TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kultaranta-keskustelut

Onko Suomen Nato-optio bluffia?

Suomen Nato-optio tuli uuden Antti Rinteen (SDP) hallituksen ohjelmaan. Sehän oli jäänyt pois Jyrki Kataisen (Kok.) hallituksen ohjelmasta, mutta tuli Juha Sipilän (Kesk.) hallitusohjelmaan. Vuonna 2011 maailmantilanne oli varsin erilainen kuin nykyään, mikä osaltaan selittää tapahtumia.

EU:lle lisää uskottavuutta - mutta miten?

Viimeksi erinomaisten Kultaranta-keskustelujen myötä on nostettu esille EU:n imagohaasteet, etenkin sisäisesti. Allekirjoitan huolen mutta en paniikkimielialaa. EU:n ei lopulta tarvitsisi tehdä kovinkaan paljon nostaakseen imagoaan kansalaisten silmissä. Pari vinkkiä seuraa.

Presidentti Niinistön Kultaranta -keskusteluihin korkea ulkomainen vieras

Eilen uutisoitiin, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimiin  Kultaranta -keskusteluihin osallistuu myös YK:n pääsihteeri António Guterres.

Tänäkin vuonna  presidentti Sauli Niinistö osallistuu HS:n mukaan Naton huippukokoukseen.

Hyvä Sofi Oksanen! Hyvä Heikki Talvitie!

Maanantaina aamupäivällä Kultarannassa käyty ulkopolitiikan ”kultapossukerhon” keskustelu oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja tärkeä. Oli myös hyvä, että eri näkökantojen edustajia oli riittävästi paikalla. Lisäksi useimmat keskustelijat puhuivat suoraa asiaa eivätkä tyytyneet perinteiseen suomalaiseen ympäripyöreyteen, vaikka aiheena olikin Venäjä, Venäjä, Venäjä.

   Kaikkein kummallisinta on, että huomaan voivani olla yhtä mieltä jopa räväkän kirjailijan Sofi Oksasen ja äärimmäisen varovaisen ex-suurlähettilään Heikki Talvitien kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä