TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Venepakolaiset

Australia taistelee ihmissalakuljetusta vastaan

# Australia on ”maa johon mahtuu”. Sehän on alueeltan vain hieman pienempi kuin Kiina mutta asukkaita on vain pari prosenttia Kiinan väkimäärästä. Luulisi siis, että Australia olisi oikea siirtolaisten ja maahanmuuttajien paratiisi. Sitä se voisi ollakin, jos maailman sorretuilla ja solvaistuilla olisi sinne pääsy niin kuin Afrikan väellä Välimeren yli Italiaan ja Euroopan Unioniin.

Australian turvapaikkamalli Eurooppaan

Italiaan on tähän mennessä tullut Afrikan rannikolta noin 105 600 turvapaikanhakijaa tänä vuonna. Viime vuonna tulijoita rekisteröitiin kaikkiaan 153 842. Tulijat ovat pääsääntöisesti afrikkalaisia. Aina välillä on kuultu, että pitäisi noudattaa Australian esimerkkiä ja käännyttää veneet takaisin sinne, mistä ovat lähteneet. Britannian pääministeri David Cameron on yrittänyt painostaa EU-päättäjiä, jotta veneet käännytettäisiin mahdollisimman pian, kun ne ovat lähteneet Libyan rannikolta. http://data.unhcr.org/mediterranean/country.php?id=105

Professori haukkuu länsimaiden pakolaispolitiikan

On kuin lukisi Perussuomalaisten vaaliohjelmaa, mutta selittäjänä onkin arvostettu alan asiantuntija Paul Collier.

 

Venepakolaiset pitäisi palauttaa leireille ja rajat tulisi sulkea. Collier: "YK:n pakolaisjärjestö on täysin pihalla. Se kohtelee pakolaisia kuin avuttomia lapsia. Tilanne on raivostuttava."

 

Eurooppa ottaa oppia Australian venepakolaislinjasta

Vielä pari vuotta sitten Euroopassa ihmeteltiin Australian menetelmiä maahan pyrkivien venepakolaisten torjumiseksi. Australiaa moitittiin epäinhimillisistä menetelmistä. Mutta sitten Pohjois-Afrikan pakolaisia on alkanut tulvia EU:n Välimeren maihin sellaisella vauhdilla, että on jopa lähdetty opintomatkalle Australiaan oppimaan käytäntöjä pakolaisvirtojen ehkäisemiseksi ja merihätään joutuneiden pakolaisten pelastamiseksi.

5 tapaa, joilla EU vie Suomen laskuun

Hyvä lukija. Kerron tässä tekstissä viidestä eri rahareiästä, joiden kautta Suomen ja suomalaisten varat päätyvät ties kenen käsiin. Kaikki nämä rahareiät on puhkottu Suomen kylkeen EU:n keihään toimesta - joskin suomalaisten päättävien poliitikkojen ei-niin-hiljaisella suostumuksella.

1 Etelä-Euroopan sikavaltioiden tukipaketit, takaukset ja vakuudet

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä