*

TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 18 min 50 s sitten

KL: Baariyrittäjä avautui Hartwallin toiminnasta – näin yhtiö vastaa Lonkero-ihmetykseen

22 min 2 s ago

Panimoyhtiö Hartwall kertoo, ettei se suunnittele jatkossakaan Amerikan-valloitusta. Maailmalle hinguttu hittituote Lonkero on yhdysvaltalaisen byrokratian hampaissa, Kauppalehti kertoo.

Suursotaharjoitus: ”Mukaan 10 000 varusmiestä ja kaikkiaan 20 000 sotilasta”

1 tunti 18 min ago

Kohua herättänyt pääsotaharjoitus on tarpeen, jotta sotilaat oppivat johtamaan, perustelee puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) blogissaan.

”Ennenkuulumaton” murskatulos kyselyssä – Kuntaväen ammattiliitto: Sote-uudistus kaatumassa

1 tunti 56 min ago

Muun muassa kuntien ja kuntayhtymien viranhaltijoita edustava ammattiliitto Jyty arvioi hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen olevan ”kaatumassa”.

Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki sanoi tiistaina, että uudistus uhkaa karahtaa karille ”huonon valmistelun ja jääräpäisen pakkovääntämisen seurauksena monimutkaisuuteensa ja sekavuuteensa”. Hänen mukaansa alan asiantuntijoiden varoitukset kaikuvat hallituksessa kuuroille korville.

Liverpool sössi kolmen maalin johtonsa, jatkopaikka jäi varmistamatta

9 tuntia 48 min ago

Sevillassa tarjottiin tiistai-iltana jännittävä ja vaiherikas jalkapallon Mestareiden liigan ottelu. Vierasjoukkue Liverpool siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 3-0 -johtoon ja peli näytti selvältä.

Sevilla nousi toisella puoliajalla kuitenkin 3-3 -tasapeliin. Kaikki maalinsa joukkue teki erikoistilanteesta. Wissam Ben Yedder osui vapaapotkutilanteesta sekä rankkarista ja yliajalla Guido Pizarro viimeisteli tasoitusmaalin 3-3:een kulmapotkutilanteesta.

Kärppien jyräys jatkuu

21.11.2017 22:52

Kärppien päävalmentajaksi viime kauden jälkeen noussut Mikko Manner on pannut tuulemaan. Hän on piiskannut Kärpät hurjaan liitoon. Viimeisestä 11 ottelustaan Kärpät on voittanut kymmenen.

Tiistaina Kärpät voitti kärkiottelussa Tapparan 3-1.

- Kaksi erää oltiin tosi hyviä. Oltiin tekemässä tilanteeksi jo 3-0, mutta tuomareilta tuli haastava tuomio. Siitä jäi hampaankoloon, Manner sanoi Radio Citylle viitaten avauserässä korkean mailan takia hylättyyn osumaan.

Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin päätökseen paperittomista – Näin kommentoi apulaispormestari

21.11.2017 19:47

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin kaupunginhallituksen päätökseen paperittomien palveluista. Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) puolestaan katsoo, että Helsingin tulee seurata asiassa tarkasti muiden maiden linjauksia.

Kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pakarinen äänesti paperittomien elämää ja elinolosuhteita helpottavaa aloitetta vastaan kaupunginhallituksessa. Aloite meni kuitenkin täpärästi läpi ja kaupunginhallitus päätti lähettää päätösehdotuksen kaupunginvaltuustoon.

Hämmentänyt Mugabe, 93, erosi viimeinkin – presidentiksi ”häikäilemätön Krokotiili”?

21.11.2017 18:48

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe, 93, on viimeinkin ilmoittanut erostaan. Parlamentissa oli ehtinyt alkaa virkasyytemenettely, joka keskeytettiin erokirjeen vuoksi.

Parlamentissa puhkesi riemukas juhlinta ilmoituksen johdosta.

Venäjän 986-kertainen säteily – STUK: Alkuperä tuntematon, ei vaaraa ihmisille

21.11.2017 17:47

Etelä-Uralin alueella havaitut kohonneet radioaktiivisen ruteniumin pitoisuudet eivät ole vaarallisia ihmisille tai ympäristölle, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK). Venäläinen Rosgidromet-virasto on vahvistanut, että radioaktiivista ruthenium-106:ta havaittiin syyskuun lopussa jopa 986-kertaisesti normaaliin nähden.

Suursotaharjoitus: Jussi Niinistö selvitti kansanedustajille puheitaan – ”Sanoi toimineensa valtuuksiensa puitteissa”

21.11.2017 16:06

Eduskunnan puolustusvaliokunta on kuullut puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) tämän avauksesta järjestää Suomessa suurikokoinen pääsotaharjoitus.

Niinistö esitti alustavan kutsun harjoitukseen muun muassa Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisille tämän vieraillessa Helsingissä muutama viikkoa sitten. Julkisuudessa Niinistön on nähty ohittaneen virallinen protokolla ja presidentti Sauli Niinistö asiassa. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) katsoi puolustusministerin pitävän omaa kotiteattaria.

Susijengi matkaa Bulgariaan, haasteena ”tyypillinen bulgarialainen koripallo”

21.11.2017 15:18

Karsinnat Kiinassa 2019 pelattavaan koripallon miesten MM-turnaukseen käynnistyvät tällä viikolla. Suomen Susijengi pelaa avausottelunsa perjantaina Bulgariassa parikymmenentuhannen asukkaan Botevgradissa.

- Bulgaria ei ole helppo vastustaja. He ovat paremmassa asemassa, koska me joudutaan matkustelemaan enemmän. Ensin pelaajamme lennätetään Suomeen ja sitten vierasotteluun Bulgariaan, toteaa Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Kotiavauksessaan ensi maanantaina Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Tshekin.

Juhana Vartiainen vastaa Antti Rinteelle: Tämän takia työvoimareservi on vain 40 000 henkeä

21.11.2017 14:38

Kokoomuksen kansanedustaja, Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen entinen ylijohtaja Juhana Vartiainen pitäytyy kannassaan, että työttömien lukumäärä voisi pienentyä vain noin 40 000 hengellä. Sitten iskee vastaan rakenteellisen työttömyyden raja.

Lukio maksaa jopa 2600 € – Presidentti Niinistö huolestui koulutuksen tasa-arvosta

21.11.2017 14:23

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huolissaan koulukirjojen hinnoista. Hän otti asian esiin tänään luennoidessaan Turun yliopiston järjestämällä luentosarjalla.

Niinistö huomautti, että koulukirjat on vastikään uusittu ja ne maksavat taas entistäkin enemmän. Hän sanoi pohtineensa havainnon johdosta, onko Suomi yhä maa, jossa jokaisella on mahdollisuus päästä kuinka pitkälle tahansa. Presidentti lisäsi pitävänsä kysymystä keskeisenä.

–Onko Suomi mahdollisuuksien maa kaikille?

Näkökulma: Sinisten joukot valkopesivät Juha Sipilää

21.11.2017 11:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sai omalle hallitusjatkokertomukselleen sivustatukea sinisen tulevaisuuden taustavaikuttajilta viime viikonlopun Ilta-Sanomissa.

Pääministerin uskottavuus liittyen perussuomalaisten hajoamiseen on ollut kyseenalaistettuna nyt kuukauden päivät poliittisessa oppositiossa. Kaikki alkoi siitä, kun toimittaja Lauri Nurmen paljon kehuttu kirja Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into, 2017) julkaistiin viime kuussa.

Ministeriöltä uusi Suomi 100 -ohje: Liput salkoon poikkeuksellisesti jo 5.12.

21.11.2017 10:18

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi saa tänä vuonna liputtaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aatosta kello 18 alkaen. Lippu tulee laskea salosta itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 22 mennessä.

– On hyvä muistaa, että Suomi on yksi maailman parhaista maista. Siitä sopii iloita, ja Suomen lipun nostaminen salkoon on verraton tapa iloita itsenäisyydestä, sisäministeriö opastaa.

Liputuskäytäntö muistuttaa siis juhannusliputusta, jonka myös voi aloittaa jo juhannusaattona kello 18. Pimeän aikaan liputettaessa Suomen lippu tulisi kuitenkin valaista hyvin, ministeriö ohjeistaa.

Perussuomalainen valtuutettu: “Helsinki romuttaa turvapaikkaprosessia”

21.11.2017 10:02

Kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) arvostelee Helsingin kaupunginhallitusta toimista, joiden hän katsoo rapauttavan Suomen turvapaikkajärjestelmää.

Tapahtuiko Venäjällä ydinonnettomuus? – Viranomaiset myönsivät 986-kertaiset säteilyarvot

21.11.2017 09:13

Venäjällä viranomaiset ovat vahvistaneet Tšeljabinskin alueen äärimmäisen korkeat radioaktiivisen aineen säteilyarvot. Venäjän Greenpeace on epäillyt, että Mayakin ydinvoimalaitoksella tapahtui syyskuussa onnettomuus, jota Venäjän viranomaiset ovat piilotelleet.

Venäjän meteorologisen keskuksen mukaan Argayashin mittausasemalla radioaktiivista ruthenium-106:ta havaittiin syyskuun lopussa jopa 986-kertaisesti normaaliin nähden. Säteilyarvot olivat korkeita myös muualla Tšeljabinskissa.

Poliisi julkaisi paljonpuhuvan kuvan: Nyt varovasti liikenteessä

21.11.2017 08:31

Pääkaupunkiseudun tiistaiaamun ajokeli on hyvin haastava. Sen todistaa jo kuva, jonka Helsingin poliisi julkaisi Twitterissä hieman kahdeksan jälkeen aamulla. Kuva näkyy alla.

– Haastava ajokeli Helsingissä. Varaa aikaa ja malttia liikenteeseen! poliisi varoittaa twiitissään.

Rankkaa kritiikkiä Angela Merkelille: ”Halusi pysyä vallassa hinnalla millä hyvänsä”

21.11.2017 08:20

Liittokansleri Angela Merkel on vastuussa Saksan hallitusneuvottelujen kariutumisesta, katsoo saksalainen politiikan tutkija, professori Christian Hacke.

Hacke sanoo Deutsche Wellelle, että Merkelin olisi heti alussa pitänyt tiedostaa hallituskumppanikokelaiden erilaisuus ja toimia sen mukaan.

Venäjä ja KHL ulos olympialaisista? Kansainvälisen Olympiakomitean kanttia testataan

20.11.2017 23:02

Maailman antidopingneuvosto Wada on ilmoittanut, että se olisi valmis hyllyttämään Venäjän olympiakisoista kokonaan. Venäjä ei täytä antidopingtyössään edelleenkään Wadan vaatimuksia.

Venäjä ei ole tunnustanut, että sillä olisi ollut valtiojohtoinen dopingohjelma, jonka McLarenin tutkimusraportti paljasti. Venäjä ei myöskään ole päästänyt riippumattomia tutkijoita tutkimaan väitetyn ohjelman aikana otettuja virtsanäytteitä.

”Käsittämätön ja epäinhimillinen arvio työttömistä” – Rinteeltä tyrmäys kokoomuslaiselle

20.11.2017 20:30

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne moittii kovin sanoin Juhana Vartiaisen (kok.) työttömyyslausuntoa, kertoo Talouselämä. Vartiaisen mukaan Suomen todellinen työvoimareservi on vain noin 40 000 työtöntä, vaikka Suomessa on yhteensä noin 270 000 työtöntä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset