TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipidemittaukset

Vihreiden nousu gallup-kärkeen Saksassa varmistumassa

Kirjoitin 01.06. blogin vihreiden noususta puolueiden välisessä mittelössä kannatuskärkeen Saksassa kysymysmerkin kera. Silloin tutkimuslaitos Forsa oli saanut Saksan vihreät mittauksessaan maan suurimmaksi puolueeksi.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276839-vihreat-gallupkarkrrn-saks...

Katsaus puolueiden kannatukseen ennen vaalikevättä

Vaalikevään alkaessa kiihdyttää kohti viimeistä kahden ja puolen kuukauden kuukauden loppusuoraa, on paikallaan luoda katsaus puolueiden kannatuksien kehitykseen. Etenkin kun tuoreita kannatusmittauksia julkaistaan reilun viikon välein jonkin miittaajan toimesta, hämärtyvät pidemmän aikavälin trendit väistämättä kuukausittaisten pienten muutosten kohinaan.

Malttia kannatusmittausten tulkintaan - tilanne viime vaaleihin verrattuna

Puolueiden kannatusta luodataan säännöllisesti mielipidemittausten avulla. Viimeksi tänään YLE julkaisi Taloustutkimuksen teettämän kyselyn, jonka merkittävimpiä piirteitä olivat vihreiden kannatuslaskun jatkuminen, vasemmistoliiton reilu nousu ja sekä kokoomuksen että SDP:n lievä kannatuslasku. Kirjoitin aiemmin mielipidemittausten yleispiirteistä sekä mekanismista yrittäen pysyä kohtuullisen yleistajuisella tasolla.

Hivutustaktiikka

Venäjä asettaa meille aina tiettyjä reunaehtoja, ja siksi elämme niin kuin niitä ei olisi.

Pienet asiat kerrallaan muuttavat maailmaa. Suomalaisessa ulkopolitiikasta puhuttaessa on tapana kikkailla sanamuodoilla ja mitättömän oloiset rukkaukset poliitikkojen puheissa saavat aikaan hermostumista. Usein kyse on ihan samasta asiasta, mutta toiset näkevät kuvion omalla tavallaan.

Antoiko kansakunta rangaistuksen sinisille?

Ilmeisen uskottava Yle-mielipidetiedustelu * kertoo tylyn mittaustosiasian – loikkari ja ulkoministeri [!] Timo Soinin de facto johtama Sininen sai tilastovirheen sisään jäävät 1,4 prosentin kannatuksen – tässä vaiheessa. Hävettääkö Timo?

 

Saksan puolueet, Trump, Merkelin jatko

Saksassa toteutetaan useita mielipidemittauksia puolueitten kannatuksesta joka viikko. Ne toteutetaan nopeasti muutamassa päivässä ja julkaistaan välittömästi. Täten saadaan nopeasti tietää, miten yksittäiset asiat vaikuttavat puolueitten kannatukseen. Tulokset eivät aina ole aivan yhteneviä, mutta kuitenkin samansuuntaisia.

Oikeistopopulistisen AfD-puolueen kannatuksen kehitys Saksassa

Saksassa on useita instituutteja, jotka tekevät mielipidemittauksia puolueitten kannatuksesta. Viimeisten päivien aikana niitä on julkaistu kuusi. Niiden tuloksissa on selkeitä yhtäläisyyksiä.

Hallituspuolueitten kannatuksen lasku on pysähtynyt, kääntynyt jopa pieneen kasvuun. Kaikki tutkimukset osoittavat, että hallituspuolueilla CDU/CSU ja SPD (suuri koalitio) on takanaan liittopäivillä selkeä äänestäjien enemmistön tuki.

Britannian "Brexit"-kansanäänestys lähenee

Britannian kansanäänestys maan mahdollisesta erosta EU:sta lähenee. Äänestys on noin viiden viikon päästä 23.06.2016. Asia kiinnostaa myös mediaa ja tietysti myös yleisöä. Siksi nyt julkaistaan lähes päivttäin mielipidetutkimusten tuloksia siitä, johtavatko kisaa kannattajat vai vastustajat.

Muutenkin kampanjat kannattajien ja vastustajien välillä kiihtyvät. Lontoon entinen pormestari Boris Johnson, EU:n vastustajien kärkihahmo, on ennättänyt verrata Euroopan Unionia jopa Napoleoniin ja Hitleriin.

Puolueiden kannatusten muutokset viime vaalien jälkeen

Puolueiden kannatusten muutosta tulisi aina tarkastella yhden gallup-tuloksen sijaan pitemmällä aikavälillä samalla tavalla tehtyjen tutkimusten aikajanassa. Yle julkaisi tänään omista kyselyistään  graafisen käyrästön puolueiden kannatuksien kehityksestä viime vaalien jälkeen.

http://yle.fi/uutiset/puoluekannatusmittari/8518374#start=252

Perussuomalaisten kannatuksen laskun syy?

Pitkin syksyä sekä Yle:n että HS:n gallupit ovat kertoneet perussuomalaisten kannatuksen voimakkaasta alamäestä. Kevään vaalien jälkeen puolueen kannatus on puolittunut. Toistaiseksi puolue ei ole ainakaan julkisuudessa asiaa paljon käsitellyt, vaikka minä ainakin uskon puolueen äänestäjien odottavan asiaan jonkinlaista kantaa myös puolueelta.

Eilen puheenjohtaja Soini kirjoitti muutaman rivin Plokin asiasta.

http://timosoini.fi/2015/12/opposition-itkupillit/

Hän totesi, että Egyptin korpi opettaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä