TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Oli 11. hetki päästä eroon Sipilän ”pölkkypäähallituksesta”

# Suomen oli vihdoin päästävä eroon näin pölkkypäisestä hallituspolitiikasta. On mahdotonta käsittää, että hallitus on voinut rämpiä tällaisella pohjalla melkein neljä vuotta. Hallitusta on johtanut oman puolueensa Keskustan linjoilta kauas oikealle harhautunut liikemies-pääministeri Juha Sipilä. Keskustan kuuluisi olla keskustalainen jälkialkiolainen puolue. Sipilä ja hänen lempiministerinsä Anne Berner edustavat jotain aivan muuta.

   Hallituksen kakkospaikalla keikkui alusta alkaen populistipuolue Perussuomalaiset, jonka kaltaisilla ei pohjoismaisissa demokratioissa ole asiaa ministerin paikoille. Persujen puheenjohtaja Timo Soini ei halunnut ottaa vastaan kiusallista valtiovarainministerin paikkaa vaan valitsi mieluummin ulkoministerin pestin. Hän on saanut matkustella pitkin maapalloa ja nauttia juhlapöytien antimista. Suomi on saanut kärsiä tuollaisen ministerin törmäilyistä kansainvälisessä mediassa melkein neljä vuotta.

 

# Viimeistään kesällä 2017 persujen hajottua Sipilän olisi pitänyt ottaa järki käteen ja muuttaa hallituspohjaa. Hallitus jatkoi kuitenkin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Persuista irronneet Siniset saivat pitää viisi ministerinpaikkaansa, vaikka uuden puolueen kannatus on melkein olematonta.

   Eniten ihmetyttää, miksi Kokoomus on tyytynyt pronssimitalipaikkaansa ja apupuolueen asemaansa, vaikka puolueen kannatus nousi tämän pölkkypäähallituksen alkuajoista lähtien suuremmaksi kuin Keskustalla ja varsinkin Sinisillä.

   Onko Kokoomus todellakin nähnyt näihin asti märkiä unia markkinamallin toteutumisesta sote-palveluissa? Näin siitä huolimatta, että perustuslaki oli vastassa – ja koko pääkaupunkiseutu Jan Vapaavuoren johdolla. Nyt on pakko perääntyä.

   On myönnettävä, että Sipilän hallituksen toimet yhdessä kansainvälisten konjunktuurien kanssa saivat maan työllisyydessä ja velkaantumisessa aikaan myönteisen käänteen. Mutta se tehtiin vähävaraisten ja eläkeläisten asemaa kurjistamalla. Hyvätuloisille järjestettiin veronalennuksia ja pidettiin kanavat veroparatiiseihin avoimina.   

                                                        

# Ja suomalaisen poliittisen kulttuurin on yhdestoista hetki muuttua. Kansalle on annettava vaaleissa kuluttajansuoja eli mahdollisuus tietää, millaisen hallituskoalition taakse hänen puolueensa ääni menee. On siirryttävä länsimaisten demokratioiden linjoille blokkivaaleihin. Kataisen-Stubbin ”sekametelisoppahallitusmalli” on todistettu kelvottomaksi. Nyt myös Sipilän pölkkypäinen ”persuporvarimalli”.

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261411-miksi-kokoomus-sietaa-soinia-ja-sipilan-pasmarointia  

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259495-hallitus-istuu-tyhjan-paalla-soini-sekoilee

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256210-suomen-sss-sos-sotku-ja-taas-sos-hallitus

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236006-sipilan-polkkypainen-hallituspohja-jatkaa-vahemmistona  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Ihan hyvä hallitus se oli. Vaikka sosialistit kuinka jatkavat valehteluaan, kaikki tuloluokat olivat tällä kaudella voittajia.

Soten päävastustaja Rinnekin tuli vastikään julkisuuteen oikein lääkärintodistuksen kanssa. Paperissa oli lääkärin nimen vieressä Attendon logo. Soten vastustus taitaakin kummuta pelosta että joutuisi jonottamaan rahvaan kanssa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Pylkkönen, #1.
"Soten vastustus taitaakin kummuta pelosta että joutuisi jonottamaan rahvaan kanssa."

Sotea eli sosiaali- ja terveysuudistusta tarvitaan. Mutta kaupallinen "kermankuorintamalli" ei käy terveyspalveluihin eikä älyton 18 maakunnan malli kasvukesksille.

Pekka Pylkkönen

Niin kauan kun lääkärit, hoitajat ja sairaaloita rakentavat duunarit haluavat palkkaa, terveysala on kaupallista. Julkisessa monopolissa on puolensa, mutta kilpailun puute tulee joka tapauksessa erittäin kalliiksi.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #5

Pekka Pylkkönen, #5:
"Niin kauan kun lääkärit, hoitajat ja sairaaloita rakentavat duunarit haluavat palkkaa, terveysala on kaupallista. Julkisessa monopolissa on puolensa, mutta kilpailun puute tulee joka tapauksessa erittäin kalliiksi."

Itse hoitoala sopii huonosti bisnekseksi, sillä hyvä hoito on huonoa bisnestä ja huono hoito hyvää bisnestä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #5

Mikäli muutama suuri kansainvälinen firma hoitaa Suomen soten, niin missä kilpailu?

Suurta taloudellista voittoa tavoittelevat kansainväliset pääomapiirit eivät sovi soten tuottajiksi. Katson että kunnat, säätiöt ja ammatinharjoittajien omistamat yritykset sopivat tähän paremmin.

Turvallisuuden johdosta apteekin saa omistaa vain proviisori (lääkealan ammattilainen) ja tämä on hyvä asia. Ongelmana apteekkien kohdalla on, että proviisorit eivät vapaasti saa perustaa yrityksiä vaan apteekkien määrät on tiukasti säädelty, joten kilpailua ei ole ja lääkkeet Suomessa hirmuisen kalliita.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila Vastaus kommenttiin #9

Nita Hillner, #9:
"Suurta taloudellista voittoa tavoittelevat kansainväliset pääomapiirit eivät sovi soten tuottajiksi. Katson että kunnat, säätiöt ja ammatinharjoittajien omistamat yritykset sopivat tähän paremmin."

Hyviä näkökohtia, joista olen samaa mieltä. Nyt tehtiin lehmäkauppa huonosta maakuntamallista ja huonosta valinnanvapaudesta. Eihän siitä voi syntyä muuta kuin sekundaa, joka ei sovi ns. hyvinvointiyhteiskunnan suuruudistuksen pohjaksi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Voiko sellainen olla hyvä hallitus jonka pääministeri on luvannut tehdä uudistuksia (itse kertoi eropuheessaan) mutta ei kerro, kenelle oli luvannut tehdä uudistukset. Pelasi siis omaan ja tuntemattomien pussiin.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pertti Ikonen, #2:
"Voiko sellainen olla hyvä hallitus jonka pääministeri on luvannut tehdä uudistuksia (itse kertoi eropuheessaan) mutta ei kerro, kenelle oli luvannut tehdä uudistukset. Pelasi siis omaan ja tuntemattomien pussiin."

Aivan oikein. Tämä hallitus on ajanut hyvätuloisten etuja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti Suomen hallitusta ei jatkossa yksityistetä tai ulkoisteta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Pekka Toivonen, #7:
"Toivottavasti Suomen hallitusta ei jatkossa yksityistetä tai ulkoisteta."

Juuri sen takia hallitusvalta olisi saatava parempiin käsiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset