TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Henrik Meinander

Suomen brändi on 100-vuotias todellinen tasavalta

# Pääministeri Antti Rinne oli täsmälleen oikealla asialla pitäessään demokratiaa ja oikeusvaltiota vahvasti esillä kertoessaan EU:n parlamentille unionin puheenjohtajavaltiosta Suomesta ja sen toiveista. Voi jopa väittää, että demokratia, oikeusvaltio ja sananvapaus on jonkinlainen Suomen brändi.

Onko Suomi ruotsalainen ja Ruotsi suomalainen?

# Olen lueskellut professori Henrik Meinanderin uutta ja mainiota kirjaa Nationalstaten, Finlands svenskhet 1922-2015. Se on hieno suomenruotsalaisuuden, ruotsinsuomalaisuuden ja Ahvenanmaan historian tiivis yleisesitys viimeksi kuluneiden sadan vuoden ajalta. Näkökulma on suomenruotsalainen. Mutta asiat nähdään uudella ja avaralla tavalla.

Kremlin sopimus 23.8.1939. Ei kiitos sellaista koskaan enää!

On kulunut 75 vuotta siitä, kun Euroopan hirveän 1900-luvun kaameimmat diktaattorit Hitler ja Stalin jakoivat itäisen Euroopan keskenään. Syntyi nk. Molotov-Ribbentrop-sopimus. Se on  pöyristyttävä paperi. Toivottavasti nykyään ei tehdä vastaavanlaisia sopimuksia, kun Euroopan ja Suomenkin johtajat tapailevat Kremlin nykyvaltiasta Vladimir Putinia Ukrainan kriisin merkeissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä