Kesk.) aikoo siirtyä ruotsalaisen pankin hallitukseen  mutta jatkaa ministerin paikalla, jota hän pitänyt hallussaan koko vaalikauden monen keskustalaisen harmiksi. Sipilä ja hänen hengenheimolaisensa Berner ovat kaiken aikaa ajaneet kansainvälisen suurpääoman ja veroparatiisien etuja ja liikkuneet Kokoomuksen oikealla puolella. Vaikka Berner ottaisi pankkivirkansa vastaan vasta myöhemmin, hän saattaa jo ministerinä edistää pankkinsa intressejä.

   Mitä Sipilän tulisi tehdä? Hänen olisi esitettävä erittäin tuomitsevat moitteet puolustusministerille ja siirrettävä Berner ulos hallituksen muonavahvuudesta. Samalla Keskusta muuttuisi ainakin karvan verran nimensä mukaiseksi eli keskustalaiseksi, tarkemmin sanottuna ex-alkiolaiseksi puolueeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Turun Sanomien mukaan peliin on puuttunut pääministeri Juha Sipilä (kesk). Sipilä on oikeuskanslerin muuttuneen kannan seurauksena tehnyt lehden mukaan linjauksen, ettei Berner voi toimia SEB:n hallituksessa edes toimitusministerinä.
http://jennitamminen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270...
Noin kirjoittaa Jenni Tamminen. Toivottavasti se on merkkinä siitä, että Sipilä alkaa ymmärtää kestämättömän tilanteen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Omapäinen, "Suomi kuntoon"-saaneerausryhmän bossi, pääministeri Sipilä sorvannee jo avustajineen selittelyjä ja perusteluja siihen, miksi jatkaa edelleenkin politiikassa, vaikka kauden alussa tuli julistettua, että: "Tulos tai ulos...?!"

Jatkaa ja suojelee pois lähtevää "oikeaa kättään" hänen pestinsä ja ministerinpalkkansa loppuun saakka, eikä tee itse samanlaista johtopäätöstä?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seppo Pajunen, #6:
"Omapäinen, "Suomi kuntoon"-saaneerausryhmän bossi, pääministeri Sipilä sorvannee jo avustajineen selittelyjä ja perusteluja siihen, miksi jatkaa edelleenkin politiikassa, vaikka kauden alussa tuli julistettua, että: "Tulos tai ulos...?!"

Kyllä tästä SSS-SOS-SOTkuhallituksesta on selittelemistä äänestäjille myös Orpolla. Olen jo pidempään ihmetellyt, miten Kokoomus on kestänyt tällaista hallituspolitiikkaa. Sinisillä ei ole kannatusta minkäänlaista mutta kuitenkin viisi ministeriä eli yhtä monta kuin Kokoomuksella. Ehkä Kokoomukselle tilanne kelpaa, koska Sipilä ja Berner ovat kovempia kapitalisteja kuin kokoomuslaiset.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sinisten todellisen aristokraatin, upseerin, tohtorin ja herrasmiehen, porvarillisen arvokonservatiivin ryhti ja charmi ei sitten pitänytkään hallituskauden loppuun saakka, vaan ilmeisesti res.alik. Soinin provosoimana-ja esimerkillä tuli herjailtua "perustuslakitalebaneista" ja NYT uutisissa näytettiin, kun ministeriaitiossa istui myrtsin näkäisenä ja kallella kypärin sotaministeri, pääministerin ja edustajatovereiden "nuhdeltavana."

- Olemme muutamat odotelleetkin jo sinisten dramaattista loppunäytöstä ja ilmeisesti saamme se...?!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Timo Soinillakin on "intohimosalkkuineen" aamut pikkuhiljaa ministerinä vähissä, mutta vielä eilen hänellä oli kuulemma puolestaan ilon päivä!
- Hän oli ilmeisesti hieman etuajassa Vatikaanissa, jonne eri maista katoliset piispat ja kardinaalit ovat kokoontuneet pohtimaan miten tulisi menetellä vuosikymmeniä eri maissa jatkuneiden, tuhansien lasten ja nuorten hyväksikäyttötapausten kanssa johon katoliset selibaattipapit ovat ovat syyllistyneet ja josta tähän asti on tullut vaiettua-kun on se anteeksianto ja armokin, kuten Suomen vanhalestoilla.

Soini kertoo plokissaan tervehtineensä lyhyesti ja saaneensa kysytyksi mitä oli halunnut paavilta kysyä ja saanut jopa vastauksen.
...ja vain herra ilmeisesi tietää mitä kysyi ja mitä paavi vastasi...?

Soini kävi aiemmin "nuhtelemassa" Venäjän Lavrovia GPS-häirinnästä ja olisi luullut että mm. tiukkana abortin, eutanasian ja homoavioliittojen vasastustajana Soini olisi "rohkeasti nuhdellut" myös paavia siitä, etteivät katoliset ole osanneet menetellä siten, että olisivat vieneet hyväksikäyttötapaukset maallisiin oikeuksiin, eikä vaienneet ja piilotelleet pappiensa törkytekoja..?!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seppo Pajunen, #3:
"Soini kävi aiemmin "nuhtelemassa" Venäjän Lavrovia GPS-häirinnästä ja olisi luullut että mm. tiukkana abortin, eutanasian ja homoavioliittojen vasastustajana Soini olisi "rohkeasti nuhdellut" myös paavia siitä, etteivät katoliset ole osanneet menetellä siten, että olisivat vieneet hyväksikäyttötapaukset maallisiin oikeuksiin, eikä vaienneet ja piilotelleet pappiensa törkytekoja..?!"

Timo Soini on todella sietämätön tapaus. On käsittämätöntä, että Kokoomus ja Keskusta ovat antaneet tuollaisen miehen edustaa Suomea maailmalla jo kohta neljä vuotta. Vuoden 2015 vaalien jälkee PS oli kansainedustajamäärältään sentään toiseksi suurin puolue. Oli silti käsittämätöntä, että se otettiin hallitukseen. Moista ei voisi tapahtua Ruotsissa ja oikeissa demokratioissa.

Kesän 2017 jälkeen Siniset ovat saaneet jatkaa viidellä ministerillä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka puolueella on olematon kannatus. Tässä on Soinilla ja Orpolla äänestäjille selittämistä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Seppo Pajunen, #2:
"Sinisten todellisen aristokraatin, upseerin, tohtorin ja herrasmiehen, porvarillisen arvokonservatiivin ryhti ja charmi ei sitten pitänytkään hallituskauden loppuun saakka, vaan ilmeisesti res.alik. Soinin provosoimana-ja esimerkillä tuli herjailtua "perustuslakitalebaneista" ja NYT uutisissa näytettiin, kun ministeriaitiossa istui myrtsin näkäisenä ja kallella kypärin sotaministeri, pääministerin ja edustajatovereiden "nuhdeltavana."

Panin merkille saman. Puolustusministeri istui aitiossa murtuneen näköisenä. Ihmettelin, että hän ei käyttänyt lainkaan puheenvuoroa. Toivottavasti hän huomasi kirjoittaneensa sopimattomia karkeuksia. Nyt hänellä olisi vielä mahdollisuus pyytää anteeksi. Ellei hän sitä tee, on vaikea ennustaa muuta kuin yhä tummenevaa harmaata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset