TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroviisut

Ranskan vaalit voivat lyödä Euroopan ”mosaiikin” pirstaleiksi

# Olemme lauantaina 6.5. seurailleet Ylen tv-uutislähetyksiä Pariisista, jossa sununtaina äänestetään Ranskan, Euroopan Unionin ja Suomen tulevaisuudesta. Brexitin ja Trumpin yllättävien vaalivoittojen jälkeen kukaan ei voi enää olla varma siitä, että Marine Le Pen ei tekisi yllätystä, voittaisi ja hajottaisi Euroopan.

Bottas, Leijonat ja Norma John suomalaisten käsittelyssä

Lyhyestä virsi kaunis. Kun Valtteri Bottas haki kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa tuntumaa uuteen kilpa-autoonsa ja oli kaksi kertaa "vasta" kolmas, urheilutoimittajat alkoivat sopuleina istuttaa häntä tukevasti alaspäin. Nyt taas he ylistävät. Saa nähdä, mitä seuraavaksi.

Leijonat löi EHT-turnauksessa 13 NHL-pelaajan Ruotsin, mutta se ei merkitse mitään, sillä eihän tällaisella joukkueella mitään tee, kun siinä ei ole NHL-pelaajia yhtä paljon kuin Ruotsilla. Ja Juhamatti Aaltonen vielä mukana. Montako maalia keväällä, häh!

Saara Aalto: Niin klisseinen, persoonaton ja muovinen esitys se oli

Saara Aalto on tämän hetken kuumin suomalainen viihdeartisti maailmalla. Viimeisen kuukauden aikana hän on saanut runsaasti runsaasti näkyvyyttä ja ylistystä Iso-Britannian X Factor-kilpailussa, missä Saara on jo noussut kymmenen parhaan joukkoon. Iso-Britannian X Factor ei ole mikä tahansa laulukilpailu, vaan sen kautta on noussut tasaiseen tahtiin artisteja kansainväliseen maineeseen, esimerkkinä vuoden 2010 kilpailussa kolmanneksi sijoittunut One Direction-poikabändi.

Euroviisuja ja infosotaa

Euroviisut olivat taas kova pala itänaapurille. Venäjän ykköskanava aloitti tänä vuonna viisulähetyksen näyttämällä perinteiseen tapaansa kuvia Ukrainan nousevista fasisteista ja julisti Venäjän voittoa videopätkillä vuotuisesta voitonpäivän paraatistaan.

Putin hävisi Euroviisut 2016 - Krim on Ukrainan ja Karjala suomen!

Kuten torstain blogissani ennakoin, muodostui Eurovision laulukilpailuista 2016 viihde-elämää suurempi spektaakkeli geopoliittisten ja kulttuuritaustaisten etupiirien molotovribbentroplaisine vastakkainasettelukärjistymineen. Onneksemme kaiki meni parhain päin rauhanomaisen kilvoittelun hengessä ja kansojen itsemääräämisoikeuttakin kohtuudella kunnioittaen.

Euroviisut: Ukrainan 1944 (2014) - Suomen 1940 ja 1944?

Vaikka Euroviisuissa on viime vuosikymmeninä ollut kyllästykseen asti tyhjänpäiväistä lällätystä ja pakkolaskelmoitua hittielementtituunausta sekä maailmanpakoista pervohörhöilyä, on edelleenkin saatu ajoittain nauttia myös sekä korkealaatuisista ja koskettavista sävellyksistä että aidosti viihdyttäen syvällisestikin puhuttelevista sanoituksista ja esityksistä.

Missä piilee PKN:n menestyksen salaisuus

Keskustelu PNK:n Euroviisuedustuksesta on jo pääosin tullut käydyksi. Aivan yleisesti asia on nähty Suomen kannalta hyvin positiiviseksi. Ennen kuin sanon mitään muuta, myönnän olevani yleisen mielipiteen kanssa samaa mieltä. Rohkea bändi ja soittaa ihan oikaa musiikkia, jota suurin osa suomalaisistakin dikkaa. Todennäköisesti menestys euroviisuissa on jopa Lordin kuokkaa.

Ei vois vähempää kiinnostaa

Pari vuosikymmentä sitten onnittelin erästä ruotsalaista tuttavaa heidän jalkapallojoukkueensa pronssimitalista maailmanmestaruuskisoissa. "Couldn't care less", vastasi hän. Nyt ollaan suomalaisista tekemässä euroviisuvoittajia. Sinusta ja minustakin. Ei vois vähempää kiinnostaa.

Alkuaikoina Euroviisujen säännöissä painotettiin musiikin merkitystä, erityisesti sävelmää painotettiin sovituksen kustannuksella. Maalle tyypillisen (etnisen ja kansallisen) aineksen sisältäneisyyteen kehotettiin.

Manifesti ja Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät vei sittenkin jalat alta!
Myönnän, olin varsin skeptinen. Ajattelin, että jaahas, tässä taas ”avarakatseinen establishmentti” vie kehitysvammaisia kuin laskiämpäriä.

Vasta tänään kuuntelin biisin huolella - ja kuuntelen vaikka kuinka monta kertaa uudestaan. En yhtään ihmettelisi, jos PKN voittaisi koko euroviisuskaban, sen verran biisissä lauletaan tervetullutta selkokieltä.

”Aina mun pitää” on ilmiselvä manifesti.
Se on julistus kehitysvammaisten ihmisoikeuksien puolesta.

#PKN #asenneratkaisee #rohkeasuomi

Hyvät naiset ja herrat, Suomi teki eilen historiaa! Suomalaisilla riitti rohkeutta äänestää Pertti Kurikan Nimipäivät euroviisuedustajaksi. Oli huikeaa seurata Uuden Musiikin Kilpailua ja on myönnettävä, että ensimmäistä kertaa minäkin äänestin näissä kinkereissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä