TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Elokuu on EU:n lomakuu – Suomi elää väärässä rytmissä

# Suomella on sama rahayksikkö euro (€) kuin Euroopan ytimissä. Se helpottaa taloudellista kanssakäymistä. Mutta meidän kellomme käyvät tuntia edellä Euroopan ytimiä. Ja kaiken typeryyden huippuna meillä heinäkuu on varsinainen kesälomakuukausi. EU:n ytimissä lomalle mennään elokuussa.

   Nämä väärät ajoitukset tuottavat Suomelle todella suuria hankaluuksia ja haittoja taloudessa, kulttuurissa ja kaikessa kanssakäymisessä.

 

# Ennen vanhaan sanottiin, että opettajien ammatissa on kolme mahtavaa etua – nimittäin kesäkuu, heinäkuu ja elokuu. Nyt tuo ei enää pidä lainkaan paikkansa, koska koulujen syyslukukausi alkaa elokuun 8. päivänä. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen koululaiset ovat kesälomalla vain elokuun ensimmäisen viikon ja ahertavat koulussa sitten kolme elokuun monesti helteistä viikkoa.

   Koululomien kuuluisi alkaa juhannuksen tietämillä ja jatkua elokuun loppuun.

 

# Nykyinen kellojen ja kalenterin rytmi ei ole hyvä EU-Suomelle. Euroopassa elokuu on varsinainen lomakuu. Oy Suomi Ab sen sijaan on lomalla heinäkuussa, joka on Euroopan ytimissä kuukausista kaikkein kiireisin, koska kaikki tärkeät asiat pyritään saamaan valmiiksi ennen kesälomia. Sen olemme huomanneet, kun Suomen hallitus on joutunut EU-puheenjohtajana järjestämään heinäkuussa Finlandia-talossa harva se päivä tärkeitä kokouksia.

   Kun sitten eurooppalaiset turistit pyrkivät Suomeen lomalle elokuussa, monet kesälomakeskukset ovat jo lopettaneet toimintansa tältä kaudelta. Merkittävät turismitulot jäävät saamatta.

 

# Kun muistelemme vanhoja hyviä kolmen kuukauden kesäloma-aikoja, kannattaa kyllä huomata, että tuolloin töitä tehtiin ja koulua käytiin kuutena päivänä viikossa. Lauantai oli työ- ja koulupäivä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

On käsittämätöntä, ettei meille suomalaisille ole vieläkään valjennut, miten paljon vahinkoa tälle EU-maalle koituu väärästä loma- ja kellonajasta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kun opettajille on ehdotettu koulujen kesälomien siirtämistä juhannuksesta elokuun loppuun, he ovat usein valitelleet kevätlukukauden pituutta. Mutta tuon lukukaudenhan katkaisevat urheilu- ja pääsiäislomat. Sinne voitaisiin vieä lisätä lomapäiviä.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Tässä on juttua samasta aihepiiristä eli elokuun koululomista, joita vietettiin "wanhaan hyvään aikaan":
http://timouotila1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-a...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset