Suomi ei ole onnellisin maa vaan vähiten epäonnistunut

# Suomi on jo toistamiseen ja entistä suuremmalla erolla valittu maailman onnellisimmaksi maaksi 156 valtion joukosta. Tuloksen julkaisi itse Yhdistyneet Kansakunnat , YK, 20.3. Suomalaisten on vaikea uskoa tulosta todeksi. Uskokaamme kuitenkin, sillä kysymyksessä on kuitenkin peräti World Happiness Report 2019. http://worldhappiness.report/ed/2019/#read'

   Kansainväliselle väelle ei ole ilmeisesti kerrottu, että Suomi on maa, jossa ei ole tapana rehennellä onnessa ja tyytyväisyydessä. Meillä sanotaan, että kell´ onni on, se onnen kätkeköön. Raporissa ei kannattaisi puhua onnellisuudesta, joka on hyvin venyvä käsite. Oikeampi sana olisi onnistuneisuus.

 

# Suomessa eletään vauraassa, hyvin järjestetyssä, turvallisessa ja toimivassa yhteiskunnassa, jossa luonto on lähellä ihmistä. Meistä se on oikein ja luonnollista. Me emme siitä kiittele sen enempää.

   Sen sijaan me keskustelemme siitä, että tuloerot ovat kasvaneet ja että rikkaat käyttävät julkeasti hyväkseen veroparatiiseja. Me myös kauhistelemme vanhustenhoidon surkeutta ja lapsiperheiden ja köyhien eläkeläisten talousahdinkoa.

   Me täällä Suomessa näemme, että jos tai paremminkin koska tällainen maa on tosiaan maailman onnellisin, niin on tämä maailma todella surkea paikka.

   Itse raportin sanamuoto ei ollenkaan sovi suomalaisten suuhun. Ei täällä hehkuta onnellisina. Todetaanpa vain, että kumma kyllä Suomi on tämän matoisen maailman vähiten epäonnistunut valtio.

 

Kuva: "Onnellisuusvertailun" nettisivuilla Suomea mainostetaan avantouintimaana.  

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu