TimoUotila1 Oikeus, kohtuus, reiluus heikomman hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Sauli Niinistö

Presidentti Niinistö lietsoo kasakkavihaa!

Presidentti Niinistö totesi jokinaika sitten, että "Kasakka oottaa sen, mikä on löyhästi kiinni". Tälläinen lausahdus arvoaltaisessa yhteydessä on oiva esitys siitä, miten perisdentti voi lasketella puolileikillään vihapuheita kasakkoja kohtaan. Niinistön puheessahan leimataan kasakat kansanryhmänä varkaiksi ja rikollisiksi, jotka varastavat heti kun siihen on mahdollisuus. 

Niinistön mielestä kasakoille ei myöskään voi antaa aseita hallintaan, koska he eivät hallitse niiden käyttöä eivätkä ole luotettavia kansana.

Kriisi muhii – Putin vierailee Suomessa

Naapurimaan presidentti on aina tervetullut. Suomessa kansalaisia huolestuttaa enemmän hetkeksi suljettu kauppatori kuin Venäjän kehitys.

Presidenttien retki Suomenlinnaan voi olla hyvin harkittu. Noin niin kuin symbolisesti.

Neuvostoliittoa eivät monet kaipaa. Kuviteltua menneisyyttä sitäkin useampi. Presidentti Vladimir Putin on ”joukkueineen” osoittanut hyödyntävänsä surutta maansa historiaa ja siirtänyt yleisen kehityksen reilusti sata vuotta taaksepäin.

Missä taivaalla renkaita, siellä Putin tai Medvedev

Presidentti Vladimir Putin saapuu taas jokakesäiselle vierailulle Suomeen reilun viikon kuluttua 22. elokuuta. Tiedotetta vierailusta ei vielä löytynyt presidentinkanslian sivuilta, mutta tapaaminen on jo uutisoitu laajasti (esim. IS 8.8.2019, KSML 8.8.2019).

Merkel ja Niinistö Ranskan presidentin vieraina maan kansallispäivänä

Katson suoraa  France2  tv-kuvaa Pariisista. Tänään on Ranskan kansallispäivä ja asiaankuuluvat juhlallisuudet ovat parhaillaan menossa Pariisissa.

Presidenttimme kysyy, miksi EU:n puolustus on ”ulkoistettu” Natolle

SAKSAN LIITTOPRESIDENTTI Frank-Walter Steinmeierin tapaaminen oli hyvin tärkeä presidentti Sauli Niinistölle. Suomen presidentti kysyi EU:n suurimman maan johtajalta, mitä unioni tekisi, jos Natoon kuulumaton Suomi joutuisi sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi.

Onko Suomen Nato-optio bluffia?

Suomen Nato-optio tuli uuden Antti Rinteen (SDP) hallituksen ohjelmaan. Sehän oli jäänyt pois Jyrki Kataisen (Kok.) hallituksen ohjelmasta, mutta tuli Juha Sipilän (Kesk.) hallitusohjelmaan. Vuonna 2011 maailmantilanne oli varsin erilainen kuin nykyään, mikä osaltaan selittää tapahtumia.

Presidentti antoi luvan puhua vaaleissa Venäjästä

# Olen Ylen eduskuntavaalitenttejä seuraillessani ihmetellyt, miksi puolueiden puheenjohtajilta ei ole kyselty juurikaan mitään ulkopolitiikasta, edes EU:sta tai Brexitistä. Varsinkin Suomen puolustus, Nato ja Venäjä ovat jääneet keskustelujen ulkopuolelle, melkeinpä tabuiksi. Monelle on jäänyt käsitys, että tasavallan presidentti oli nimenomaan antanut määräyksen näiden teemojen jättämisestä keskustelujen ulkopuolelle.

Avoin sähköpostiviesti Tasavallan Presidentille

Herra Tasavallan Presidentti!

Suomi-konepistoolin, niin sanotun Emma-pikakiväärin ja Lahti-Saloranta-pikakiväärin lippaille tarkoitettua poikkeusta ei saatu korjattua eduskuntakäsittelyissä.

Eduskunnan hyväksymän aselakiesitys HE 179/2018 vp:n perusteluissa on sellaista vääräksi osoittamaani tietoa esityksen lakitekstiksi tarkoitetusta osasta, että se ei luvanvaraistaisi kyseisiä niin sanottuja latauslaitteita.

Venäjän päästöt vain puolet Euroopan päästöistä!

Suomen valtamedia on onnistunut iskostamaan suomalaisten tajuntaan, että lähialueen pahin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja on Venäjä. 

Euroopasta on luotu mielikuva, että Eurooppa on maailman puhtain maanosa.

Tutkimusten mukaan Venäjän kasvihuonepäästöt ovat 2,8 miljoona tonnia ja Euroopan päästöt 4,7 miljoonaa tonnia. Venäjän päästöt Euroopan päästöistä ovat siis lähes puolta pienemmät.

Linkki lähteeseen; 

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20180301STO98928...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä