TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Varakkaat porvarit ja köyhät ilmastokapinalliset voittivat EU-vaalit

  • Kuva: Länsi-Euroopan EU-tilkkutäkki.
    Kuva: Länsi-Euroopan EU-tilkkutäkki.

Suomen puolueista Kokoomus pääsi eurovaalien ykköseksi, koska rikkaat äänestävät aina. Huomattavin nousija oli Vihreät. Se johtuu varmaan siitä, että nuoriso on johtanut Suomessa kansainvälistä ilmastonmuutoskapinaa.

   Vihreät ovat nousseet monissa suurissa kaupungeissa Labour-blokin ykköspuolueeksi. Ei siinä pitäisi olla demareilla minkäänlaista protestin aihetta. Sdp ja Vihreät täydentävät mainiosti toisiaan. Eivät ne astu toistensa varpaille. Kummatkin taistelevat talouskysymyksissä reilumman ja oikeudenmukaisemman Suomen ja maailman puolesta.

   Vihreällä nuorisolla on tapana sanoa, etteivät he varmaan koskaan saa minkäänlaista eläkettä, jos edes elävät eläkkeelle saakka tässä saastuneessa maailmassa. Demarivanhukset taas surkuttelevat vuosi vuodelta heikentyviä eläkkeitään, koska mikään hallitus vuoden 1994 jälkeen pohjastaan riippumatta ei ole suostunut korjaamaan taitetun eläkeindeksin huutavaa vääryyttä.

 

Vihreiden ja demarien on yhdistettävä voimansa taistelemaan köyhyyttä ja epäreiluutta vastaan. Nuorten ja ikääntyneiden on kohdattava toisensa ja todettava, että edut ovat yhteiset.

   Nämä vaalit viimeistään osoittivat, että Vasemmistoliitto ei todellakaan ole mikään Moskovasta johdettu järjestö vaan aito Labour-puolue sekin. Oli vaaleissa myös pari kommunistista puoluetta. Niiden Moskova-suhde taitaa olla myös muisto vain. Eihän Putin ole leninisti vaan oligarkki ja tsaari, joka on kaapannut Venäjällä kaiken vallan ja kaiken omaisuuden.

   Euroopan putinistit löytyvät aivan muualta. Heillä on suuret puolueet Italiassa ja Ranskassa. Unkarin yksinvaltias on myös Kremlin kanssa lämpimissä väleissä. Onkohan syynä se, että Unkari haluaa tällä tavalla saada Ukrainalta takaisin alueet, jotka ovat joskus kuuluneet Unkarille?

  

Perussuomalaiset eivät nousseet niin korkealle kuin muut pelkäsivät. Suurena syynä on varmaan se, että Itävallan populistipuolueen Venäjä-suhteiden paljastusvideo julkistettiin otolliseen aikaan ennen eurovaaleja. Mediavaikuttamista voidaan harjoittaa huonoon tai hyvään suuntaan. Nyt suunta oli hyvä - ellei kysytä perussuomalaisilta.

   Suomen persuille suhde Venäjään on kipeämpi kysymys kuin vaikkapa Italian ja Ranskan ”veljespuolueilla”, koska Suomi on Venäjän naapurimaa. Helppo tuon suurvallan kanssa on sumplia monen ”puskurivaltion” takaa.

 

Mutta rikkaiden vaalithan nämä eurovaalit olivat. Kauniaisten äänestysprosentti oli korkein. Jos vain puolet äänioikeutetuista äänestää, jokainen äänestäjä saa kaupanpäällisiksi toisen äänen. Puoletkaan ei äänestänyt, vaan vain 42,7 prosenttia. Meillä äänioikeutta käyttäneillä oli siis ylikin kaksi ääntä. Köyhillä ja syrjäytyneillä ei yhden yhtäkään.

 

Kuva: Länsi-Euroopan EU-tilkkutäkki. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kummatkin taistelevat talouskysymyksissä reilumman ja oikeudenmukaisemman Suomen ja maailman puolesta.

3000+ tuloista maksaa suoraan 30 pinnaa veroja. Kun kaikki akvit, kiinteistö ym.. On maksettu, niin mennään jo yli 50%. Reilua? Tämä nyt reilun hallituksen puitteissa lisääntyy.
Työteliäimpien ihmisten osalta muuttoliike on poissa. Tähän suuntaan saapuvilla lienee tähtäimessä pääosin jotain muuta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jp Lehto, #1:
"3000+ tuloista maksaa suoraan 30 pinnaa veroja. Kun kaikki akvit, kiinteistö ym. On maksettu, niin mennään jo yli 50%. Reilua? Tämä nyt reilun hallituksen puitteissa lisääntyy."

Köyhät kantavat lähes kaikki tulonsa ruokakauppaan ja maksavat huikeita ALV-veroja. Köyhät eläkeläiset ovat pudonneet lattian läpi leipäjonoihin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mä täytän vuoden päästä 53v. Kun nämä työt aloitin suuret joukot 53 vuotiaita jäi eläke putkeen. Siihen puolet yli 50v siirtyi työelämän ulkopuolelle. Vieläkin tapaan välillä näitä kavereita. He ovat olleet siis jo eläkeputkessaan lähes 30v.

Tehtiin ylityöputki. Päivärahksi saatiin usein ihan normi palkkaa vastaava summa. Tätä kehuttiin meille, että tekin sitten joskus. No ei se ihan, niin mennyt. Eläkemaksut olivat matalat. Palkasta ei suoraan maksettu penniäkään. Näitä virheitä maksellaan.

Sama kohtalo nyt nuorilla. Ei ne saa edes näitä nyt jo leikattuja eläkkeitä, vaikka eläkeikääkin jo on nostettu. Nostetaan vielä lisääkin. He todella myös maksavat eläkkeet.

Uskokaa kiljusia. Sekin kiljui jo silloin ja samanlaista puppua puhui

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Jp Lehto, #3:
"Sama kohtalo nyt nuorilla. Ei ne saa edes näitä nyt jo leikattuja eläkkeitä, vaikka eläkeikääkin jo on nostettu. Nostetaan vielä lisääkin. He todella myös maksavat eläkkeet.
Uskokaa kiljusia. Sekin kiljui jo silloin ja samanlaista puppua puhui"

On eläkeyhtiöiden propagandaa nuorten ikäluokkien hyödyllisille hölmöille kertoa, että tulevaisuudessa ei voitaisi muka maksaa eläkkeitä.

Olen samaa mieltä, että 90-luvun lamavuosina laskettiin työttömiä liian helposti ennenaikaiselle eläkkeelle.

Mutta taitettu eläkeindeksi on huutava vääryys, joka puree julmasti pienimpien eläkkeiden saajiin. Jos he ovat joskus juuri ja juuri tulleet toimeen tuloillaan niin ei enää. Sen sijaan Suomeenkin olisi vihdoinkin saatava eläkekatto. Ökyrikkaat ovat jo työuransa aikana saaneet talteen muhkeita omaisuuksia. Ei heille enää kuulu maksaa ökyeläkkeitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset