TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

EU murenee, onneksi meillä on sentään Euroviisut

  • Kuva: Euroopan tilkkutäkki.
    Kuva: Euroopan tilkkutäkki.

EU murenee, onneksi meillä on sentään Euroviisut

Euroopan Unioni on hajoamiskriisissä, kun Britannia uhkaa lähteä omille teilleen ja entiset itäblokin jäsenmaat protestoivat unionin periaatteita vastaan. Läntisissä ”ydinmaissakin” on noussut ja kasvanut puolueita, jotka kyseenalaistavat EU:n sääntöjä. Se on uhka näin EU-vaalien alla.

   EU:n ”ydinmaihin” luetusta Itävallasta kuuluu kummia. Siellä hallituksessa istuvan protestipuolueen FPÖ;n varakansleri Heinz-Christian Strache on videotodisteen mukaan ottanut vastaan Kremliltä rahaa ja vaikutusta. Liitokansleri, keskustaoikeistolaisen ÖVP-puolueen Sebastian Kurz ei nähnyt muuta mahdollisuutta kuin irtisanoa hallitusyhteistyö ja määrätä uudet vaalit. Itävallankin poliittinen tilanne on siis pahasti sekaisin.

   Herää kysymys, miksi tämä videotallenne julkistettiin juuri EU-vaalien alla. Ilmeisesti tällä paljastuksella on vahva vaikutus äänestäjien käyttäytymiseen. Vaalivaikuttamista voidaan siis käyttää sekä hyvään että pahaan. Näkökulmasta riippuu, kummasta on kysymys.

 

Tällaisen sekasorron keskellä on hyvä, että Euroopan mailla on jotain yhteistäkin vielä jäljellä. Se hyvä on Eurovision laulukilpailu, joka järjestettiin jo 64. kerran, tällä kertaa peräti Israelin Tel Avivissa.

   Tässä kilvassa ovat mukana myös Venäjä ja sen liitolaiset. Ei siis tehdä numeroa demokratian ja ihmisoikeuksien asteesta, ei edes valtion koosta. Mukana on täysvertaisina myös monta lilliputtivaltiota.

   Tässä yhteydessä käy ilmi, millainen tilkkutäkki Eurooppa oikein on. Sen itäinen osa Venäjä on vastapainoksi maailman pinta-alaltaan suurin valtio. Mukaan on pyrkinyt ja päässyt myös eurooppalaisten siirtolaisten uusi kotimaa Australia. Ja kilpailu juonnetaan ja useimmat laulut esitetään englanniksi – vaikka Britannia on pyrkimässä ulos EU:sta.

 

Olisi kiva, jos Suomikin pärjäisi Euroopalle niin tärkeissä Euroviisuissa. Mutta taas kerran tuli paha takaisku, kun Suomi putosi finaalista. Mutta niinpä putosi myös kriisimaa Itävalta, melodian maailmanmestarien Mozartin ja Schubertin kotimaa.

   Euroviisujen pitäisi olla laulukilpailu. Ja jotta laulu olisi laulu, sillä pitäisi olla melodia. Melodiat olivat noissa skaboissa kyllä vähissä. Tunnistin melkein vain yhden. Se oli Norjan viisussa – ja oli kaappaus Suomen viime vuoden Saara Aallon piisistä.

   Mutta kun EU uhkaa rapautua, hyvä että meillä on sentään jonkinlaiset Euroviisut.

 

Kuva: Euroopan tilkkutäkki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sananen euroviisuista, kun suomalaiset nyt hiljalleen lopettavat tuhkan ripottelemisen ylleen.

Käsi sydämelle. Kuka on kuunnellut euroviisukappaleita katsomatta videotaltiointeja, siis pelkästään kuunnellut?

Näin toimien Suomen euroviisukappale ei kuulosta lainkaan huonolta verrattuna monien kilpakumppanien esityksiin vrt. esim. San Marinon epävireinen kappale ja laulaja tai vaikkapa Portugalin kammokappale. mm. näille molemmille Suomi hävisi pisteissä. Youtuben englanninkielisissä kommenteissa ihmetellään samaa asiaa.

Minulle heräsi tulosten julkistamisen jälkeen ajatus siitä, että euroviisuissa toimitaan samalla tavalla kuin EU:n komissiossa. Muutama päättää ja miljoonat kärsivät.

Eli euroviisujen tulos oli ikäänkuin ennakkoon päätetty jossain. En mitenkään jaksa uskoa siihen, ettei Daruden kappale olisi miellyttänyt ketään ympäri Euroopan.

Kuten jo aluksi sanoin, biisi ei ole sinänsä huono. Ei ainakaan verrattuna kilpailijoiden biiseihin.

Miksiköhän kaipaan interviisuja. Niissä sentään keskityttiin esiintymisen ja homostelun sijaan itse musiikkiin.

Missä vaiheessa LBGT-liike valtasi euroviisut itselleen ja omiin tarkoitusperiinsä? Tekeekö tämä epäorganisaatio taustalla myös päätöksen siitä kuka voittaa?

Ainakin Hollannin voittokappale on taatusti LGBT-väen mieleen.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Juha-Pekka Kosonen, #1:
"Käsi sydämelle. Kuka on kuunnellut euroviisukappaleita katsomatta videotaltiointeja, siis pelkästään kuunnellut?"

Olen samaa mieltä siitä, että Euroviisuista on tullut jumppa- ja valoefektinäytös, jossa musiikkikappaleiden melodiikka ei merkitse mitään. Kaipaan aikoja, jolloin nuori tyttö nousi estradille paljain jaloin ja lauloi valloittavan melodian, josta päästiin heti kohta tekemään suomenkielinen versio.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Euroviisut on hieno kilpa, eikä enää pelkkä homojen juhla, mutta politiikka kannattaisi jättää Euroviisujen ulkopuolelle.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/ei-isis-...

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Esa M Paloniemi, #2:
"Euroviisut on hieno kilpa, eikä enää pelkkä homojen juhla, "mutta politiikka kannattaisi jättää Euroviisujen ulkopuolelle."

Minustakin on hyvä, että politiikka jätetään Euroviisujen ulkopuolelle. Tarvitaan tässä hajaannuksen tilassa jotain, joka yhdistää eurooppalaisuutta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Surffailin elokuvan Magnificent Sevenin mainoskatkolla kakkoselle; Parrakas nainen säihkysäärineen, painonvartijoihin liittynyt avaruusrobotti Verka tai verla tai jotakin.... Kiireesti elokuvan pariin, tiedä häntä, liekö TV:n ominaisuutena hajuaistimus. VMP.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Veikko Mäkitalo, #3:
"Kiireesti elokuvan pariin, tiedä häntä, liekö TV:n ominaisuutena hajuaistimus. VMP."

Eroviisuja pitää nykyään seurata radion kautta. Silloin musiikin tasoa voi vertailla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Trumpin ja Putinin ja eurooppalaisten kansallismielisten natsipuolueiden uhkaaman Euroopan pitäisi yhdentyä enemmän, sen poliittisia rakenteita tulisi vahvistaa ja sille pitäisi perustaa oma armeija. Brexit pitäisi peruuttaa.

Euroviisut???????
evvk (ei voisi vähempää kiinnostaa)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Arto Vihavainen #4: Veikko Mäkitalo, #3:
"Euroviisut???????
evvk (ei voisi vähempää kiinnostaa)"

Minua ne kiinnostavat ennen kaikkea sen takia, että ne kiinnostavat niin monia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset